Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΟΤΑΝ Η 'Θ Ε Μ Ι Σ' ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ "υπέρ αδυνάτων"... (ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟΝ αλλά πάλι καλά...)



Αποτέλεσμα εικόνας για η θεμις

Φιλολαϊκή απόφαση ελήφθη από το Ειρηνοδικείο των Χανίων σχετικά με την υπόθεση υπερχρεωμένου ζευγαριού, επιβάλλοντας στην τράπεζα να καταβάλλει αποζημίωση στους δανειολήπτες για υλική ζημιά και ηθική βλάβη!
Αποτέλεσμα εικόνας για η θεμις

Συγκεκριμένα η σύζυγος του ζευγαριού των καταναλωτών είδε από τον τραπεζικό της λογαριασμό να “κάνουν φτερά” 428,5 ευρώ, χρήματα που προέρχονταν από σύνταξη, επιδόματα από την κοινωνική ασφάλιση ή την κοινοτική ενίσχυση, καθώς και άλλου ποσού, καλύπτοντας την οφειλή του συζύγου της.

Σχετική εικόνα

Αφαιρέθηκαν δηλαδή συνολικά από τον λογαριασμό 4.815,12 ευρώ μετά τον συμψηφισμό που έκανε η τράπεζα για οφειλή που είχε ο σύζυγος, χωρίς την έγκριση των εναγόντων και χωρίς την κοινοποίηση στην σύζυγο, η οποία δεν είχε καμμία οφειλή.

Το Δικαστήριο των Χανίων, στο σκεπτικό της απόφασης έκρινε ότι η ενέργεια της τράπεζας, υπήρξε πλήρως παράνομη και η σχετική δήλωση συμψηφισμού άκυρη, καθώς τα χρήματα ήταν από συντάξεις και επιδοτήσεις ελαιόλαδου, που δεν εκχωρούνται και δεν συμψηφίζονται.

Αποτέλεσμα εικόνας για η θεμις

Επίσης το δικαστήριο έκρινε ότι με την συμπεριφορά της τράπεζας, να αφαιρέσει το ποσό της σύνταξης της συζύγου από τον λογαριασμό, οι καταναλωτές υπέστησαν υλική ζημιά (χρήματα αναγκαία στην διαβίωση τους) αλλά και  η θ ι κ ή   βλάβη .

Για όλους τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους , το Ειρηνοδικείο των Χανίων με την υπαρ. 561/2017 ΙΣΤΟΡΙΚΗ για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση, δέχτηκε την αγωγή και   υ π ο χ ρ ε ώ ν ε ι    την τράπεζα να καταβάλλει ΟΛΟΚΛΗΡΟ στους καταναλωτές συνολικά το ποσό των 8.315,12 ευρώ, 4.815,12 ευρώ ως αποζημίωση για την υλική ζημιά ΚΑΙ το ποσό των 3.500 ευρώ, ως χρηματική ικανοποίηση για την ΗΘΙΚΗ  β λ ά β η  που υπέστησαν,  ν ο μ ι μ ο τ ό κ ω ς .

Επίσης επιβάλλει σε βάρος της τράπεζας, τα δικαστικά έξοδα των εναγόντων , τα οποία ορίζει στο ποσό των 400 ευρώ.

[Πηγή:http://ixnos.blogspot.gr/2017/10/blog-post_111.html]

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

2 σχόλια:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!