Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - Ο τουρκοεβραίος νεοταξίτης Axel Cipra θέλει να διώξει 9.000 ιερείς και να επιβάλει χριστιανικό φόρο

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Η ισλαμοποίηση της χώρας σύμφωνα με το σχέδιο COUDENHOVE-KALERGI (ΕΔΩ) αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο της πατρίδας αυτή τη στιγμή. Δείτε ΕΔΩ πως το Ισραήλ χτυπά την ορθοδοξία μας.
Προετοιμάζουν φόρο στους χριστιανούς με σκοπό να διαλύσουν τελείως την ορθοδοξία (ΕΔΩ). Ήδη ο τούρκος υπουργός παιδείας Γαβρόλου (ΕΔΩ) έχει προετοιμάσει μέσω των βιβλίων των παιδιών μας τη μετάβαση στον εξισλαμισμό και την αποκαθήλωση της ορθοδοξίας. 
 Έχουμε πει πολλές φορές ότι σχεδιάζουν οικουμενική κυβέρνηση με σκοπό την συνταγματική αναθεώρηση προκειμένου να αλλάξουν το θρήσκευμα από ορθόδοξο σε ουδετερόθρησκο και να νομιμοποιήσουν όλους τους αντισυνταγματικούς νόμους και μνημόνια που έχουν υπογράψει. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψήφισαν απλή αναλογική έτσι ώστε να μην υπάρχει το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και να μην βγαίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Χρειάζονται 180 βουλευτές για να αλλάξουν το σύνταγμα. Προωθούν λοιπόν οικουμενική ‘’εθνικής σωτηρίας’’ για να το πράξουν. 
Δείτε και ΕΔΩ μαζί με τις παραπομπές του άρθρου. Η χώρα δέχεται  ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ όπως είπαμε ΕΔΩ
Ρίχνουμε πάντα και μια γεωπολιτική ματιά στα ''μελλούμενα'' σύμφωνα με την ορθοδοξία ΕΔΩ
Image result for τσιπρας λαθρομεταναστες
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Κλήρο: «Το Δημόσιο πληρώνει 200 εκατ. ευρώ για 9.000 Ιερείς ‘δημόσιους υπαλλήλους'»      

Ο Τσίπρας θέλει τώρα να φέρει διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας - ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ''ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ'' ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ - ΑΤΖΕΝΤΑ 21

Το ζήτημα της αλλαγή Συντάγματος έχει ανοίξει και από πλευράς κυβέρνησης το θέμα που αναμένεται να τεθεί ιδιαίτερα είναι αυτό των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους. Σήμερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας «Στο Κόκκινο» φανέρωσε μέρος των προθέσεων και της ρητορικής που θα ακολουθηθεί. 

 

«Υπάρχουν όμως πολλά θέματα που χρειάζονται σοβαρότερη σκέψη και μία τόλμη. Στη δέσμη προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ που αναγνώστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία», συνέχισε, όπως «οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, είναι ένα σοβαρό θέμα, που θα πρέπει να προχωρήσουμε, με σεβασμό στην Εκκλησία αλλά και σεβασμό στην Δημοκρατία, το πολίτευμα».

«Σημασία έχει να φτάσουμε σε ένα σημείο που θα γίνει κατανοητό σε όλο τον πληθυσμό ότι είναι διακριτοί οι ρόλοι … δεν μπορεί να έχει η Ιεραρχία λόγο στην εκπαίδευση και στα σχολικά βιβλία, στο τι θα διδάσκονται οι Ελληνόπαιδες. Είναι θέμα της εκάστοτε κυβέρνησης, που έχει την πολιτική νομιμοποίηση και την λαϊκή εντολή», τόνισε ο κ. Ξυδάκης, ενώ αντίστοιχα «η Πολιτεία δεν μπορεί να έχει λόγο στο τι θα πιστεύει κάποιος, στις πεποιθήσεις του, τις απόψεις του».
Εκτίμησε επίσης ότι ο σαφής διαχωρισμός αυτών των ρόλων «θα προστατεύσει την Εκκλησία, θα της δώσει την ευκαιρία να αφιερωθεί απερίσπαστη στο πνευματικό έργο της, που είναι και η καταστατική της διακήρυξη».
 
