Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

«Θα γλείψω και κατουρημένες ποδιές (Α-Η-ΔΙ-Α ΚΑΤΗΝΤΗΣΕΣ!) για να τελειώσει το αποτεφρωτήριο», λέει ο Μπουτάρης!

ΤΙ, ΤΙ, ΤΙ; ...ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΣΕ ΥΓΡΟ ΑΖΩΤΟ ΣΤΟΥΣ -157 C ;;;;; 

Αποτέλεσμα εικόνας για μπουτάρ πασάσ

«Θα γλείψω και κατουρημένες ποδιές για να τελειώσει το αποτεφρωτήριο», δήλωσε επί λέξει, ο δήμαρχος. Μία νέα μέθοδος μάλιστα, επροτάθη που  στον κ.Μπουτάρη, απο σουηδική εταιρεία...(ΑΥΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ; ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ...ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΛΕΟΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ;)

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των υπουργικών γραφείων παραμένει κολλημένο το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου στον δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναμένει μια πολεοδομική ρύθμιση για τις χρήσεις γης.
Αποτέλεσμα εικόνας για μπουτάρ πασάσ

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ζητά επίσπευση των διαδικασιών, εξετάζει μια νέα μέθοδο αποτέφρωσης νεκρών, περιβαλλοντικά φιλική και εναλλακτική στην καύση νεκρών...

Ήδη για το θέμα δέχθηκε επίσκεψη στο γραφείο του από σουηδική εταιρεία, η οποία τον ενημέρωσε για τη νέα μέθοδο με τη χρήση υγρού αζώτου...

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα μέθοδο, η σορός καταψύχεται σε υγρό άζωτο υπό συνθήκες θερμοκρασίας -157 βαθμών Κελσίου. Στην συνέχεια, σε έναν άλλο χώρο και με την άνοδο της θερμοκρασίας, η σορός διαλύεται σε σκόνη...

Αποτέλεσμα εικόνας για μπουτάρ πασάσ

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος με τη συγκεκριμένη μέθοδο, «δεν υπάρχει καύση νεκρών». «Η εταιρεία ήρθε και μας έκανε μια παρουσίαση για αυτή την μέθοδο. Θα δούμε πόσο κοστίζει και τις λεπτομέρειες», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Αποτέλεσμα εικόνας για μπουτάρ πασάσ

Ο ίδιος, πάντως, παραδέχθηκε ότι, δεν προχωρά καθόλου γρήγορα η δημιουργία του αποτεφρωτηρίου, ενώ και οι νομοθετικές ρυθμίσεις που γίνονται κατά διαστήματα, ήταν βήμα – βήμα. 
«Θα γλείψω και κατουρημένες ποδιές για να τελειώσει το αποτεφρωτήριο», τόνισε ο δήμαρχος, θέλοντας με αυτή τη φράση να περιγράψει τη θέληση της δημοτικής αρχής, για την δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών. 

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έχει ζητήσει κατά καιρούς από υπουργούς, που εμπλέκονται στο θέμα – Εσωτερικών και Περιβάλλοντος – νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να προχωρήσει η χωροθέτηση του αποτεφρωτηρίου, σε χώρο των κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου.
Συγκεκριμένα, έως σήμερα παραμένει σε εκκρεμότητα η τροποποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και το διάταγμα, όπου εκεί θα προβλέπεται η ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε σχέση με την νομιμοποίηση των Κοιμητηρίων και την χωροθέτηση του αποτεφρωτηρίου...

Η δημοτική αρχή, όπως εξήγησε, πρόσφατα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, ζητά μέσα από νομοθετική ρύθμιση ειδική χωροθέτηση για το αποτεφρωτήριο.

[Πηγή: http://www.voria.gr/article/apotrefrotirio-alla-me-igro-azoto-exetazi-o-giannis-mpoutaris/ "ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"]

5 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέροντα τα dead-friendly αποτεφρωτήρια των Σουηδών!! Οι νεκροί, λοιπόν, θα περνούν δια ψύχους και πυρός μέχρι να κονιορτοποιηθούν και να καταλήξουν σε πολυτελή βάζα ή να σκορπιστούν, για τις πιο ρομαντικές περιπτώσεις, σε κάποιο πέλαγος.Όλο ευφάνταστες προτάσεις είσαι δήμαρχε, γιατί δεν προωθείς και τα δημόσια open-air ουρητήρια τα οποία είναι πολύ δημοφιλή και η τελευταία εναλλακτική τάση στην πολιτισμένη και αναπτυγμένη Ολλανδία;;;
    Ρε εκφυλισμένε μας έφερες τις παρελάσεις του αίσχους, εγκαινίασες μουσείο αφιερωμένο στον σφαγέα Κεμάλ, όταν όλη η Θεσσαλονίκη βοά μέσα από τα αμέτρητα μνημεία της για τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει κατά των Ελλήνων,χτίζεις κτίρια και διαμορφώνεις χώρους αφιερωμένους στη θρησκεία του ολοκαυτώματος και προσκυνάς τους εβραίους, τάζεις τζαμί, τί άλλο θέλεις ρε προσκυνημένε...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ, ΑΛΛΑ Ο κ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ "ΔΙΑΘΕΤΕΙ" ΕΥΡΕΩΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ... ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΧΕΙ ΩΣ "ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ", ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ-ΣΤΟΛΙΔΙ, ΤΩΝ ...ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ! ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΥ-ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΣΕΛΙΔΑ! "ΕΤΣΙ" ΕΚΡΙΝΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ... ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

      Διαγραφή
  2. Δεν είναι προσκυνημένος, η φυσική του στάση είναι αυτή στα τέσσερα !! Η άλλοτε κραταιά συμβασιλεύουσσα πόλις,επέλεξε για άρχοντά της αυτή την χίμαιρα. "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα". Πρόκειται για υβρίδιο της γενετικής μηχανικής, μεγαλωμένο σε τουρκικά εργαστήρια και έχει συνήθειες που απορρέουν από το οθωμανικό δίκαιο. Είναι λίαν επικίνδυνο είδος δια την ανθρωπότητα και ειδικά για τον Ελληνικό λαό. Ας τους κάψει,ας του λιώσει,ας τους εξαφανίσει δικαιολογία πλέον καμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιὸ ἀνθέλληνας, ἀντίχριστος καὶ διεστραμμένος, πεθαίνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον κάποιος "ελληνοποιημένος" τούρκος είναι. Τόση αγάπη για τους Μογγόλους δεν εξηγείται αλλιώς. Εκτός και εάν κάποιος τούρκος του "εσπασε το κερασάκι" και του έχει μείνει από τότε η "αγάπη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!