Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Άγιος ΛΟΥΚΑΣ, Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας – "Θεραπεύοντας τον φόβο". (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ Ρωσικής παραγωγής, με ελλ.υποτίτλους για την ζωή και το έργο του Αγίου!)

(ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΟΡΤΗΣ - 11/06 - ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ).

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοσ λουκασ ο ιατροσ

Παρακολουθήστε κατωτέρω, την ταινία «Θεραπεύοντας τον φόβο» (παραγωγή του 2013) για τον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας τον Ιατρό.
Σχετική εικόνα

(Για θέαση σε πλήρη οθόνη, πατήστε στο τετραγωνάκι κάτω δεξιά, αφού ξεκινήσετε την ταινία. Η απόδοση των διαλόγων στα Ελληνικά, ο υποτιτλισμός και η επεξεργασία, έγιναν από εθελοντές της ενορίας μας).


Από τα απομνημονεύματα του Αγίου Λουκά (Βαλεντίν Φελίξοβιτς Βόϊνο-Γιασενιέτσκι)

&
https://averoph.wordpress.com/2017/06/10/%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AC%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BC/]

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

11 σχόλια:

  1. Λυπάμαι που θα σας στενοχωρήσω, αλλά ο Λουκάς ο Ιατρός μόνο άγιος δεν είναι.

    Τα εγκλήματα των κομμουνιστών τα ξέρετε.
    Οι προδότες επίσκοποι και παπάδες που φοβήθηκαν διωγμό και εκτελέσεις, έκαναν συμφωνία με τους Μπολσεβίκους, καθώς θα εργαζόταν εφεξής εναντίον της Εκκλησίας και υπέρ της κόκκινης εξουσίας. Ετσι δημιουργήθηκε η Ζώσα εκκλησία.
    [ βλεπε ελάχιστο παράδειγμα τη σημερινή Ελλαδική εκκλησία για ποιον δουλεύει ]

    Οι εκκλησιαστικοί αποστάτες λοιπόν, μνημόνευαν στην Λειτουργία τον Στάλιν, τον μεγαλύτερο σφαγέα χριστιανών,με δεκάδες εκατομμύρια εκτελεσει και γι’ αυτόν τον λόγο ο Λουκάς είναι αδύνατον να είναι άγιος της Εκκλησίας. ΔΙΟΤΙ Λύγισε από την εξορία και προσκύνησε την διαβολική κομμουνιστική «εκκλησία» του Στάλιν, και ως ανταμοιβή χειροτονήθηκε επίσκοπος.
    +Ιερομόναχος Γρηγόριος Ζιώγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέχασα να γράψω το σλόγκαν της κομμουνιστικής εκκλησίας προς τους Μπολσεβίκους

