Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Έ, ΟΧΙ και ...2.000 χρόνια! Μήν τα "Π Α Ρ Α Λ Ε Μ Ε" τώρα κύριε Μπέντζαμιν...

Αποτέλεσμα εικόνας για σύνοδος Θεσσαλονίκης ΙΣΡΑΗΛ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


(ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. 
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ. 
ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΤΑΤΑ...)
Δηλώσεις πρός τον Τύπο,  έγιναν μετά την υπογραφή της Διακηρύξεως Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στην Θεσσαλονίκη και της ολοκληρώσεως των εργασιών της Τριμερούς Συνόδου.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στην Θεσσαλονίκη, την οποία χαρακτήρισε «συμβολική πόλη» (...) σε σχέση με την εβραϊκή κοινότητά της. 

Αποτέλεσμα εικόνας για σύνοδος Θεσσαλονίκης ΙΣΡΑΗΛ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για σύνοδος Θεσσαλονίκης ΙΣΡΑΗΛ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

«Στο παρελθόν η Θεσσαλονίκη υπήρξε μια πόλη, όπου είχαμε την εβραϊκή κοινότητα για 2.000 χρόνια. Ήταν εδώ ένα χωνευτήρι της εβραϊκής, της χριστιανικής και της μουσουλμανικής κοινότητος», τόνισε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι, «η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα είναι δύο πόλεις που υπερασπίζονται τις δικές μας αξίες, τις αξίες των ίσων δικαιωμάτων και των διαφορετικών σημείων, τα οποία μας ενώνουν. 

Αποτέλεσμα εικόνας για σύνοδος Θεσσαλονίκης ΙΣΡΑΗΛ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΑ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ. ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΑΛΕΞΗ, ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ
ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΥΝΟ 2010;;;
ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑΧΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ;
ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ "ΜΙΛΟΥΝ"
ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ...

Η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ είναι μαζί σ' αυτή την οπτική. 
Έχουμε ένα κοινό έδαφος που συνενώνονται διαφορετικές κουλτούρες. 
Το παρελθόν έχει την παρουσία του εδώ, περισσότερο από ποτέ. 

Σχετική εικόνα

Υπάρχουν πολλές αναμνήσεις από την Θεσσαλονίκη για πολλές οικογένειες από το παρελθόν και ένας εκ των υπουργών μας, που βρίσκεται εδώ σήμερα, προέρχεται από μία οικογένεια που ζούσε κάποτε εδώ...

Ξέρουμε την τραγωδία, ξέρουμε τι έχει συμβεί στο παρελθόν. 
Εμείς κοιτάμε το παρελθόν σε σχέση με το παρόν, νομίζω ότι υπάρχει κάτι που πάντα με συνέπαιρνε».


[ΣΗΜΕΙΩΣΗ.
Η γνώση της Ιστορίας, ασφαλώς δεν είναι υποχρεωτική. 
Όταν όμως είσαι δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα υψηλά ιστάμενος ΚΑΙ φιλοξενούμενος σε μία άλλη χώρα και προχωράς σε δημόσιες δηλώσεις για ιστορικά ζητήματα του (ξένου) τόπου που βρίσκεσαι, ΚΑΛΟ θα ήταν νά έχεις ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ  κ α λ ά   την ιστορία, ΠΡΙΝ πείς, ότι ...είπες.

Καί άν δεν κάνουμε λάθος, απο το 1492 που "έφθασαν" (με γαλέρες) μαζικώς, εβραϊκές οικογένειες στην ακτή της Θεσσαλονίκης, μετά την βιαία εκδίωξή τους απο τα ευρωπαϊκά κράτη και την συμφωνία (εγκαταστάσεώς τους εκεί) με την 'Υψηλή Πύλη', δεν "βγαίνουν" 2.000 χρόνια.
Μέ  τ ί π ο τ ε...]

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

2 σχόλια:

  1. Αφεντικό και δούλοι άπαντες παρόντες δυστυχώς στην πολύπαθη πόλη μου που την προορίζουν για πρότυπο πολυπολιτισμικής αντίχριστης μητρόπολης στο προσεχές μέλλον...Ο ''κύριος'' Μπέντζαμιν απεκάλεσε την Θεσσαλονίκη ''μητέρα του Ισραήλ'' και πριν από λίγο σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον πρακτοράκο Παπαχελά προέβη σε περίεργες δηλώσεις για μια από κοινού συνεργασία με την Ελλάδα σε περιστάσεις πέραν του ανθρωπιστικού περιεχομένου (π.χ. εκδήλωσης πυρκαγιών).Αναφέρθηκε σε μια ενδεχόμενη βοήθεια που είναι διατεθειμένο το Ισραήλ να παράσχει στην Ελλάδα σε μια μελλοντική κρίση...Μήπως μας ''προφητεύει'' τίποτα δυσοίωνο πάλι γιατί για καλό δεν πάτησε το πόδι του στην Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άν δεν ...ΣΠΑΝΙΖΕ το είδος του (αληθινού) επιστήμονος της Ιστορίας - με κεφαλαίο το γράμμα 'Ι'- θα μπορούσαμε να ζητήσουμε (από τους ιστορικούς) μία ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ, αλλά προσέξτε εις ΒΑΘΟΣ ιστορική ανάλυση του "φαινομένου" - άς το πούμε έτσι... - που λέγεται 'εβραϊκοί πληθυσμοί' στην Θεσσαλονίκη.
      Σε απλά ελληνικά, ήτοι 'νέτα-σκέτα', να μάθουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες, ΠΩΣ "βρέθηκαν" εδώ τόσες χιλιάδες τότε, απο τις ευρωπαϊκές χώρες.
      Πόσα εισέπραξε ο Σουλτάνος για νά τους δεχθεί;
      Και από ποιούς;
      Και το "ζουμερώτερο", ποιά υπήρξε η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ σχέση αυτών των πληθυσμών με τις τουρκικές αρχές, σε σχέση με τους υποδούλους Έλληνες;
      ΕΜΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ του ...'γλυκού νερού'!
      Σκαλίξτε τα αρχεία και αρχίστε να ...κελαϊδάτε!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!