Αποζημίωση έναντι διαμφισβητούμενων περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας

«Το ακανθώδες ζήτημα», κατά τον ίδιο, στο οποίο «χρειάζεται βοήθεια η Εκκλησία, είναι η μισθοδοσία. Είναι κάτι λιγότερο από 200 εκατ. ευρώ και σε αυτό η Πολιτεία θα μπορούσε να συνδράμει με μία εφάπαξ αποζημίωση έναντι των πολλών διαμφισβητούμενων περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας, που έχουν καταπατηθεί, απαλλοτριωθεί αναγκαστικά … θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε ευρωπαϊκά παραδείγματα, π.χ. της Γερμανίας, που στηρίζει και την ρωμαιοκαθολική και την ευαγγελική εκκλησία με μία αποζημίωση έναντι διαμφισβητούμενων περιουσιών», όπως είπε, ενώ θύμισε ότι «στη Γερμανία ισχύει και θρησκευτικός φόρος, όποιος είναι πιστός το δηλώνει στη φορολογική του δήλωση και πληρώνει κάτι για την εκκλησία στην οποία ανήκει».

Σχολιάζοντας το επιχείρημα κάποιων περί επιστροφής της εκκλησιαστικής περιουσίας, ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι υπάρχει και υπήρχε και στο παρελθόν, αλλά «δεν είναι ακριβείς οι εμβαδομετρήσεις, δεν είναι ξεκαθαρισμένοι οι τίτλοι … γι’ αυτό θα μπορούσε η Πολιτεία να δίνει μία ετήσια αποζημίωση έναντι, ώστε να μην εγείρονται αξιώσεις και να διευκολύνεται και η Εκκλησία».

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να σταματήσουν να είναι «δημόσιοι υπάλληλοι» οι ιερείς, θυμίζοντας ότι «ο νόμος του 1952 προβλέπει 6.000 κληρικούς. Δεν είναι τόσοι, είναι 8.500-9.000 ή και παραπάνω. Το βάρος αυτό έτσι κι αλλιώς η Πολιτεία το αναλαμβάνει, θα μπορούσε με άλλο τρόπο, χωρίς να είναι απευθείας, χωρίς να έχουν αυτή την ιδιότητα οι κληρικοί και να έχει και μία αυτοτέλεια. Είναι μία σκέψη, για να μπορέσει ομαλά, σταθερά και με αμοιβαιότητα να προχωρήσει αυτή η διάκριση των ρόλων».
«Σήμερα, η Εκκλησία είναι ενθυλακωμένη μέσα στην κρατική δομή, δεν είναι σωστό για πολλούς λόγους, κυρίως για την πνευματική της αυτοτέλεια. Μπαίνουν σε πειρασμό διάφοροι ιεράρχες να συμπεριφέρονται ως οιωνεί πολιτικοί άρχοντες, μη εκλεγμένοι αλλά με κάποια εξουσία», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Καραμέλα» τα περί άρθρου 16 της ΝΔ
Για την στάση της Νέας Δημοκρατίας που βάζει ως προαπαιτούμενο για την συμμετοχή της στην συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση να είναι προς αναθεώρηση το άρθρο 16 για την παρεχόμενη εκπαίδευση, πρακτικά για να ανοίξει ο δρόμος για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο κ. Ξυδάκης σχολίασε ότι «δεν βλέπουμε την ουσία εάν δεν δούμε ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι κανενός είδους ελευθερία, παρά μία «καραμέλα»».

