Τα λόγια τελείωσαν… Πλέον μιλούν οι πράξεις και καθείς καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην Ορθοδοξία μας. Την Ορθοδοξία για την οποία εκατομμύρια Χριστιανών έχουν θυσιάσει τη ζωή τους. 
Την Ορθοδοξία που σήμερα όσο ποτέ, έχει ανάγκη την έμπρακτη στήριξη μας, κόντρα στην λαίλαπα του μισητού οικουμενισμού. Αυτής της παγίδος, που η Νέα Τάξη Πραγμάτων, χρησιμοποιεί για να οδηγήσει στις εποχές της πανθρησκείας.

Αποτέλεσμα εικόνας για πατηρ θεοδωρος ζησης
Αποτέλεσμα εικόνας για πατηρ θεοδωρος ζησης

Τα λόγια λοιπόν τελείωσαν…

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, μία 'σημαδιακή' ημέρα που θυμίζει ΑΓΩΝΕΣ και ΘΥΣΙΕΣ για την Ορθοδοξία, επέλεξε ο εκ των μπροστάρηδων της ομάδος των αντιδρώντων για την Σύνοδο του Κολυμπαρίου και για τα οικουμενιστικά ανοίγματα, π. Θεόδωρος Ζήσης, 75 ετών, να ανακοινώσει την ΔΙΑΚΟΠΗ της μνημονεύσεως του ονόματος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου.

[ΣΗΜΕΙΩΣΗ της 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV'. 
Ο π.Θεόδωρος, γεννηθείς το 1941, προέρχεται απο πολύτεκνη οικογένεια, έχει 6 αδέλφια, είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην Θεολογική Σχολή, με ογκωδέστατο βιογραφικό, είναι έγγαμος με σύζυγο επίσης καθηγήτρια Πανεπιστημίου στην ίδια Σχολή και έχουν δύο τέκνα].

Πρόκειται για την δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες διακοπή μνημοσύνου του Μητροπολίτου, μετά από αυτήν του πρωτοπρεσβύτερου Νικόλαου Μανώλη, υπογραμμίζει ο αρθρογράφος του ιστολογίου 'πενταπόσταγμα' Άγγελος Ρούσσος. (Σημειώστε, ότι τον π.Νικόλαο, ο μητρ.Άνθιμος αμέσως τον τιμώρησε, απαγορεύοντάς του να λειτουργεί, έτσι ώστε οι ενορίτες του, έφυγαν "άπρακτοι" δηλαδή αλειτούργητοι την προπερασμένη Κυριακή, στην ενορία του...)

Αποτέλεσμα εικόνας για πατηρ θεοδωρος ζησης

Οι δύο αυτές ΑΞΙΕΣ καθ' όλα και ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ πρωτοβουλίες, μεγαλώνουν την λίστα των διακοπών μνημονεύσεως που ξεκίνησε από το καλοκαίρι…
Στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού ό Αγιορείτης γέρων Σάββας Λαυριώτης, διακόπτει το μνημόσυνο του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Αποτέλεσμα εικόνας για πατηρ θεοδωρος ζησης
Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ
ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ 'Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ'!
ΕΥΓΕ ΑΔΕΛΦΙΑ!
Το περασμένο καλοκαίρι επίσης κυκλοφόρησε κείμενο Αγιορειτών πατέρων, που δηλώνουν πως διακόπτουν την μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχου σημειώνοντας:
“Ὁ οὐσιαστικὸς λόγος γιὰ τὸν ὁποῖον ὀφείλουμε νὰ κάνουμε τὴν διακοπὴ τοῦ μνημοσύνου ἑνὸς αἱρετικοῦ πατριάρχου καὶ ἐπισκόπου εἶναι, ὃτι διὰ τῆς μνημονεύσεως τοῦ ὀνόματὸς του γινόμεθα καὶ ἐμεῖς συγκοινωνοὶ τῆς αἱρέσεώς του, καίτοι δηλώνουμε ὅτι ἐμεῖς δὲν συμφωνοῦμε” ανέφεραν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πριν το τέλος του προηγούμενου έτους, ο Αρχιμ. Παΐσιος Παπαδόπουλος διακόπτει την μνημόνευση του Μητροπολίτου Φλωρίνης. 