    « χαρά μας είναι η χαρά σας, και λύπη μας είναι η λύπη σας »
    αυτό το είπε ο ιδρυτής της κομμουνιστικής εκκλησίας [ Ζώσας εκκλησίας] ο επίσκοπος Σέργιος και μετέπειτα Πατριάρχης. Γι αυτό και λέγεται η άιρεση του Σεργιανισμού η οποία είναι η χειρότερη, διότι είναι η συνεργασία του κλήρου με τον διάβολο. Τουτέστιν ο ορισμός της προδοσίας. Οπως θα γίνει δηλαδή ολοκληρωτικά στα έσχατα με τα σφραγίσματα, και όπως ήδη γίνεται με την κρατούσα εκκλησία που συνεργάζεται με τον αντίθετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιά τον Άγιο Λουκά, όπως θα γνωρίζετε σίγουρα, υπάρχει απο ετών εκτεταμένη βιβλιογραφία, μεγάλο μέρος της οποίας έχει εκδοθεί και στα Ελληνικά.
      ΠΟΥΘΕΝΑ σε όλα αυτά τα βιβλία, δεν προκύπτουν αυτά τα οποία γράφετε.
      Ο Άγιος ΕΔΙΩΧΘΗ ΑΠΕΙΝΩΣ απο το αθεϊστικό μαρξιστικό καθεστώς, με απερίγραπτες δοκιμασίες ΔΙΧΩΣ να λυγίσει. Μόνον όταν ξέσπασε ο πόλεμος με την εισβολή των Γερμανών στα ρωσικά εδάφη, τον ξανακάλεσαν ώστε να χειρουργεί τραυματίες, πού διέσωζε με την δεινότητά του στο πολύ απαιτητικό αυτό καθήκον με την χάρη του Θεού.
      Σημειωτέον, ότι όταν τον πίεσαν να βγάλλει την Εικόνα της Παναγίας, απο το χειρουργείο ΑΡΝΗΘΗΚΕ κατηγορηματικώς, ενώ το ίδιο επέμενε για να μην βγάλλει και το ράσο του, μέσα στο χειρουργείο!
      Επιπλέον "τσεκαρισμένες" απαντήσεις για την αγιότητά του, στο ακόλουθο 'λίνκ':https://fdathanasiou.wordpress.com/2012/06/10/%CF%83%CF%8D%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B1-%CE%B8%CE%B1%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81/

      Διαγραφή
    2. Δεν γνωρίζω από που αντλήσατε τις παραπλανητικές και συκοφαντικές αυτές πληροφορίες για τον Άγιο Λουκά αλλά περί του εκκλησιαστικού του βίου και της στάσης του απέναντι στην ''Ζώσα Εκκλησία'' θα βρείτε εδώ (http://www.saint.gr/1972/saint.aspx) κι εδώ (http://www.romfea.gr/pneumatika/8815-o-agios-loukas-o-iatros-arxiepiskopos-sumferoupoleos).Όλες οι πηγές αναφέρουν ότι έμεινε πιστός στην μαρτυρική και διωκομένη ρωσική Εκκλησία και ουχί στην ''Ζώσα'' και με ακριβό τίμημα μάλιστα γι'αυτήν του τη στάση. Αν παρακολουθήσετε την ταινία θα αντιληφθείτε ότι σε κάποια σημεία θίγεται αυτό το ζήτημα και για παράδειγμα όταν τον υποδέχονται οι κάτοικοι ενός χωριού γνωρίζοντας ποιος είναι στην εκκλησιαστική τάξη του αναφέρουν ότι είναι αποίμαντοι γιατί είτε σκότωσαν τους ιερείς είτε κάποιοι προσχώρησαν στην σχισματική ''Ζώσα Εκκλησία'' επομένως γνώριζαν ότι ο Άγιος Λουκάς δεν είχε καμία πνευματική ή άλλη σχέση με την εν λόγω ''εκκλησία''.Επίσης, δεν άσκησε εκ νέου τα ιατρικά του καθήκοντα γιατί υπέκυψε στα μαρτύρια στα οποία τον είχαν υποβάλλει αλλά ζήτησε από το καθεστώς, λόγω της αγάπης του για τον συνάνθρωπο, να συνεχίσει να παρέχει τις ιατρικές του υπηρεσίες κατά την διάρκεια του πολέμου της Ρωσίας με την Γερμανία χωρίς όμως να επιδιώκει να απαλλαγεί μετά το πέρας του πολέμου από την επιβαλλόμενη από το σοβιετικό καθεστώς εξορία του. Απόδειξη ότι δεν εξόμωσε είναι ότι έως σήμερα δεν έχουν απαλειφθεί οι κατηγορίες που του προσήψε το σοβιετικό καθεστώς ως εγκληματία και τυπικά θεωρείται έως σήμερα εγκληματίας σε κρατικά έγγραφα.Τέλος, χθες που προσκύνησα τα τίμια λείψανά του με κατέκλυσαν από ευωδία.
      Καλό θα ήταν να προσέχουμε πολύ πριν αμφισβητήσουμε την αγιότητα εκκλησιαστικών προσώπων και να μην βασιζόμαστε σε φημολογίες αλλά σε απτά στοιχεία.