Ανέφερε ως παράδειγμα την Χιλή, όπου η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας είναι απόλυτη. «Και το 2006 και το 2011 έγιναν δύο τεράστια φοιτητικά κινήματα που άλλαξαν τον πολιτικό χάρτη της χώρας, σήμερα το 20%-25% των εδρών σε Βουλή και Γερουσία καταλαμβάνονται από πολιτικούς σχηματισμούς που προέκυψαν από αυτά τα φοιτητικά κινήματα. Αυτή είναι η νέα Αριστερά, στη Χιλή …Υπάρχουν εκεί 24 Νομικές Σχολές, εκ των οποίων δύο είναι σοβαρές και ανήκουν στα μεγάλα κρατικά πανεπιστήμια», αλλά και «34 Οδοντιατρικές Σχολές … όταν στην Ελλάδα έχουμε δύο και στις ΗΠΑ 16 … στη Χιλή και πάλι δύο είναι οι καλές, οι υπόλοιπες μαζεύουν χρήματα κυρίως από φτωχές οικογένειες, ενώ το ποσοστό εγκατάλειψης είναι περίπου 65%. Ξεκινούν, στο δεύτερο έτος έχουν εγκαταλείψει, χάνουν τα χρήματα που έχουν δώσει και δεν τελειώνουν ποτέ…», είπε ο κ. Ξυδάκης.

«Υπάρχουν πολλές υποσχέσεις και εξαπατήσεις, αλλά αυτό που ενδιαφέρει είναι η εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης -και της ανώτατης. Είναι ο μόνος ιστορικά αποδεδειγμένος τρόπος για ισονομία, ισοπολιτεία, ίσες ευκαιρίες σε όλο το εύρος και βάθος της κοινωνίας. Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα με το απολύτως δωρεάν δημόσιο πανεπιστήμιο στις αρχές της δεκαετίας του ’60 είχαμε ένα πρωτοφανές φαινόμενο και κοινωνικής κινητικότητας και διαμόρφωσης μίας μορφωμένης μεσαίας τάξης. Από τα λαϊκά στρώματα ξεπήδησαν, οι επιστήμονες, οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες, οι μορφωμένοι, τα τελευταία 60-70 χρόνια», κατέληξε.

ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Ο Κίνδυνος της γεωγραφικής θέσης των hot spot, ο μεγάλος αριθμός των λαθρομεταναστών που τα κατοικούν αλλά και οι… ‘’περίεργες’’ ασχολίες τους κατά τη διάρκεια της νύχτας...

 

 

Προφητεία του Πάτερ Βασίλειου Καυσοκαλυβίτη για την σύγκρουση λαθρομεταναστών και ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ εναντίων ελλήνων σε 5 ελληνικές πόλεις – Ηχητικό από εκπομπή

 

 

Ετοιμάζει 250.000 «φρέσκους» ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ: Μαζικές ελληνοποιήσεις αλλοδαπών για να προλάβουν να ψηφίσουν - Η ΧΩΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΦΑΙΡΑ!

 

Ο Τσίπρας θέλει τώρα να φέρει διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας - ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ''ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ'' ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ - ΑΤΖΕΝΤΑ 21

 

Πως οι Εβραίοι μας διαιρούν και μας υπονομεύουν εθνικά… Σουηδικό ντοκιμαντέρ που ξεβρ@κωνει τους Εβραίους (ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI)

 

 

Δίνουν «πάτημα» στον Ερντογάν για έλεγχο των Μητροπόλεων Μακεδονίας. Το τρομακτικό σενάριο και η «φάκα» της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Εφαρμόζουν το σχέδιο εξισλαμισμού της χώρας COUDENHOVE-KALERGI 

 

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΕΠΟΙΚΟΙ:«Θέλουμε σπίτια και σχολεία μέσα στις πόλεις σας» - Νέα κατάληψη εθνικούεδάφους από μετανάστες στην Ορεστιάδα - ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣCOUDENHOVE-KALERGI

 

ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΑΩ ΠΑΝΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ! ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ! ΕΙΣΤΕ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ

 

 

Το«κόμμα Ισλάμ» κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές του Βελγίου. Να είστε σίγουροιότι θα το φέρουν και στην Ελλάδα – Εξισλαμισμός της Ευρώπης με το σχέδιο COUDENHOVE-KALERGI

2174 Ευρώ Επίδομα το Μήνα για τον «Μετανάστη» Αχμέτ … Δενείναι Πλάκα!

