Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Drone: Mέσoν καταγραφῆς ὀπτικοακουστικοῦ ὑλικοῦ ἢ τό μελλοντικό μέσον ἐντοπισμοῦ καί ἐξοντώσεως ἀνθρώπων, στήν ὑπηρεσία τῆς ΝΤΠ;


Ως φαίνεται, η σχετικά προσφάτως διαδεδομένη χρήση των λεγομένων drone δεν συνιστά μια τεχνολογική τυχαιότητα ούτε άλλο ένα «αθώο» επίτευγμα της τεχνολογίας, η οποία δυστυχώς αποτελεί πλέον μια αυταξία και όχι πεδίο γνώσης με στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Αυτή η διαστρέβλωση του ρόλου της τεχνολογίας και της επιστήμης πιθανόν να συμβαίνει, γιατί καθώς η ανθρωπότητα φαίνεται ανήμπορη να ανανήψει και να ανανεωθεί πνευματικά - προφανώς γιατί εξόρισε τον Χριστό - έπρεπε να αποδεικνύει ότι αναπτύσσει τον υλικοτεχνικό πολιτισμό της, ώστε να δικαιολογεί το ψευδοδόγμα της εξέλιξης και να διαιωνίζεται η εξύμνηση του ανθρώπου αντί του Τριαδικού Θεού. Όπως κι να έχει, τα drone δείχνουν να υπόσχονται πολλά και να αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως, όπως είναι η καταγραφή δυσπρόσιτων από τον άνθρωπο περιοχών του πλανήτη (και όχι μόνο), ανεύρεση αγνοούμενων, «διάσωση» ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο κ.ά. Το ερώτημα, που προκύπτει είναι το εξής: Mήπως ο πολλά υποσχόμενος σήμερα αυτός τεχνολογικός νεωτερισμός, τα χρόνια που έπονται ενδέχεται να μεταλλαχθεί σε μια κοσμοεχθρική τεχνολογία,  την οποία θα αξιοποιήσει δεόντως η ΝΤΠ εις βάρος της ανθρωπότητας;
Κι αν ο παραπάνω προβληματισμός μοιάζει με σενάριο φουτουριστικής χολλυγουντιανής ταινίας, η απάντηση είναι ότι το χόλλυγουντ έχει αποδειχθεί πολλάκις «προφητικό» αναφορικά με τις τεχνολογίες που λανσάρονται ειδικά στην περίπτωση των ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Στις περισσότερες λοιπόν ταινίες αυτού του είδους τα drone ή διάφορα μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα χρησιμεύουν στον εντοπισμό και την καταδίωξη αντιφρονούντων ή αντιστασιακών που μάχονται τα εκάστοτε αυταρχικά, ολοκληρωτικά καθεστώτα τα οποία ευδοκιμούν σε μια μελλοντική προηγμένη τεχνολογικά κοινωνία.


Η τεχνολογία των drone εγείρει όμως κι άλλους προβληματισμούς καταρρίπτοντας μυθοπλασίες του παρελθόντος, όπως το αποπροσανατολιστικό παραμύθι των επονομαζόμενων ΑΤΙΑ. Κι αν ακόμα αναρωτιούνται οι απανταχού ουφολόγοι σχετικά με την ταυτότητα των τελευταίων, η εμφάνιση των συγχρόνων μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων συγκλονίζει συθέμελα τις παράλογες θεωρήσεις τους. Η πιο εύστοχη απόδοση του ακρωνυμίου ΑΤΙΑ είναι η εξής: Αντίχριστη Τεχνολογία Ιπτάμενων Αντικειμένων.


Και βεβαίως η κοινωνική μηχανική και ο συμπεριφορικός προγραμματισμός των ανθρώπων σε σχέση με την εξ απαλών ονύχων εξοικείωσή μας με αυτές τις εφαρμογές καταγράφουν δεκαετίες δράσης. Θυμάστε τα τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια και άλλα τέτοιου είδους πετούμενα και οχήματα εδάφους που ξετρέλεναν τα παιδιά; Όπως αποδεικνύεται υπήρξαν οι πρόδρομοι των drone και μάλιστα σήμερα δεν απαιτούνται ειδικές κονσόλες ή τηλεχειριστήρια εφόσον μπορούμε άνετα να περάσουμε τα λογισμικά τους στο κινητό μας και να τα κατευθύνουμε από εκεί.