      Διαγραφή
    3. Και κάτι ακόμα το οποίο συνιστά εξόφθαλμη παραποίηση των ιστορικών γεγονότων. Ο Άγιος χειροτονήθηκε επίσκοπος το 1922 περίπου και το μαρτύριό του από τους σοβιετικούς ξεκίνησε από την δεκαετία του '30 επομένως δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί σας ότι ως ανταμοιβή της προδοσίας του απέναντι στην Εκκλησία και της ενδοτικότητάς του στους σοβιετικούς χειροτονήθηκε επίσκοπος.Ακόμα, η σύγχρονη ρωσική Εκκλησία η οποία απεκατεστάθη δεκαετίες τώρα δεν θα αναγνώριζε την κανονικότητά του ως επισκόπου αν ήταν σχισματικός ή υπήρχε έστω και η υποψία ότι επικοινωνούσε πνευματικά μαζί τους.

      Διαγραφή
  3. Ο Λουκας ήταν έγγαμος Ιερεας και υπεστη εξορία κλπ όπως η μισή Ρωσία.
    Στο τέλος όμως το 1942 προσχώρησε στην κομμουνιστική εκκλησία του Στάλιν. Την Σεργιανιστική βλάσφημη εκκλησία που δούλευε για τους Μπολσεβίκους, όπως εγραψα παραπάνω.
    Η Εκκλησία μετά Στάλιν εποχής είναι η συνέχεια της Ζώσας εκκλησίας η οποία σήμερα λέγεται οικουμενιστικό Πατριαρχείο Μόσχας. Δηλαδή αγιοιποίησε τον δικό της άνθρωπο.
    Τις πληροφορίες τις γνωρίζω από Ρώσους και Σέρβους κληρικούς. [ όπως και ένα σωρό άλλες ]
    Αν περιμένετε από τα βιβλία του εμπορίου να μάθετε την αλήθεια… χαιρετίσματα Τα βιβλία γράφουν την διεστραμμένη αλήθεια του συστήματος.
    Για ψάξτε λίγο την αίρεση του Σεργιανισμού. Σ’ αυτή την εκκλησία [Πατριαρχείο Μόσχας ] εντάχθηκε ο Λουκάς ο Ιατρός. Τότε λεγόταν Ζώσα εκκλησία, εγραψα παραπάνω το γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΣ
    Αναφορικά με τα βιβλία, στο σχολείο λ.χ. μαθαίνουν για συνωστισμό στην Σμύρνη, για ήρωες κομμουνιστές, για εθνάρχες, για προδότη Παπαδόπουλο, για άγιο Μακάριο Κύπρου.. και σήμερα για τραβεστί.
    Αυτές είναι οι αλήθειες των βιβλίων.
    Επαναλαμβάνω η αίρεση του Σεργιανισμού υπήρχε η γράφω φαντασίες δικές μου;
    Για ψάξτε το, και αν υπήρχε [ που υπήρχε ] τότε σε πως ο Λουκάς είναι άγιος που την υπηρέτησε; Και ποιον μνημόνευε ο Λουκάς από το 1942 μέχρι την επόμενη δεκαετία;
    Τον Στάλιν που εκτέλεσε 60.000.000 χριστιανούς στα σκοπευτήρια.
    Τότε να μνημονεύσω κι εγω τον Διοκλητιανό, ποια η διαφορά;

    Μπορεί κάποιος να γίνει άγιος όταν μνημονευει στην Λειτουργία τον μεγαλύτερο σφαγέα χριστιανών;

    Γράφω ενημερωτικά επειδή είστε μαχητικό ιστολόγιο και αντικομμουνιστικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενα παράδειγμα

    Η Ελλαδική εκκλησία, αγιοποίησε τον Χρυσόστομο Σμύρνης, ο οποίος σαφώς ήταν εθνομάρτυρας, αλλά ήταν και δηλωμένος Μασόνος.

