Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ἡ ὁλοκληρωτική καί ἀμετάκλητη πτῶσις τοῦ τελευταίου προπυργίου τῆς Ὀρθοδοξίας



Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενταθεί επικινδύνως οι διώξεις των τελευταίων «αντιφρονούντων» -προς την παναίρεση του οικουμενισμού- μοναζόντων εν Αγίω Όρει, οι οποίοι υπόκεινται σε ένα ανθρωποκυνηγητό, που προσιδιάζει σε τύπο μαφιόζικης ή σοβιετικού τύπου καταδίωξης.



Πιο συγκεκριμένα, ο π. Ιλαρίων, επί 23 έτη μοναχός της Ι. Μονής Κουτλουμουσίου, κατέθεσε δια τηλεφωνικής επικοινωνίας σε αδελφούς ότι διέρρηξαν την κλειδαριά του κελιού του (της Ζωοδόχου Πηγής) στις 21/4/2017 και έκτοτε του απαγορεύουν να παραλάβει τα πράγματά του (για το θέμα απευθύνθηκε στο αρμόδιο Αστ. Τμήμα προκειμένου να καταγγείλει την διάρρηξη· ωστόσο, τον παρέπεμψαν στην Επιστασία (!) και η Επιστασία ΑΡΝΗΘΗΚΕ να ασχοληθεί με το θέμα, διότι ισχυρίζεται ότι αν δεν λάβει κλήση από την Μονή ΔΕΝ μπορεί να εμπλακεί!). Στις 29/4, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, προσπάθησε να εισέλθει στο κελί του (που βρίσκεται εντός του μοναστηριού), ενώ κάποιοι "πατέρες" της Κουτλουμουσίου ασκώντας βία του απαγόρευσαν να εισέλθει και προσπαθούσαν να τον εκτοπίσουν από το μοναστήρι. Στη συνέχεια προσπάθησε να εισέλθει στο ακατοίκητο κελί, το οποίο δεν είχε κλειδαριά (και στο οποίο είχε βρει προσωρινά καταφύγιο το βράδυ της 21/4, αφού δεν είχε που να μείνει), αλλά και πάλι οι "πατέρες", δια της βίας, προσπαθούσαν να τον σύρουν έξω.

Ο π. Ιλαρίων βρισκόταν για ώρες κλειδωμένος ΜΕΣΑ στην τουαλέτα του κελιού (διότι με κάθε τρόπο προσπαθούσαν με την βία να τον πετάξουν έξω από το μοναστήρι, απειλώντας τον, κλωτσώντας την πόρτα κλπ).

Επί 8 και πλέον ημέρες ο π. Ιλαρίων κυκλοφορεί με το ίδιο μικρό σακκίδιο και δεν του επιτρέπουν ούτε να μπει στο κελί του (εντός του μοναστηριού) ούτε να παραλάβει τα πράγματά του. Σημειωτέον, ότι οι πατέρες της μονής επικαλούνται φρενοβλάβεια και εμμονική συμπεριφορά έως και διαστροφή εκ μέρους του π. Ιλαρίωνος, ο οποίος έχει διακόψει κάθε κοινωνία με τον παναιρετικό Βαρθολομαίο και όσους τον μνημονεύουν.

Παρόμοια αντιμετώπιση από την Ι.Μ. Κουτλουμουσίου επεφύλαξαν οι εκεί πατέρες και στον π. Μακάριο, προβαίνοντας σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ (μετά από ΔΙΑΡΡΗΞΗ) του κελιού του, επειδή δεν μνημονεύει τον Πατριάρχη και επιθυμεί να είναι επόμενος τοις Αγίοις Πατράσι!

Διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση του π. Μακαρίου:

«Ενώ υπάρχουν κατατεθειμένες διά Δικαστικού Επιμελητού δύο νόμιμες Εφέσεις ΚΑΤΑ τών δύο ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ και άκυρων αποφάσεων τής Γεροντικής Συνάξεως τής Μονής Κουτλουμουσίου, ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ και ΕΚΔΙΩΞΗΣ ΜΟΥ από την Μονή της Μετανοίας μου, και ενώ βρισκόμουν για προσωπικές μου υποθέσεις εκτός Αγίου Όρους, πληροφορήθηκα τηλεφωνικώς από Μοναχούς μέσα από το Άγιον Όρος, ότι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 14/27-3, κάποιοι Πατέρες της Κουτλουμουσίου, με πολλή «αγάπη» καί «ταπείνωση», όπως οι ίδιοι ευθαρσώς ομολογούν ότι έχουν, παρουσία του Αστυνόμου Π. Δ. του τμήματος τών Καρυών, διέρρηξαν την κλειδαριά της πόρτας του Καθίσματος τού Αγίου Νικολάου καί το κατέλαβαν βεβηλώνοντάς το! Όσο για εμάς, συν Θεώ, κάναμε το κατά δύναμιν και φυλάξαμε τον κανόνα των Αγίων της Εκκλησίας. Δέν παραδώσαμε οικειοθελώς τό Κάθισμα του Αγίου Νικολάου κάνοντας κάποιο συμβιβασμό μέ την Αίρεση και τους Αιρετικούς· εν ώρα Κρίσεως δεν θα μας το ζητήσει αυτό ο Χριστός.»

