Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Υπάρχουν σήμερα ΗΡΩΕΣ, όπως ο Μαρίνος Ριτσούδης που το 1999 ΑΡΝΗΘΗΚΕ να πολεμήσει ΕΝΑΝΤΙΟΝ τών Σέρβων;

(ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ "ΑΓΝΩΣΤΗ" ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ 1999, ΠΟΥ "ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ" ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΣΤΗΝ ΣΙΩΠΗ... 
ΣΠΑΝΙΟ ΕΙΔΟΣ, ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ!)



Ο Έλλην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού μας, που  α ρ ν ή θ η κ ε    να συμμετάσχει στον πόλεμο του 'ΝΑΤΟ' κατά της Σερβίας! ('βίντεο')
(https://www.youtube.com/watch?v=pw0Ihwn5zr8)

Σχόλιο ιστολογίου 'Scripta manent':
ο Θεός είναι πάνω από κάθε ανθρώπινο νόμο αναφέρει στην απολογία του αυτός ο ήρωας που καταδικάστηκε 2,5 χρόνια το 1991, γράφοντας τον όνομα του στην Iστορία, σαν Ήρωας, σαν ήθος, σαν Ορθόδοξος Χριστιανός, επειδή η ίδια του η ψυχή η συνείδηση του φώναξε να ακολουθήσει τον Θεό...


Ναί σήμερα υπάρχουν ήρωες σαν τον Μαρίνο Ριτσούδη και είναι αυτοί που αντιστέκονται στην σύγχρονη Γερμανική κατοχή, είναι οι αφανείς ήρωες που ο Θεός επέλεξε να αγωνιστούν εξυμνώντας το όνομα Του.

Ο Μαρίνος Ριτσούδης, ο οποίος το 1999  α ρ ν ή θ η κ ε   να συμμετάσχει στη βομβιστική επίθεση της Σερβίας από το ΝΑΤΟ, 18 χρόνια αργότερα λέει ότι είναι υπερήφανος για εκείνη την στιγμή.

Αποτέλεσμα εικόνας για BLIC NEWSPAPER

Μιλώντας στην καθημερινή εφημερίδα 'Blic' του Βελιγραδίου, ο Έλληνας πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού δήλωσε επίσης ότι ήταν «ένα φανταστικό συναίσθημα» το να στηρίξει την Σερβία «στον αγώνα της εναντίον όλων».

Ο Ριτσούδης, ήταν τότε καπετάνιος του πολεμικού πλοίου μας «Θεμιστοκλής», αρνήθηκε τις διαταγές του να συμμετάσχει στον πόλεμο του ΝΑΤΟ και επέστρεψε το πλοίο στο λιμάνι του!

ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΣΤΟ "ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ" ,
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΝΑΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ
Ο ΠΑΤΗΡ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ
ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ.(ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΣΕΡΒΙΚΟ
'ΦΙΛΜ').

«Είμαι πολύ υπερήφανος για την στιγμή που έδωσα τόσο στον εαυτό μου όσο και στον λαό σας. 
Αυτή είναι η κοινή ιστορία μεταξύ εμού, του πολιτισμού μου και της κουλτούρας σας», δήλωσε στην εφημερίδα, προσθέτοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω βρει φίλους στην Σερβία και μοιραζόμαστε μαζί τις αναμνήσεις».


«Ήταν ένα φανταστικό συναίσθημα να αποφασίσουμε να στηρίξουμε ένα έθνος που πολεμούσε εναντίον ενός πολύ ανώτερου εχθρού», δήλωσε ο Ριτσούδης.

Η απόφαση του κόστισε τη σταδιοδρομία του – αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Πολεμικό Ναυτικό και τώρα εργάζεται ως καπετάνιος σε 'γιοτ'. Επίσης, πέρασε υπό δίκη και φυλακίστηκε.

«Ήμουν σε στρατιωτική φυλακή για τρεις ημέρες. Μέσα από τους δικηγόρους μου άσκησα προσφυγή ενώπιον του Εφετείου, αλλά υποστήριξαν την απόφαση του πρώτου βαθμού», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Ριτσούδης μήνυσε τότε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά συμφώνησαν με την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου. «Φυσικά ήταν μια παράνομη απόφαση, αυτό είναι το σύστημα, είναι έτσι παντού», είπε.

