Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ήταν απίστευτο: Μισό εκατομμύριο Έλληνες βροντοφώναξαν «Κάτω τα χέρια απο τη Μακεδονία» (φωτό, βίντεο)


Βροντερό παρών έδωσαν σήμερα χιλιάδες κόσμου στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια.
Το ραντεβού για τη συγκέντρωση είχε δοθεί από τις 2 μ.μ. στον Λευκό Πύργο, αλλά αρκετή ώρα νωρίτερα είχε καταφθάσει εκεί κόσμος  από πολλές περιοχές της χώρας, που ταξίδεψαν με εκατοντάδες πούλμαν.
Οι υπεύθυνοι  του συλλαλητηρίου έκαναν αρχικά  λόγο για  συμμετοχή 400.000 ατόμων, αλλά περίπου στις 15:30, ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ανέρχονται στους 500.000!
Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελλάς -Ελλάς Μακεδονία», «Όχι στη διπλή ονομασία - Όχι σε νέα προδοσία» και τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή». Από τα μεγάφωνα ακούγονται τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.



Στο συλλαλητήριο μεταξύ άλλων μίλησε ο στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος, πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Ο κ. Φράγκος επέκρινε τον πρωθυπουργό για τη δήλωσή του ότι είναι «μισός Μακεδόνας», την οποία ο κ. Τσίπρας συνόδευσε από την εκτίμηση ότι δεν είναι παράλογη μια σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία.
«Είναι μισοί Μακεδόνες γιατί θέλουν σύνθετη ονομασία... Γιατί πήγαν κατευθείαν στο μηδέν και δεν είπαν εμείς δεν υποχωρούμε με τίποτα» τόνισε ο Φραγκούλης Φράγκος και πρόσθεσε: «Θα μας βρουν μπροστά τους, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Δεν είμαστε έρμαια, δεν θα μας κάνουν αυτοί ό,τι θέλουν».  «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» είπε ο στρατηγός Φράγκος που έκανε λόγο για "γυφτοσκοπιανούς".
Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ και των ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα, βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μεταξύ των οποίων η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος με ομιλία του οποίου ξεκίνησε το συλλαλητήριο στις 14:15.
«Ομολογία Εθνική πίστεως», χαρακτήρισε το συλλαλητήριο, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, η Ελλάδα είναι Μακεδονία», τόνισε.Για παραχάραξη της ιστορίας, έκανε λόγο ο πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Χρήστος Τοπαλίδης. «Δεν είναι τυχαίο το ότι λαμβάνει χώρα για την Μακεδονίας μας. Πρέπει να διατρανώσουμε την βούλησή μας να σταματήσουμε την οποιαδήποτε παραχάραξη της ιστορίας μας», ανέφερε. «Αγωνιστικό χαιρετισμό» απηύθυνε ο παπά -Ανδρέας Κεφαλογιάννης από τα Ανώγεια της Κρήτης. «Φωνάζουμε δυνατά πως η Μακεδονία είναι Ελληνική και είναι μια και αδιαπραγμάτευτη», ανέφερε.



Το παρών στο συλλαλητήριο έδωσε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο οποίος απηύθυνε «εγκάρδιο ορθόδοξο, ελληνικό χαιρετισμό» στους συγκεντρωμένους. «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, η Ελλάδα είναι Μακεδονία», τους είπε ακόμη.


















[Πηγὴ]http://www.pronews.gr/koinonia/662248_itan-apisteyto-miso-ekatommyyrio-ellines-vrontofonaxan-kato-ta-heria-apo-ti

«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!