Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ἡ Τουρκία διεκδικεῖ τά κοιτάσματα τῆς Κρήτης καί ζητεῖ «ἐπικαιροποίηση» τῆς Συνθήκης τῆς Λωζάννης. Ἀπαιτεῖ ἀποστρατιωτικοποίηση τῶν νησιῶν καί πανηγυρίζει γιά τήν ἀναμενόμενη (καί σχεδιαζόμενη) ὑποχωρητικότητα τοῦ Axel Cipra. Τουρκικά UAV παρακολουθοῦν τό Πολεμικό μας Ναυτικό καί ἀλλάζουν τούς κανόνες ἐμπλοκῆς. ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ! (ENHΜΕΡΩΣΗ 26-10-18)

 (ENHΜΕΡΩΣΗ 26-10-18)

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Έχουμε ΝΕΕΣ απειλές από την Τουρκία ότι σε περίπτωση πολέμου θα μας  ''διαλύσουν σε 3 ώρες'' ενώ την ίδια στιγμή το Ισραήλ και η Αμερική προστατεύουν , μέχρι στιγμής, τα ελληνικά κοιτάσματα (ΕΔΩ) που έχουν βάλει στο χέρι με τα μνημόνια - δείτε ΕΔΩ. Βγήκε επίσης είδηση για τουρκική βάση στο νησί Τσαβούς, ένα μίλι από τα Ίμια, προκειμένου οι Τούρκοι να ελέγχουν την περιοχή - δείτε ΕΔΩ. Ο Τσαβούσογλου είχε την ''ευγενή καλοσύνη'' να μας ενημερώσει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με τις δικές της ''αρχές''  και δεν δέχεται συστάσεις από την Ελλάδα για την αιγιαλίτιδα ζώνη - ΕΔΩ !!! Παράλληλα η Ελλάδα εκτέλεσε ασκήσεις ελικοπτέρων AH-64D με πραγματικά πυρά στην Κύπρο ΕΔΩ.
Μέσα σε αυτό το κλίμα ανακοινώθηκε επίσημα από την Τουρκία  πως την Δευτέρα 29-10-18 ο «Πορθητής» βγαίνει στην ανατολική Μεσόγειο για γεωτρήσεις. Πλέον το θέμα είναι πως θα αντιδράσουν Αθήνα και Λευκωσία απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας.
Εξάλλου, όπως μετέδιδε προ δύο ημερών το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, τεχνική υποστήριξη στην γεώτρηση του Πορθητή θα προσφέρει η αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία Schlumberger με έδρα το Τέξας, εταιρεία που δραστηριοποιείται εκ παραλλήλου (!) και στην Κυπριακή Δημοκρατία – δείτε ΕΔΩ

 Τα υπόλοιπα παραμένουν όπως είπαμε παρακάτω:

Μπορείτε να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία. ΟΛΑ είναι προσχεδιασμένα μεταξύ του ΝΑΤΟ, Τουρκίας και Εβραϊκής ελληνόφωνης κυβέρνησης και όλη η συζήτηση γίνεται απλά για να οδηγήσουν τα πράγματα σιγά σιγά εκεί που επιθυμούν παίζοντας θεατρική παράσταση για να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Η Τουρκία είναι χώρα απαραίτητη στον ΝΑΤΟ λόγο της εγγύτητας της με τη Ρωσία και του έλεγχου των Στενών του Βοσπόρου. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. Στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο που ετοιμάζουν πρέπει απαραίτητα η Τουρκία να είναι ουσιαστικός σύμμαχος με το ΝΑΤΟ, και όχι όπως τώρα με τον Ερντογάν που είναι μόνο τυπικά. Θα της δώσουν τα πάντα προκειμένου να φύγει από την αγκαλιά της Ρωσίας. Αν δε το κάνει ο Ερντογάν θα τον ξεκάνουν και θα το κάνει ο επόμενος. Μην έχετε ΚΑΜΙΑ αμφιβολία. Για την πλήρη κατανόηση της κατάστασης δείτε το επόμενο άρθρο μαζί με την ανάλυση και τις παραπομπές που αναφέρουμε. Στο τέλος του θα βρείτε και τα ‘’ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ’’ που αναλύουν την γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή μας, το παιχνίδι των αγωγών και τους ενδιαφερομένους (Πατήστε πάνω στον τίτλο):






Η Τουρκία μας στέλνει τελεσίγραφο: «Οχι στρατός σε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά» – «Η Ελλάδα παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάννης»

Πραγματοποιούνται βάσει σχεδίου, καθώς το επόμενο βήμα ίσως δεν θα είναι μόνο στα λόγια. Καλά θα κάνει λοιπόν η πολιτική ηγεσία να προετοιμαστεί, καθώς η κατάσταση ξεφεύγει.

Ο υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ, τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να μπουν και άλλες βάσεις στην Ελλάδα από την στιγμή που είναι μέλος του ΝΑΤΟ αλλά επεσήμανε ότι βάση της συνθήκης της Λωζάνης υπάρχουν κάποια νησιά που έχουν κριθεί αποστρατικοποιημένα και δεν μπορεί η Ελλάδα να βάλει εκεί βάσεις, αλλά ούτε και να έχει στρατό!
Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που επικαλείται και απαιτεί την αποστρατικοποίηση των «νήσων του Ανατολικού Αιγαίου».

