Κυριακή 29 Απριλίου 2018

600 τ.μ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στο υψηλότερο χωριό της ΚΡΗΤΗΣ μας! ΕΥΓΕ ΠΑΙΔΙΑ!

Αποτέλεσμα εικόνας για 600 τ.μ. ελληνική σημαία στην Κρήτη


Μηνύματα ότι το αίσθημα πατριωτισμού είναι ζωντανό στέλνει μία τεράστια ζωγραφιστή ελληνική σημαία, συνολικής εκτάσεως 600 τετραγωνικών μέτρων (!) που δημιούργησε στο πιο ψηλό χωριό της Κρήτης, την Ιμπρο Σφακίων, ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού.
Οπως είπε στην εφημ. «δημοκρατία» ο δήμαρχος Σφακίων Γιώργος Ζερβός, η δημιουργία του εθνικού συμβόλου ήταν μια ενέργεια που ήρθε αυθόρμητα στο μυαλό των νεαρών ατόμων που απαρτίζουν τον πολιτιστικό σύλλογο.

Σχετική εικόνα


Πάντως, ο ίδιος τόνισε ότι η κίνησή τους δεν αποτελεί απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις που απασχολούν τη δημοσιότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα. 
«Τα παιδιά θέλησαν περισσότερο να τιμήσουν τον μεγάλο φόρο αίματος που έχουν πληρώσει ανά τους αιώνες οι κάτοικοι των Σφακίων» σημειώνει.

Αποτέλεσμα εικόνας για 600 τ.μ. ελληνική σημαία στην Κρήτη

Η μεγάλη ελληνική σημαία ζωγραφίστηκε σε έναν χώρο που βρίσκεται κοντά στην υδατοδεξαμενή του χωριού. 
Οι νέοι του πολιτιστικού συλλόγου χρειάστηκαν περίπου μία εβδομάδα για να ολοκληρώσουν το έργο τους, καθώς αντιμετώπισαν το ζήτημα με πολύ μεγάλη θέρμη, ενώ από την πρώτη στιγμή είχαν συμπαραστάτη στην προσπάθειά τους τον Δήμο Χανίων, ο οποίος τους προμήθευσε με τα απαραίτητα χρώματα για να δημιουργήσουν την σημαία. 

Αξίζει να αναφερθεί πως το χωριό Ιμπρος στα Σφακιά μπορεί να είναι μικρό, καθώς σε αυτό μένουν μόνιμα μόλις 150 κάτοικοι, ωστόσο στη διάρκεια των ετών έχουν γεννηθεί στον τόπο σημαντικές προσωπικότητες που δόξασαν όχι μόνο την Κρήτη αλλά και όλη την Ελλάδα. 

Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζουν ο μεγάλος ευεργέτης των Σφακίων Γιώργος Ξενουδάκης, ο Αναγνώστης Μανουσογιαννάκης, ο οποίος ήταν μέλος της Φιλικής Εταιρείας και στρατάρχης Κρήτης, και ο Νικόλαος Ψαρρός, ο οποίος διετέλεσε αρχηγός σώματος εθελοντών κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων. 

Γιώτα Φλώρου

Αποτέλεσμα εικόνας για 600 τ.μ. ελληνική σημαία στην Κρήτη

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!