ΜΚΟ της ΠΑΠΙΚΗΣ “εκκλησίας” στην Ελλάδα βοηθάει ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ να πάρουν ελληνική ιθαγένεια…

5 σχόλια:

  1. Ποτε ο αντιχριστος δε θα αφησει τους ιερεις της εκκλησιας της ελλαδος χωρις μισθο,γιατι ετσι και με αυτους ελεγχει και εχει ως τσιρακι του την εκκλησια,οι ιερεις και οι μπατσοι θα παιρνουν μισθο ως τη συντελεια των αιωνων.
    Ο "πονηρος"ενα θελει "μισθωτους ιερεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Άν σκεφθούμε και ερωτήσουμε τους παλαιότερούς μας, θα μάθουμε ότι οι κληρικοί ζούσαν απο τις συνεισφορές και την βοήθεια των λαϊκών, ή τα λεγόμενα μικρά 'τυχερά', ήτοι ΑΝΕΥ μισθοδοσίας.
      Στήν επαρχία, στα χωριά, η όποια "αμοιβή τους" ήταν σε είδος.
      Όμως η Πολιτεία τους θέλει ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ ..."αιχμαλώτους της"!

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά! Ένα μέρος του οβολού μας πήγαινε στην εκκλησία, ένα άλλο στον παπά καθένα τρίτο στους φτωχούς.
      Δεν χρειάζεται να δηλώσουμε τίποτα στην εφορία. Απλά θα πρέπει να δεσμεύθει ο καθένας μας ότι θα αφήνει στον δίσκο ένα ποσο, όσο μπορει.

      Διαγραφή
  2. Θα διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες καθως πιστεύω ότι σε μια εξοντωμένη οικονομικά ελληνική κοινώνα είναι αδύνατον να περισσέψει κάτι παραπάνω για πληρωμή των ιερέων. Και επειδή ακριβώς το γνωρίζουν αυτοι που μας έφεραν σε αυτά τα χάλια ξέρουν τι κάνουν. Μη ξεχνάτε ότι για τους ιμάμηδες φρόντισαν η πληρωμή να είναι κρατική! Δηλαδή ο χριστιανός θα πληρώνει και τον ιμάμη και τον παππά!

    Οι εποχές που οι παπάδες συντηρούνταν με τον οβολό των πιστών ήταν τελείως διαφορετικές. Σήμερα τι θα δώσεις στον παππά; Αγγούρια και ντομάτες να πληρώσει το φροντιστήριο των παιδιών του η μήπως το ιντερνέτ που το χρειάζεται και αυτός για να ενημερώνεται και να κανει και ένα σωρο άλλες πραξεις που του επεβαλαν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ; Το αυτοκινητο του πως θα το συντηρεί; Με αυγά και λάχανα;

    Σε λίγο θα μας επιβάλουν και την αχρήματη κοινωνία αν προλάβουν και αν το επιτρέψει ο Θεός. Θα πληρώνουμε με κάρτα τον παππά; Με τον έξτρα φόρο της δωρεάς; Με τη βάρια φορολόγηση που θα επιβάλουν ΚΑΙ σε αυτόν σαν ελεύθερο επαγγελματία για να τον εξοντώσουν; Πως;

    Να είστε σίγουροι ότι για να επιδιώκουν κάτι τέτοιο θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ προς το χειρότερο προκειμένου να αφανίσουν την ορθοδοξία και κατά συνέπεια τον ελληνισμό που είναι συνώνυμα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μπορει να γινει,γιατι φροντισε ο αντιχριστος απο το 1950 μαλιστα να δωσει μισθο στους ιερεις,ωστε αυτοι παντρευτηκανε,τωρα το 80-90% των ιερεων ειναι παντρεμενοι,πως να αντισταθουν σε οτιδηποτε φαυλο.Αλλα αυτο που αναφερεις ειναι το προβλημα(τα εξοδα των παιδιων τους),δε θα διαλυσουμε την εκκλησια για τα bachelor και τα proficiency των γοννων των ιερεων.Τα προβληματα αφου πρωτα τα δημιουργησαμε εμεις οι ιδιου ενιοτε απαιτουν επιπονες λυσεις

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!