Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1833 - Ο Βασιλιάς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας φτάνουν στο Ναύπλιο με την αγγλική φρεγάτα «Μαδαγασκάρη». Τους συνοδεύουν 4.000 βαυαροί στρατιώτες.
 




1937 - Με τον Αναγκαστικό Νόμο 447 της δικτατορικής κυβέρνησης Μεταξά, επιβάλλεται ο υποχρεωτικός σημαιοστολισμός δημοσίων υπηρεσιών, καταστημάτων και οικιών κατά τις εθνικές εορτές.
 



1942 - Σε ναζιστική διάσκεψη στο προάστιο Βάνζεε του Βερολίνου αποφασίζεται η λεγόμενη «τελική λύση», δηλαδή η εξολόθρευση όλων των Εβραίων της Ευρώπης.
 




1955 - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται σε φιλικό αγώνα, για την ενίσχυση της Εταιρείας Προστασίας Ζώων. Οι «ερυθρόλευκοι» επικρατούν με 3-0, έχοντας ως κορυφαίο τον Ανδρέα Μουράτη και σκόρερ τον Θέμη Μουστακλή.
 


2005 - Υπερψηφίζεται επί των άρθρων στη Βουλή το νομοσχέδιο για το «βασικό μέτοχο». Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει κατά, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΝ, υπερψηφίζουν 8 από τα 15 άρθρα του νομοσχεδίου. Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, περιλαμβάνει τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο, μεταξύ των οποίων η ένταξη των ιδρυμάτων Τύπου στο ασυμβίβαστο μεταξύ ιδιοκτήτη ΜΜΕ και προμηθευτή του δημοσίου και τον περιορισμό 10% στη συμμετοχή αμοιβαίων κεφαλαίων σε ΜΜΕ και σε 
 επιχειρήσεις που συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις.

2010 - Αρχίζει ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας η δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στο κέντρο της Αθήνα.



ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1948 - Παναγιώτης Ψωμιάδης, έλληνας επιχειρηματίας και πολιτικός.
 







1956 - Κρίστη (Χρυσαυγή) Στασινοπούλου, ελληνίδα τραγουδίστρια.
 








1961 - Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής οικονομικών και πολιτικός (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ).










ΘΑΝΑΤΟΙ

842 - Θεόφιλος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου. (Γεν. 813)
 







2013 - Παύλος Μάτεσις, έλληνας θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος. (Γεν. 1933)
 








2015 - Έντγκαρ Φρέζε, γερμανός κιμπορντίστας και κιθαρίστας, ιδρυτής του συγκροτήματος Tangerine Dream. (Γεν. 6/6/1944) 









 [Πηγὴ]https://www.sansimera.gr/almanac/2001

«Τριβέλι Πᾶνος» 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!