Κυριακή 2 Απριλίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ! Πάντρευαν ΑΣΤΕΓΟΥΣ (!) και εξαρτημένους με ...α λ λ ο δ α π έ ς (!) για να τις νομιμοποιήσουν !!!

Πάντρευαν άστεγους και εξαρτημένους με αλλοδαπές για να τις νομιμοποιήσουν

(ΟΛΑ ΑΥΤΑ 'ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΜΑΣ' ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ!
ΜΑΣ ΣΚΑΒΟΥΝ  ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΑΠΟ '1.002' ΜΕΡΙΕΣ!!!)
Την υπόθεση της μεγάλης εγκληματικής οργανώσεως που νομιμοποιούσε, μέσω λευκών πολιτικών γάμων, εικονικών συμφώνων συμβιώσεως και ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητος εξώγαμων τέκνων Ελληνίδων μητέρων, παρουσίασε ο διευθυντής της Διευθύνσεως Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης...

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονικοί γάμοι

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονικοί γάμοι

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εγκληματική οργάνωσης λειτουργούσαν μεθοδευμένα και με διακριτούς προκαθορισμένους ρόλους, ενώ αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία κυμαίνονταν από 6.000 ως 7.000 ευρώ. 

Η αστυνομία κατά τη διάρκεια των ερευνών, κατέσχεσε 213.000 ευρώ και τουλάχιστον 150 εικονικά σύμφωνα συμβιώσεως, που αντιστοιχούν σε ισάριθμες περιπτώσεις νομιμοποιήσεως, ενώ εξετάζονται άλλες 210 περιπτώσεις ψευδούς αναγνωρίσεως πατρότητος εξώγαμων τέκνων Ελληνίδων μητέρων. 

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονικοί γάμοι

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 25 μέλη της οργανώσεως, ηλικίας 27 έως 65 ετών και συγκεκριμένα 3 αλλοδαποί και 8 Έλληνες άνδρες, 3 αλλοδαπές και 10 Ελληνίδες μεταξύ των οποίων, 2 συμβολαιογράφοι, 65χρονος δικηγόρος, 3 υπάλληλοι της Διευθύνσεως Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως περιφέρειας της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Αττικής και ένας 51χρονος αστυνομικός ενώ μέλος της οργανώσεως είναι και 47χρονος Έλληνας έγκλειστος σε Κατάστημα Κρατήσεως της χώρας... 

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονικοί γάμοι

Σε βάρος όλων έχει σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία και για παραβάσεις του κώδικα μεταναστεύσεως και κοινωνικής εντάξεως. 
Πως λειτουργούσε η οργάνωση: Αρχικά 34χρονος αλλοδαπός μέλος της οργανώσεως, υπάλληλος γραφείου εξυπηρετήσεως αλλοδαπών στην Αθήνα, εντόπιζε αλλοδαπές στο εξωτερικό, ή ήδη ευρισκόμενες παράνομα στην χώρα, που ενδιαφερόντουσαν να αποκτήσουν άδεια διαμονής στην Ελλάδα. 

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονικοί γάμοι

Στην συνέχεια με τη συνεργασία των υπολοίπων μελών της οργανώσεως αναζητούσαν από τον κοινωνικό τους περίγυρο άγαμους, ή διαζευγμένους Έλληνες (συνήθως άστεγους ή εξαρτημένα άτομα) οι οποίοι θα έπρεπε να προσεγγίζουν ηλικιακά τις υποψήφιες προς «νομιμοποίηση» αλλοδαπές, και εκμεταλλευόμενοι τη δεινή συνήθως οικονομική τους κατάσταση, αντλούσαν τη συναίνεσή τους, ώστε να εμφανιστούν ως «συμβιούντες» με αλλοδαπές, αντί χαμηλού οικονομικού τιμήματος. 

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονικοί γάμοι

Ταυτόχρονα τους παρείχαν διαβεβαίωση για τον εντελώς πρόσκαιρο χαρακτήρα της όλης διαδικασίας, η οποία περιοριζόταν στο απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα μέχρι την έκδοση της άδειας διαμονής. 
Ακολούθως τα μέλη της οργανώσεως έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία του εκάστοτε ημεδαπού, τον καθοδηγούσαν να εφοδιαστεί και να του προσκομίσει πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως στο οποίο βεβαιωνόταν ότι είναι άγαμος, φωτοτυπία της ταυτότητός του και βεβαίωση 'Αριθμού Φορολογικού Μητρώου' και στην συνέχεια συνέτασσαν υπεύθυνες δηλώσεις για τους υποτιθέμενα «συμβιούντες», στις οποίες δήλωναν ότι συμβιούν... 

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονικοί γάμοι

Για την θεώρηση του γνησίου της υπογραφής απευθύνονταν στον 51χρονο αστυνομικό που προέβαινε σε θεωρήσεις του γνησίου της υπογραφής, χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του εκάστοτε υπογράφοντος, έναντι μικρής χρηματικής αμοιβής. 
Έχοντας στην κατοχή τους όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα μέλη της οργανώσεως απευθύνονταν σε συμβολαιογράφους για την σύνταξη συμφώνου συμβιώσεως, στο οποίο βεβαιωνόταν το εικονικό των καταστάσεων, χωρίς ουδέποτε οι συμβαλλόμενοι, να εμφανίζονται αυτοπροσώπως, ή δια πληρεξουσίου, ενώ για λόγους προφυλάξεως στο σύμφωνο αναγράφονταν εικονικές διευθύνσεις κατοικίας. 

Στο στάδιο αυτό τα μέλη της οργανώσεως συνόδευαν των συναινούντα ημεδαπό στο ληξιαρχείο του υποτιθέμενου τόπου κατοικίας, όπου με την κατάθεση του αντιγράφου του σύμφωνου συμβιώσεως, λάμβαναν πιστοποιητικό με τα στοιχεία αμφοτέρων των εικονικά «συμβιούντων», προτρέποντας τον ημεδαπό να μην το καταθέσει στην οικογενειακή του μερίδα, επικαλούμενοι τον προσωρινό χαρακτήρα της διαδικασίας. 

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονικοί γάμοι

Στην συνέχεια δικηγόροι, με τους οποίους συνεργαζόταν η οργάνωση, έναντι ανάλογου οικονομικού οφέλους, εμφανίζονταν στην αρμόδια Υπηρεσία ως «πληρεξούσιοι» του ενδιαφερόμενου αλλοδαπού και υπέβαλαν αίτηση για την χορήγηση προσωρινής άδειας διαμονής, με την οποία δινόταν στον ενδιαφερόμενο αλλοδαπό, η δυνατότητα ελεύθερης διακινήσεως και εγκαταστάσεως στην χώρα μας, για ένα έτος, με δικαίωμα ανανεώσεως. 

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονικοί γάμοι

Ακολούθως τα μέλη τις οργανώσεως απευθύνονταν στους συλληφθέντες υπάλληλους της Διευθύνσεως Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως περιφέρειας της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Αττικής, οι οποίοι έναντι χρηματικής αμοιβής έσπευδαν να διεκπεραιώσουν τάχιστα την όλη διαδικασία έκδοσης προσωρινής άδειας διαμονής. 

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονικοί γάμοι

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα μέλη της οργανώσεως, αναζητούσαν τρόπο να δραστηριοποιηθούν και σε νομιμοποιήσεις αλλοδαπών με εικονικούς γάμους και ψευδείς αναγνωρίσεις πατρότητος εξώγαμων τέκνων ημεδαπών μητέρων. 

[Πηγή: 'astynomia.gr'/"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!