Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΜΟΝΟΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ !...




Η συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων στην αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε η φονική καταιγίδα στην Δυτική Αττική είναι καταλυτική. Αυτή είναι η αποστολή "σωτηρίας" που έχουν αναλάβει τα τελευταία 24ωρα οι μονάδες όλων των κλάδων, με αιχμή το 747 ΕΤΜΧ του Στρατού Ξηράς. 


Νυχθημερόν όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΣ, τα μέσα και οι δυνάμεις του στρατού ξηράς συμβάλλουν καθοριστικά το τιτάνιο έργο της πυροσβεστικής και των άλλων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην γιγαντιαία επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών. 


Πρωταγωνιστικό ρόλο στην συγκεκριμένη αποστολή έχει το 747 ΕΤΜΧ Ειδικό Τάγμα Μηχανικού. Ειδικότερα το 747 ΕΤΜΧ αποτελεί Ειδική Μονάδα, Υψηλής Τεχνολογίας, του Στρατού Ξηράς. Πέραν τη πολεμικής της αποστολής, και του σημαντικού κατασκευαστικού της έργου, συγκροτήθηκε κυρίως για την αντιμετώπιση τεχνολογικών και φυσικών καταστροφών, καθώς και την έρευνα-διάσωση.


Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας συνολικά έχουν διατεθεί από τις ένοπλες δυνάμεις τα παρακάτω μέσα: 
Ανθρώπινο Δυναμικό
6 Αξιωματικοί, 
35 οπλίτες 
2 Μόνιμοι Πολιτικοί Υπάλληλοι
Μηχανήματα & Μέσα
7 φορτωτές γαιών, 
2 φορτωτές/ εκσκαφείς τάφρων, 
1 ισοπεδωτής γαιών, 
1 πυροσβεστικό όχημα, 
1 ανυψωτικός γερανός 
2 ανατρεπόμενα οχήματα.


Σε επίπεδο εγκαταστάσεων τέθηκαν σε ετοιμότητα δομές θερέτρων προσωπικού των Κλάδων των ΕΔ, στο ν. Αττικής, για την παροχή προσωρινού καταλύματος σε κατοίκους των πληγεισών περιοχών καθώς και στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας για την υποδοχή περιστατικών υγείας.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!