Μήπως ακόμα να θυμηθούμε και την πρόσφατη τρέλλα της δημοφιλούς ανά τον κόσμο εφαρμογής για έξυπνες συσκευές ονόματι "pokemon go", όπου αλλόφρονες όλοι κυνηγούσαν να πιάσουν κάτι τέρατα, που υποτίθεται αποκαλύπτονταν στην οθόνη των κινητών τους, προκαλώντας σοβαρά τροχαία ατυχήματα;



Τώρα πως συνδέονται όλα τα παραπάνω δεδομένα; 

Δεδομένου ότι τα drone έχουν ενσωματωμένο σύστημα GPS και είναι συνδεμένα με δορυφόρους, ώστε να ελέγχεται η πτήση τους και δεδομένου ότι το τελευταίο ρεκόρ ταχύτητας, που έχει καταγραφεί για drone είναι τα 263χλμ ανά ώρα μέχρι να πιάσει τα 100μέτρα ύψος (163mph), όλα δείχνουν ότι στα ακατάλληλα χέρια η τεχνολογία αυτή θα καταστεί ένας κινούμενος εφιάλτης. 

Φανταστείτε όταν αυτοί, που θα έχουν δώσει τα βιομετρικά τους στοιχεία, τα οποία θα βρίσκονται καταχωρημένα στην κεντρική βάση δεδομένων της παγκόσμιας διακυβέρνησης, θα θέλουν να αντισταθούν κατά του καθεστώτος, τι πρόκειται να συμβεί….Φανταστείτε και το άλλο ενδεχόμενο, να μην είμαστε τσιπαρισμένοι (σημειωτέον ότι το σύστημα RFID δίνει στίγμα στους δορυφόρους) και να μας κυνηγάνε τα drone, τα οποία θα έχουν ενσωματωμένο οπλικό σύστημα και όταν θα μας εντοπίζουν, να μη μας αναγνωρίζει η τράπεζα δεδομένων τους και να μας εξολοθρεύουν (βλ. ταινία «Εξολοθρευτής»). Σήμερα στην οθόνη των κινητών εμφανίζονται τερατάκια προς εξολόθρευση, αύριο ενδέχεται να εμφανίζονται ανθρώπινες ζωές….Κι αν κάποιοι ταράζονται ή τρομοκρατούνται, θα πρέπει να συμβεί κι αυτό, γιατί μόνο η Αλήθεια θα μας ταρακουνήσει! Το να αποφεύγουμε να ξεβολευθούμε, θα μας οδηγήσει μόνο στην απώλεια, έτσι όπως αφήσαμε να εξελιχθούν τα πράγματα.


Δεν πρέπει να περιμένουμε το χάραγμα για να αντιδράσουμε, γιατί τότε μπορεί να μην έχουμε την δύναμη να ομολογήσουμε, καθώς τον προηγούμενο καιρό προδίδαμε σταδιακά τον Χριστό και η Χάρις του αποσυρόταν. Ας αντισταθούμε από τώρα στα αντίχριστα συστήματα, που σταδιακά μας επιβάλλουν να αποδεχτούμε, ώστε να αναγκαστούμε να προσκυνήσουμε τον ίδιο τον αντίχριστο (μη γένοιτο!) και ας εμπιστευτούμε τη ζωή μας και τον αγώνα μας στον μόνο Ζωοδότη και Λυτρωτή μας Τριαδικό Θεό. Μόνο Αυτός είναι ικανός να μας ενδυναμώσει και να μας διασώσει από αυτήν την επερχόμενη κόλαση επί γης!

Χρύσα Πολίτη - Γιώργος Σαμαρτζίδης

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!