Και μάλιστα σε σχετική επιστολή του ανέφερε:
“Η διακοπή της μνημονεύσεώς σας κατά τις ακολουθίες και κατ’ εξοχήν στην αγία Αναφορά δεν έχει χαρακτήρα προσωπικής αντιπαραθέσεως. 
Υπάρχει σοβαρό θέμα παρεκκλίσεως από την ορθόδοξο πίστη με όλα αυτά που κάνει και λέει ο οικουμενικός πατριάρχης και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό να έχουμε μαζί του εκκλησιαστική κοινωνία”

Και τον καλούσε στην ίδια επιστολή να ακολουθήσει τον Γέροντα προκάτοχό του αείμνηστο (και ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΜΑΧΗΤΗ) π. Αυγουστίνο (Καντιώτη).

Τα διάφορα εξαπτέρυγα (και στον Τύπο και στο διαδίκτυο...) του οικουμενισμού, ξε-σά-λω-σαν τις τελευταίες εβδομάδες και μίλησαν με απαράδεκτες εκφράσεις, εναντίον όσων αντέδρασαν...

Αποτέλεσμα εικόνας για πατηρ θεοδωρος ζησης

Μοναδική απάντηση σε αυτούς, η διακοπή της μνημονεύσεως! Οι “καβγάδες” σε επίπεδο επιστολών έλαβαν τέλος! 
Καθείς πλέον θα κριθεί για τις πράξεις του.

Και περιμένουμε (ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΡΑ ΓΕ;) τις θέσεις της διοικούσης Εκκλησίας, της οποίας τα επίσημα όργανα από σήμερα συνεδριάζουν.

Ειδικά στην Ιεραρχία που θα πραγματοποιηθεί και συζήτηση για το διάλογο με τους παπικούς, δεν έχουν το δικαίωμα να προσπεράσουν με μια μεσοβέζικη ανακοίνωση και μια χλιαρή αντίδραση, όπως συνηθίζουν (...'ΜΙΑ ΖΩΗ'!) τα όσα συμβαίνουν εντός της Εκκλησίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για πατηρ θεοδωρος ζησης

Γιατί στις ενορίες το καζάνι βράζει, αλλά οι περισσότεροι Ιεράρχες τελούν σιγήν  ι χ θ ύ ο ς…

Σχετική εικόνα
ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΑΠΑΣ ΜΕ ΤΟΝ (ΑΠΥΘΜΕΝΑ) ΠΑΠΟΛΑΓΝΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ,
ΕΝΩ ΔΕΞΙΑ,
Ο (ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ...) ΜΗΤΡ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ, ΧΑΙΡΕΤΑ ΘΕΡΜΩΣ ΤΗΝ
ΔΑΙΜΟΝΙΑ 'ΑΛΩΠΕΚΑ' ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ...
Την Κυριακή, εορτάσαμε την νίκη επί των εικονομάχων… Η σημερινή μάχη είναι ξεκάθαρο, πως είναι κατά των οικουμενιστών!

Σχετική εικόνα

[Δείτε από το ιστολόγιο katihisis.blogspot.gr το 'βίντεο' της διακοπής του μνημοσύνου, από τον π. Θεόδωρου Ζήση].

ΣΤΗΝ 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV' ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΩΣ, ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΑΙΩΝΩΝ!

ΟΥΤΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΕ, (ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ), ΟΥΤΕ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΕΦΕΣΣΟΥ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ, ΟΥΤΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΦΩΤΙΟΣ, ΟΥΤΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ!

ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ, ΟΥΤΕ "ΑΓΑΠΗΤΙΚΕΣ" ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ, ΟΥΤΕ "ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ", ΟΥΤΕ  ..."ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ"!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΙΣΜΟΥ, ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, "ΠΟΛΕΜΕΙΤΑΙ" ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

ΕΙΘΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΙΜΗΤΕΣ - ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΩΣ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟ... - ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ, ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΘΕΥΤΗ Η ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ!

"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"