Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Ψάλτισσες με ράσο ψαλτών σε Ναό της Μητροπόλεως Πειραιώς, παρουσία του Πειραιώς Σεραφείμ!





Χθες, Μεγάλη Τρίτη, αμέριμνη και με κατανυκτική διάθεση συντονίστηκα στην ΕΡΤ2, προκειμένου να παρακολουθήσω την Ακολουθία του Νυμφίου - η οποία μετεδόθη από τον Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος της Ι. Μητρόπολεως Πειραιώς – για να αντικρύσω σοκαρισμένη και αγανακτισμένη την παρακάτω εικόνα:
Τρεις ψάλτισσες ενδεδυμένες με ράσο ψαλτών συνέψαλλαν με τους υπόλοιπους ψάλτες στο αναλόγιο, η μία εξ αυτών έχουσα ισότιμο βήμα με τον προεξάρχοντα ιεροψάλτη! Το ακόμα πιο σκανδαλώδες του πράγματος είναι, ότι όλα αυτά τεκταίνονταν ενώπιον του «λέοντος» και «άτλαντος» της Ορθοδοξίας, Πειραιώς Σεραφείμ. Και για του λόγου το ασφαλές, σας παραθέτω εν είδει φωτογραφιών την πτώση αυτή από την εκκλησιαστική μας παράδοση, όπως την απαθανάτισα…
Άντε και χειροτονίες ιερειών σε λίγο καιρό…

Χρύσα Πολίτη

3 σχόλια:

  1. Απέραντη λύπη! Κατήφορος. Θα λέγαμε 'χαστούκι', ιδίως επειδή έγινε "εκεί" και "ενώπιον" του Μητροπολίτου. Η θλιβερότατη αυτή εικόνα, μας θυμίζει παρατήρηση γηραιού συνταξ. θεολόγου, που επέμενε πώς ο συγκεκριμένος ιεράρχης, παρά τις συχνές δυναμικές και εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις του, σε πλείστα όσα αρνητικά και αντι-εκκλησιαστικά συμβάντα των καιρών μας, τελικώς ΠΡΕΠΕΙ να αποτελεί την ..."εκτόνωση" του "συστήματος"...
    Όταν ΔΕΝ μιλούν οι 75 περίπου Μητροπολίτες απο τους 80, πιθανόν να έχει "αναλάβει" αυτόν τον "ηχηρό" ρόλο.
    Πιθανόν...
    Ενημερώνουμε δέ, πώς ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η περίπου ...40 σελίδων επιστολή του σεβ.κ.Σεραφείμ, προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, που τον "προτρέπει" να γίνει ...Χριστιανός, απαρνούμενος τον Ισλαμισμό, με νονό τον ...Βλαδίμηρο Πούτιν, ενώ την βάπτισή του(!!!!!!!) θα ανελάμβανε ο ίδιος ο πατριάρχης, όπως ΣΥΣΤΗΝΕΙ ο Μητροπολίτης Πειραιώς!
    Ίσως, λέμε ίσως, να "εμπνεύσθηκε" ο σεβασμιώτατος απο την φιλότιμη προσπάθεια του μακαριστού ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ αρχιμανδρίτου Φιλοθέου Ζερβάκου, που επεδίωξε ανεπιτυχώς και μέσω αλληλογραφίας(!!!) να μεταστρέψει τον Μουσταφά Κεμάλ, πασίγνωστο άθεο και εβραϊκής καταγωγής, να γίνει Χριστιανός! Δεν ολοκλήρωσε όμως την προσπάθεια, γιατί ο Κεμάλ έσβησε σε κακό χάλι απο κύρωση του ήπατος, το 1938. (ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ...)
    Παρά την ισχυρή επιχειρηματολογία του κειμένου της επιστολής του, προς τον Τούρκο Σουλτάνο, ο σεβασμιώτατος δεν πιστεύουμε ότι θα επιτύχει πέραν της δημοσιότητος, κάτι 'απτό'...
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΨΑΛΤΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ, ΘΛΙΒΟΜΕΘΑ Α Π Ε Ρ Α Ν Τ Α ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΕΘΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς λόγω του ότι οι ταγοί της επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδος πάσχουν από βαριάς μορφής εκκοσμίκευση/φιλαρχία/εξουσιομανία/φιλοδοξία αναπόφευκτα θα μιλήσω με πολιτικούς-κοσμικούς όρους χαρακτηρίζοντας τον Πειραιώς ως έναν άλλο συνδικαλιστή ο οποίος όντως εκτονώνει, όπως πολύ σωστά διαπιστώσατε, το σύστημα!Προβαίνει σε ψευτοπαλικαρισμούς και διοργανώνει ημερίδες επί ημερίδων και όταν έρθει η κρίσιμη ώρα να δώσει την μάχη αυτομολεί.Έτσι έκανε και με την υπόθεση του τεμένους, έτσι έκανε και με την υποτιθέμενη άχρι καιρού αναβολή διακοπής μνημοσύνου του Βαρθολομαίου στον οποίο πριν από μία εβδομάδα απέστειλε μετά αντιπροσώπων το πορτρέτο του τελευταίου, έτσι έκανε και όταν ψηφίστηκε από την Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης εξαγγέλωντας ότι δεν θα επιτρέψει στους βουλευτές που ψήφισαν το εν λόγω διάταγμα να πατήσουν το πόδι τους σε ναό της Μητροπόλεως και λίγες μέρες μετά εθεάθη σε κοπή βασιλόπιτας εντός Ιερού Ναού να τους μοιράζει περιχαρής το κομμάτι που τους αντιστοιχούσε, και ων ουκ έστιν αριθμός ύποπτων υπαναχωρήσεων στην κοσμική και εκκλησιαστική εξουσία επιβεβαιώνοντας με τραγικό τρόπο ότι είναι ο κυματοθραύστης της αυθεντικής αντίστασης του λαού του Θεού και κατ'επέκταση των Ελλήνων εξυπηρετώντας ουσιαστικά τους εχθρούς του Χριστού και του Έθνους!

      Διαγραφή
  2. Το είδα καί 'γώ, και έπεσα απ΄τα σύνεφα! Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!