Είναι δυνατόν να επιδεικνύουν τέτοιου είδους συμπεριφορές άνθρωποι, που αποφάσισαν να αφιερώσουν τον εαυτό τους στον Χριστό, επιφορτισμένοι παράλληλα με την υποχρέωση να διαφυλάττουν την άμωμη πίστη μας και την αγιοπατερική μας παράδοση; Είναι πιο προσφιλείς και εγκάρδιοι απέναντι στους αιρετικούς, αλλά για τους ορθοδόξους αδελφούς τους διατηρούν μια άκρως εχθρική, σχεδόν γκανγκστερική στάση!

Σας παραθέτω μια άκρως αφυπνιστική και ενδιαφέρουσα ομιλία του ιερομονάχου π. Ευθυμίου Τρικαμηνά, σχετικά αφ' ενός με τις σημερινές διώξεις των εν Αγίω Όρει μοναχών, που έχουν διακόψει την κοινωνία με τον Βαρθολομαίο και αφ' ετέρου με την σημερινή πνευματική κατάσταση των ορθοδόξων πιστών και των προεξαρχόντων του εκκλησιαστικού κατεστημένου:


Αδελφοί μου, αργά ή γρήγορα όσοι πιστεύουμε στην διαχρονική ανόθευτη ορθόδοξη πίστη και παράδοση θα πρέπει εμπράκτως να αντισταθούμε στα νεοεποχίτικα σχέδια άλωσης της Εκκλησίας από αντίχριστες δοξασίες και ενέργειες. Σύντομα, όταν διαχωριστεί -μέσω της επικείμενης αναθεώρησης του Συντάγματος- η Εκκλησία από το Κράτος, οι διωγμοί, που θα εξαπολύσουν εναντίον μας θα είναι αδυσώπητοι και αν δεν έχουμε μυστηριακή και πνευματική ζωή δεν θα ελκύσουμε την Χάρη του Θεού, προκειμένου να Τον ομολογήσουμε. Γι’ αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να αγωνιζόμαστε στην καθημερινότητά μας για φαινομενικά μικρά πράγματα, που αφορούν την πίστη, διότι αργότερα δεν θα έχουμε την πνευματική δύναμη να αγωνιστούμε για τα πιο κρίσιμα και απαραίτητα ζητήματα, που θα αφορούν την σωτηρία της ψυχής μας! 

Όπως δείχνουν όλα, ο χρόνος της κοσμικής μας ελευθερίας και ξεγνοιασιάς είναι ασφυκτικά περιορισμένος, διότι αναφορικώς με την πνευματική μας ελευθερία, αυτή διασφαλίζεται από την πίστη μας στον Λυτρωτή και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό!


Πηγές:



Χρύσα Πολίτη

2 σχόλια:

  1. ΝΑΙ... Δυστυχώς έτσι είναι οι εξελίξεις στο Άγιον Όρος. Ή τουλάχιστον, όσες μπορούν και "φθάνουν" στους πολλούς 'απ' έξω'... Οι καυτές αλήθειες ήταν ανέκαθεν ΠΙΚΡΕΣ... Πόσω μάλλον όταν έχουν άμεση σχέση με την Άγια Πολιτεία, το 'Περιβόλι της Παναγίας'.
    Όταν μετά απο τόσους αιώνες, "βασιλεύει" και κυριαρχεί, αντί του Χριστού και των Αγίων Πατέρων, ο δυσόνυμος ένοικος του Φαναρίου, 'πατώντας επί πτωμάτων', προκειμένου να μήν ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ απο κανέναν η εξουσία του, τότε θα συμβαίνουν διαρκώς και χειρότερα περιστατικά ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ της Πίστεώς μας...
    Η προστάτης καί έφορος του Αγίου Όρους, άς προστρέξει υπέρ των πιστών της τέκνων, ιδίως εκείνων που αφιέρωσαν δεκαετίες ταπεινής ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ στο περιβόλι της και ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ένεκεν του Υιού Της...
    Όπως τότε, 8 αιώνες πρίν, όταν οι ΜΑΡΤΥΡΕΣ 26 Ζωγραφίτες Πατέρες ξεπαστρεύθηκαν (με αγριότητα!) απο τον ΠΑΠΟΛΑΤΙΝΟΦΡΟΝΑ ψευδοπατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννη Βέκκο, τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ έως τότε "πράκτορα" του Βατικανού, που έφθασε στο Άγιον Όρος με στρατεύματα για να ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ όσους ΔΕΝ δέχθηκαν να συλλειτουργήσουν με τους σατανοκίνητους ΛΑΤΙΝΟΥΣ...
    ΚΑΙΡΟΙ ΔΙΩΓΜΩΝ λοιπόν, ΞΑΝΑ, αιώνες μετά τον Ιωάννη Βέκκο...
    Υ Π Ε Ρ Α Γ Ι Α Θ Ε Ο Τ Ο Κ Ε ΣΩΣΟΝ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nεότερη εξέλιξη για το πογκρόμ διώξεων αγιορειτών μοναχών:
    Στον κατάλογο των δεδιωγμένων συγκαταλέγονται πλέον και οι Ρώσοι μοναχοί Παμβώ και Αμβρόσιος από τα Κατουνάκια Aγίου Όρους οι οποίοι απειλούνται με απέλαση από την χώρα γιατί δεν μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο.
    Όταν οι μοναχοί δεν είναι δυνάμει άγγελοι μεταλλάσσονται σε δυνάμει δαίμονες....

    Πηγή:http://trelogiannis.blogspot.gr/2017/05/blog-post_899.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!