    Οσο για τα παραπάνω,
    Το σύστημα βιομηχανίας αγιοποιήσεων δουλέυει υπερωρίες, επειδή:
    Εαν ο τάδε είναι άγιος, τότε αυτομάτως ΔΕΝ υπάρχει αίρεση εκεί που υπηρέτησε ο τάδε.
    φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πατέρα Γρηγόριε αν κυριάρχησε όπως ισχυρίζεστε η ''Ζώσα Εκκλησία'' ως η επίσημη Ρωσική εκκλησιαστική γραμμή μετά την σοβιετική κυριαρχία τότε γιατί η σύγχρονη Ρωσική Εκκλησία καταδικάζει την Ζώσα Εκκλησία ως σχισματική;;Όπως καταλαβαίνετε δεν βγάζει νόημα.Σε αυτό που θα συμφωνήσω είναι ότι η επίσημη Ρωσική αλλά και όλες οι τοπικές Εκκλησίες έχουν αλωθεί από τον Οικουμενισμό. Δεν αμφισβητώ ότι οι πληροφορίες προέρχονται από τους Σλάβους αδελφούς μας αλλά με τέτοια πνευματική σύγχυση που κυριαρχεί τις τελευταίες δεκαετίες ως απότοκο της έλλειψης Χάριτος αν δεν έχουμε απτές ατράνταχτες αποδείξεις δεν μπορούμε να αμφισβητούμε την αγιότητα ανθρώπων που επέδειξαν σταυρικό και θυσιαστικό φρόνημα και ουδέποτε ισχυρίστηκαν κάτι αντοορθόδοξο ή νεωτεριστικό.Πολλοί Σλάβοι ιερείς και ιερομόναχοι αντιοικουμενιστές είναι και πλανεμένοι και περιμένουν να έλθει και ο αναμενόμενος Τσάρος ως σωτήρας τους, δηλαδή ο Αντίχριστος, όπως σε εμάς υπάρχει η αντίστοιχη πλάνη της αναλαμπής της Ορθοδοξίας με τον βασιλιά Ιωάννη.Επομένως θα πρέπει να ελέγχουμε και να προσευχόμαστε πολύ πριν προβούμε σε αγιομαχία ή έστω αν δεν τον ευλαβείστε μην τον πολεμάτε.Ο Άγιος Λουκάς ήταν αποτειχισμένος από την επίσημη ''Ζώσα'' Εκκλησία της εποχής (βλ. http://apotixisis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_59.html) σύμφωνα με τα απομνημονεύματά του και τα δικά του αυτούσια λόγια.
    Αναφορικά με τον Χρυσόστομο Σμύρνης συμφωνώ απόλυτα αλλά είναι τελείως διαφορετική περίπτωση γιατί δεν καταγράφηκε να κηρύττει ποτέ τίποτα ορθόδοξο και αντ'αυτού ό, τι υπάρχει ως λόγος του, προφορικός ή γραπτός, είναι φιλοπροτεσταντικό, οικουμενιστικό, συγκριτιστικό έως ειδωλολατρικό και ήταν αποδεδειγμένα μασόνος.

    Η αγιοκατάταξη του Χρυσοστόμου Σμύρνης δεν ομοιάζει σε τίποτα ούτε ως προς τα χαρακτηριστικά ούτε ως προς τις προθέσεις με αυτήν του Αγίου Λουκά. Ο Χρυσόστομος δεν εποίησε ουδέποτε θαύματα, δεν υπάρχουν λείψανα και δεν υπάρχουν μαρτυρίες ούτε όταν ήταν εν ζωή ούτε μετά την κοίμησή του ότι θεράπευσε ή βοήθησε κάποιον πιστό εν αντιθέσει με τον άγιο Λουκά ο οποίος πληροί όλες τις ορθόδοξες, αγιοπατερικές προϋποθέσεις προκειμένου να αγιοκαταταχθεί.

    Ευλογείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή μου κυρία, εν πρώτοις προεξοφλώ ότι δεν κάνω εκστρατεία εναντίον του Λουκά, σε όποια ιστοσελίδα γράφει για την αγιοσύνη του [ ουκ ολίγες] έγραψα στην δική σας επειδή είστε όντως μαχητικό αντικομμουνιστικό ιστολόγιο

    Το παράδειγμα του Σμύρνης έγκειται μόνο στο ότι το σύστημα αγιοποίησε κάποιον ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με αγιοσύνη.

    Από την άλλη ο Λουκάς είχε ένα βίο ΑΓΙΟ, αλλά τα μηδένισε όλα με την ένταξή του στην Σεργιανιστική- κομμουνιστική Ζώσα εκκλησία του Στάλιν το 1942

    Τέλος όταν στην Εκκλησία λέμε Αναθεματίζω – Καταδικάζω την δείνα αίρεση, τούτο σημαίνει ότι:
    από αυτό το εκκλησιαστικό περιβάλλον ΔΕΝ δεχόμαστε αγίους και σωτηρία. Αυτή την έννοια έχει η καταδίκη, ο αφορισμός και το ανάθεμα [ το ίδιο είναι ]

    Τουτέστιν το μνημόσυνο έχει θεολογικό και σωτηριολογικό ωστικό κύμα.
    Εάν μνημονεύσεις επίσκοπο η κληρικό από αναθεματισμένη αίρεση, τότε αναθεματίζεσαι κι εσύ το ίδιο, διότι μνημόσυνο σημαίνει Συντάσσομαι 100% με αυτόν που μνημόνευσα και το διαλαλώ στην εκκλησία ώστε να το ξέρουν άπαντες, οι οποίοι με την σειρά τους αναλαμβάνουν την ευθύνη που προσήλθαν οικειοθελώς στο Ποτήριο, ώστε να γίνουμε ένα Σώμα Χριστού.
    Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αίρεσης, τότε κλήρος και λαός γίνονται ενα με τον διάβολο.

    Εν κατακλείδι, αγιοποίηση λ.χ. ενός Παπικού, και της όποιας καταδικασμένης αίρεσης, σημαίνει σωτηρία και παράδεισο στον χώρο που υπηρέτησε ο δείνα.
    Αν λοιπόν υπάρχει σωτηρία, τότε προς τι η καταδίκη;;
    Είναι δυνατόν να υπάρχει Χριστός και διάβολος στον ίδιο χώρο; ΠΟΤΕ

    Δια ταυτα
    Αν είναι καταδιασμένος ο Σεργιανισμός, τότε καταδικάστηκαν και αυτοί που τον υπηρέτησαν

    [ είμαι με αρκετούς Σλάβους κληρικούς στην Κόρινθο εδώ και 12 χρόνια, από αυτούς έμαθα περί Σεργιανισμού και αρκετά για την ιστορία τους ]

    δεν στοχεύω να σας κουράσω, ούτε να σας χειραγωγήσω απλά κρατείστε τα παραπάνω ως προβληματισμό
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι αλήθεια ότι άνηκε στη αίρεση του Σεργιανισμού, αφού άλλωστε βραβεύτηκε απο τον ίδιο τον Στάλιν το 1946 Βαλεντίν Φέλιξοβιτς Βόϊνο-Γιασενέτσκι, (Валентин Феликсович Войно-Ясенецкий)

    (Τομέας Χημεία, Χειρουργική). Πιστεύεται ότι εάν κρατούσε αυτή την αγωνιστική τάση και Ορθόδοξη θα έπαιρνε βραβείο; πηγή: https://el.m.wikipedia.org/wiki/Άγιος_Λουκάς_Συμφερουπόλεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!