Τελεσίγραφο απέστειλε η Τουρκία απαιτώντας να φύγει ο ελληνικός στρατός από τα ορισμένα ελληνικά νησιά. Είναι πασιφανές πως η Άγκυρα θα κλιμακώσει το επόμενο διάστημα. Οι δηλώσεις δεν γίνονται τυχαία.

 Όσον αφορά τη στρατικοποίηση, το καθεστώς των ελληνικών νησιών του Αν. Αιγαίου διέπεται από διεθνείς συνθήκες. 

Ειδικότερα:



• το καθεστώς των νήσων Λήμνου και Σαμοθράκης διέπεται από τη Σύμβαση της Λωζάννης για τα Στενά του 1923, η οποία αντικαταστάθηκε με τη Σύμβαση του Montreux του 1936,

• το καθεστώς των νήσων Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου και Ικαρίας διέπεται από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης του 1923 και
• το καθεστώς των Δωδεκανήσων διέπεται από τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947.



ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις οι Τούρκοι: UAV ΑΝΚΑ παρακολουθούν κάθε κίνηση του ΠΝ – «Αλλάξαμε τους κανόνες εμπλοκής, εξετάζουμε όλα τα σενάρια»

 




Οι Τούρκοι είδαν ότι οι απειλές τους πιάνουν τόπο μετά την άτακτη «οπισθοχώρηση» της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της επέκτασης των 12 μιλίων στο Ιόνιο και ξεκίνησαν να μας εκβιάζουν σε όλα τα επίπεδα.


Κύριο ρόλο σε αυτό το «λεκτικό» παιχνίδι ανέλαβε ο «γνωστός» πρώην Τούρκος Α/ΓΕΕΔ, γνώστης των ψυχολογικών επιχειρήσεων και νυν ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ, ο οποίος είπε πριν λίγο, ότι με σμήνος UAV ANKA η Τουρκία ελέγχει ήδη όλες τις κινήσεις των ελληνικών πολεμικών πλοίων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.



Μάλιστα τα Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι “όλες οι στρατιωτικές επιλογές της Τουρκίας είναι στο τραπέζι”, προσθέτοντας ότι οι κανόνες εμπλοκής για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δίδουν την ελευθερία στο πολεμικό ναυτικό να απαντά και σε περίπτωση έντασης η εξουσιοδότηση μπορεί να δοθεί ακόμη και στον πλωτάρχη.


Μάλιστα τονίζει ότι η ένταση έχει ανέλθει γενικά σε υψηλό επίπεδο λόγω της ελληνικής αντίδρασης και σε απάντηση η Τουρκία θα ανταποκριθεί σκληρά σε τέτοιες παρενοχλήσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε επίσης «ότι δεν θα επιτρέψει παρενόχληση της χώρας του ποτέ στην περιοχή όπου τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια στοιχεία κινούνται συνεχώς σαν «ρολόι»


Στο στόχαστρο της Άγκυρας και τα κοιτάσματα της Κρήτης – Χάρτης-πρόκληση από Ακάρ – Τουρκικά ΜΜΕ για την υποχωρητικότητα Τσίπρα: «Τους απειλήσαμε και φοβήθηκαν»!

 Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και πλέον στέλνει μήνυμα προς την Ελλάδα, πως θα διεκδικήσει αυτά που αναλογούν στην χώρα μας, ακόμα και με την χρήση των όπλων. Για πρώτη φορά και μάλιστα μέσω του υπουργού Άμυνας εμφάνισαν έναν καινούργιο χάρτη-πρόκληση όπου εντάσσουν και την περιοχή νότια της Κρήτης. Οι διεκδικήσεις της Άγκυρας πλέον φτάνουν ως και τα κοιτάσματα της Κρήτης.  

 Χθες, μάλιστα, όπως πρώτο αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar παρουσίασε φωτογραφία με το ερευνητικό σκάφος BARBAROS να συνοδεύεται από δύο φρεγάτες και δύο πυραυλακάτους του Τουρκικού Ναυτικού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Η κίνηση αυτή έχει διττή ερμηνεία. Πρώτον θέλουν να δηλώσουν ότι έχουν το πάνω χέρι και δεύτερον να σηκώσουν στα ύψη το ηθικό των Τούκων πολιτών.

Ρίχνουμε πάντα και μια γεωπολιτική ματιά στα ''μελλούμενα'' σύμφωνα με την ορθοδοξία ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. ΛΟΙΠΟΝ!
    ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝ, ΟΤΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ "ΚΟΙΤΑ" ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΗΤΟΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑΣ Ε Ν Α Ν Τ Ι Ο Ν ΜΑΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΠΩΣ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ" ΤΟ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ" ΤΟΥΡΚΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ Μ Α Κ Ρ Υ Ν Α ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΠΟΥ ΑΣΥΔΟΤΑ Α Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ο Υ Ν ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ, ΘΥΜΑΤΑ, ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΙΜΑ....
    ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!