Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Τσίπρας: Ολοήμερα σχολεία σε όλη την χώρα! - Από 4 ετών κανένα παιδί σπίτι του! (Και με τους γονείς τους πότε θα είναι;;;)


ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ; ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΤΙ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ;
ΜΗΠΩΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΟΠΗ & ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;

Αποτέλεσμα εικόνας για Από 4 ετών κανένα παιδί σπίτι του

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης όλων των παιδιών από μικρή ηλικία, σύμφωνα με τα πρότυπα που υπαγορεύει ο Ο.Η.Ε. βάσει της 'Ατζέντας 21', ανακοίνωσε την επέκταση 
από τον Σεπτέμβριο του ολοήμερου δημοτικού, σε όλα τα σχολεία της χώρας (μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια σχολεια)...

«Η Παιδεία πρέπει να είναι μια πολύ σημαντική προτεραιότητα για την κυβερνηση και τον τόπο», σημείωσε ο πρωθυπουργός με εμάς να έχουμε στο μυαλό μας την προτροπή της 'Ατζέντας 2030' για κοινή εκπαίδευση για όλους.

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΕΣΤΩ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,
ΝΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ MISTER ALEXIS, ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ; ΕΧΟΥΝ ΤΑΧΑ ...ΟΝΟΜΑΤΑ; ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ "ΥΠΕΥΘΥΝΩΣ" ΟΛΑ
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ;
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ...."ΔΙΑΝΟΙΕΣ",
ΜΕ ΠΟΙΕΣ ..."ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ" ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ; ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ...ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ ΞΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΠΟΥ "ΜΑΣ" ....ΕΣΤΑΛΛΗΣΑΝ;
ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ....
["ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας

Κάνοντας έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης στην παιδεία, είπε ότι «και φέτος τα σχολεία θα ξεκινήσουν στην ώρα τους με επάρκεια σε βιβλία και σε έμψυχο δυναμικό».
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επέκταση από τον Σεπτέμβριο του ολοήμερου δημοτικού σε όλα τα σχολεία της χώρας (μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια σχολεια),  ενώ προανήγγειλε την σταδιακή μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία με στόχο να μην υπερβαίνουν σε κάθε τμήμα τους 22, καθώς και τη δημιουργία ενός δικτύου σχολικών βιβλιοθηκών από τον Σεπτέμβριο στο οποίο θα διασυνδεθούν πάνω από 1.000 δημοτικά σε όλη τη χώρα.

Από τα σημαντικότερα που ανακοίνωσε είναι, πως κανένα παιδί από την ηλικία των τεσσάρων ετών (!) δεν θα βρίσκεται εκτός νηπιαγωγείου, φράση που ενέχει την υποχρεωτική εγγραφή όλων των παιδιών στα ολοήμερα νηπιαγωγεία, ακόμα και αν οι γονείς δεν το επιθυμούν, καθώς ενδεχόμενα διαφωνήσουν με την εισαγωγή των παιδιών από τόσο μικρή ηλικία στην κρατική εκπαίδευση, προτιμώντας να αναλάβουν εκείνοι την ανατροφή.

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

Για την 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση: Προχωράμε άμεσα στην υλοποίηση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εντός της επόμενης τριετίας, δηλαδή εκτός από δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, το νήπιο και το προνήπιο. Αυτό σημαίνει κανένα παιδί από 4 ετών και πάνω να μην μείνει εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, και στο τελευταίο χωριό.

Για το ολοήμερο σχολείο: Από τον Σεπτέμβριο ολοήμερο σχολείο σε όλα τα σχολεία της χώρας, και τα μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια σχολεία, συνολικά 830 μονάδες σε κάθε γωνιά της χώρας μας.
Για τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις: Μειώνουμε σταδιακά τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα σε νήπια και δημοτικά με όριο σε δυο χρόνια να μην είναι πάνω από 22.

Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση: Προσπάθεια για νέα προγράμματα σπουδών, ιδίως (...) στην ιστορία, στα θρησκευτικά και στα τεχνικά μαθήματα. 
Γίνεται μεγάλη προσπάθεια στο να πιστέψουμε όλοι ότι η πραγματική εκαπιδευτική διαδικασία γίνεται στο σχολείο και όχι στο πάρεργο του φροντιστηρίου. Θεωρούμε αδιανόητο σήμερα η βασική εκπαίδευση των μαθητών στις ξένες γλώσσες να μην γίνεται μέσα στο σχολείο. Στόχος μας η τοποθέτηση στο κέντρο της διαδικασίας την μάθηση και όχι την εξέταση.

Για την ειδική εκπαίδευση: Προχωρούμε στην ενίσχυση της καλλιτεχνικής διαδικασίας με έξι νέα καλλιτεχνικά σχολεία και της ειδικής αγωγής, ανοίγουν την επόμενη χρονιά 11 νέα σχολεία, ενώ πέρυσι άνοιξαν άλλα 23. Προσαρμόζουμε τα ωρολόγια προγράμματα των ειδικών σχολείων με τα υπόλοιπα σχολεία ενώ δίνουμε την δυνατότητα να λειτουργούν ως ολοήμερα.

Για το έτος μαθητείας: Φέτος είχε πολύ μεγάλη επιτυχία ο θεσμός του «έτους μαθητείας», καλύψαμε πάνω από 3.000 μαθητές τελικά και τους δώσαμε σε ένα τέταρτο έτος, επιχειρήσεις προσλαμβάνουν μαθητές, ενώ η διαδικασία παρακολουθείται από το σχολείο.

Για τα προγράμματα σιτίσεως: Ενισχύσαμε τα ολοήμερα μέσα από τα προγράμματα σιτίσεως, καθώς σήμερα καλύπτουμε το 20% περίπου. Ξεκινήσαμε από τα σχολεία σε υποβαθμισμένες περιοχές, με υψηλά ποσοστά ανεργίας και διαπιστώσαμε ότι το μέτρο ήταν ευεργετικό και για την σχολική διαδικασία. Του χρόνου θα καλύπτονται συνολικά περίπου οι μισοί μαθητές που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία και ο θεσμός θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το 2019, όταν θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα.

[Πηγή: 'el.gr']

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

4 σχόλια:

 1. Αλητη τσιπρα τα μπασταρδα τα δικα σου και της βλαχας με το κομπινεζον[Κινα] ποσες ωρες ειναι στο πανακριβο ιδιωτικο σχολειο που πανε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν θα θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα η βλασφημία

  https://katanixis.blogspot.gr/2017/05/blog-post_81.html


  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


  http://orthodoxhparea.blogspot.gr/2017/05/blog-post_41.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΓΙΟΥΧΑΪΣΤΗΚΕ Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΕΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ! Βίντεο

  http://www.noiazomai.gr/2017/05/zouraris-athea-grammata.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλά ρε Ραγιάδες, ακόμα δεν καταλάβατε ότι ψηφίσατε Κομμουνιστές καί στην γελοία Χώρα σας έχετε πλέον Κομμουνισμό;!.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!