Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

"ΑΓΝΩΣΤΑ" ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ! (Δέν ξεχνάμε!)

Αποτέλεσμα εικόνας για γερμανοί στρατιώτες στην κατοχή

(ΕΡΓΑ & ΗΜΕΡΕΣ, ΤΩΝ ..."ΕΥΓΕΝΩΝ" ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ). Συμπληρώθηκαν 75 χρόνια, απο την αποφράδα ημερομηνία της 23ης Οκτωβρίου 1941.
Το χωριό Μεσόβουνο του νομού Κοζάνης, περικυκλώθηκε τα ξημερώματα της 23.10.1941, από την 'Βέρμαχτ', που μετέφερε στρατιώτες με 40 φορτηγά, από την Φλώρινα, την Έδεσσα και την Θεσσαλονίκη... 

Αποτέλεσμα εικόνας για γερμανοί στρατιώτες στην κατοχή

Αποτέλεσμα εικόνας για γερμανοί στρατιώτες στην κατοχή

Οι Γερμανοί, εκτέλεσαν 135 άνδρες ηλικίας 16-69 ετών, (σύμφωνα με την αναφορά του νομάρχου Κοζάνης), ενώ η γερμανική διοίκηση ανέφερε 142 και οι συγγενείς που επέζησαν 165...

Μεταξύ των εκτελεσθέντων ΟΜΩΣ, δεν ήταν ο βουλγαροκομμουνιστής δημοδιδάσκαλος Χατζητάσσος και ο δολοφόνος του Κοινοτάρχου Μεσόβουνου, Ιγνατιάδης που προκάλεσαν την σφαγή! 

Αποτέλεσμα εικόνας για γερμανοί στρατιώτες στην κατοχή

Οι ..."μορφωμένοι" απόγονοι του Γκαίτε και του Σίλλερ, ΕΚΑΨΑΝ το χωριό  «δι' εμπρηστικών βομβών»(!!!), «εκτός πέντε οικιών και της εκκλησίας». 

Τα περίπου 900 γυναικόπαιδα που επέζησαν, μεταφέρθηκαν στην Πτολεμαΐδα και διασκορπίστηκαν, στα χωριά του νομού, αλλά και στους νομούς Ημαθίας και Φλωρίνης. 

Η νομαρχία Κοζάνης μπόρεσε να τους διανείμει ένα «χρηματικόν βοήθημα 200 δρχ. κατ' άτομον», μαζί με «άρτον και τρόφιμα αναγκαιούντα διά την πορείαν των»... ["ΙΩ.ΚΑΠ."]

1 σχόλιο:

  1. Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης και ο Προφήτης Ησαΐας.

    Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Κωτσόπουλος.

    http://www.romfea.gr/pneumatika/11046-o-agios-porfurios-kai-o-profitis-isaϊas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!