Η σερβική πρεσβεία στην Ελλάδα πρόσφατα ήρθε σε επαφή με τον Ριτσούδη για να διαπιστώσει εάν θα δεχόταν σέρβικη κρατική παρασημοφορία. Εκείνος αρνήθηκε.
«Τους είπα ότι δεν θέλω τίποτα και ότι όλα τα εύσημα πηγαίνουν στους γενναίους ανθρώπους σας που πολέμησαν εναντίον όλων και χωρίς καμμία τύχη», είπε.

Αποτέλεσμα εικόνας για BLIC NEWSPAPER

Η 'Blic' ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι πολλά μέλη του πληρώματος του πλοίου υποστήριξαν την απόφαση του καπετάνιου τους το 1999, όπως και το ελληνικό κοινό, αλλά ένα στρατιωτικό δικαστήριο τον καταδίκασε σε 2,5 χρόνια φυλάκισης το 1999.

Σχετική εικόνα

Ο Dusan Milosavljevic, μέλος της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης από το αντιπολιτευόμενο 'DS', ζήτησε να δοθεί στον Ριτσούδη «το υψηλότερο δείγμα της δημόσιας αναγνώρισης του κράτους μας».

'Βιντεο' Μαρινος Ριτσουδης (1) περαιτερω υπαρχουν το 2 και το 3 

https://www.youtube.com/watch?v=5p4SwzqiDuA

[Πηγές:http://scripta---manent.blogspot.gr/2017/09/1991.html
&
'ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ']

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"



3 σχόλια:

  1. Ἐάν τότε ἡ Ἑλλάς ἐκυβερνᾶτο ἀπό Ἕλληνας (καί ὄχι ἀπό Ἑβραίους), ὁ ὁμολογητής Μαρῖνος Ριτσούδης, τόν ὁποῖον ἔχω τήν τιμήν καί εὐλογίαν νά γνωρίζω, ὄχι μόνον ΔΕΝ θά ἀπετάσσετο ἀπό τό ΠΝ, ἀλλά θά προήγετο, ἀμέσως δέ θά ἐδίδετο διαταγή νά ΜΗΝ σταλοῦν Ἑλληνικαί Δυνάμεις ἐναντίον τῆς Σερβίας. Ἀλλά, δυστυχῶς, οἱ σημερινοί ψευδο-έλληνες ψηφίζουν Σατανιστάς νά τούς κυβερνοῦν. Αὐτό τό περιστατικόν ἀποτελεῖ ζωντανόν καί χαρακτηριστικόν παράδειγμα πού ἀποδεικνύει ὅτι οἱ σημερινοί ψευδο-έλληνες ἔχουν ἀφήσει τόν Θεόν καί ἔχουν συνταχθῆ μέ τόν Διάβολον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να συμφωνήσουμε, με πόνο ψυχής...
    Έχουμε ΟΛΟΙ ευθύνες, αφού αφεθήκαμε να μας "απορροφά" νυχθημερόν το ...κλωτσοσκούφι, οι ζάπλουτοι πρόεδροι συλλόγων & ομάδων, οι χρυσομένοι ποδοσφαιριστές, οι μεταγραφές τους καί πλήθος άλλες απολύτως ΑΝΟΥΣΙΕΣ & ΑΧΡΗΣΤΕΣ γνώσεις...
    Τα σκοπίμως άχρηστα σχολικά προγράμματα παρήγαγαν ΣΚΟΠΙΜΩΣ, άχρηστους μαθητές.
    Πού αντί να ΑΓΑΠΟΥΝ, ΜΙΣΟΥΝ την μελέτη κάθε είδους και τύπου.
    Πόσω μάλλον την έρευνα και την αναζήτηση...
    Και λυπούμεθα να πούμε, πώς ΔΕΝ φαίνεται φώς στο βάθος του 'τούνελ'.
    Μόνον ο Ύψιστος άν ευδοκίσει, θα δούμε καλύτερες ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!