Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Η Ρωσία σχεδιάζει άσκηση πυραύλων εκτός Νορβηγίας, εν μέσω ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Οι ενδείξεις, οι προετοιμασίες, άλλα και οι δηλώσεις των μεγάλων δυνάμεων και των εκπρόσωπων τους πληθαίνουν γύρω από την απειλή και προετοιμασία του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου. Όλα τα σημαντικά τελευταία άρθρα ΕΔΩ
Τα πυραύλια πυροδοτούνται από τον πυροσβεστικό πυροσβεστήρα Pyotr Veliky με βαρέα πυρηνικά όπλα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης του Kumzha του Ρωσικού Ναυτικού το Μάιο του 2016. 
Το ρωσικό ναυτικό σκοπεύει να δοκιμάσει πυραύλους στα διεθνή ύδατα στις ακτές της Νορβηγίας αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με αξιωματούχους της Νορβηγίας και του ΝΑΤΟ, καθώς η Δυτική στρατιωτική συμμαχία διεξάγει τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είπε στις 29 Οκτωβρίου ότι η συμμαχία ενημερώθηκε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τις προγραμματισμένες δοκιμές.
"Η Ρωσία έχει σημαντική παρουσία στο βορρά, εκτός της Νορβηγίας", δήλωσε ο Stoltenberg στο νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB.
"Οι μεγάλες ρωσικές δυνάμεις συμμετέχουν σε ασκήσεις και ασκούνται τακτικά", πρόσθεσε.
Οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν σχολίασαν αμέσως τις προγραμματισμένες δοκιμές πυραύλων που έρχονται εν μέσω μόνιμης έντασης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, η οποία κατέλαβε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014 και υποστηρίζει τους αυτονομιστές σε μια συνεχιζόμενη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, αλλά κατηγορεί τη συμμαχία για προκλητική συμπεριφορά κοντά στα σύνορά της.
 Ένας εκπρόσωπος του Avinor, ο οποίος εκμεταλλεύεται νορβηγικά αεροδρόμια και υπηρεσίες αεροναυτιλίας, δήλωσε ότι η Ρωσία τους είχε ενημερώσει για τις δοκιμές σε ένα λεγόμενο NOTAM, μια ειδοποίηση προς τους πιλότους για πιθανούς κινδύνους κατά μήκος μιας διαδρομής πτήσης.
Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν από τις 1-3 Νοεμβρίου, δυτικά των παράκτιων πόλεων Kristiansund, Molde και Alesund.
"Δεν υπάρχει τίποτα δραματικό γι 'αυτό, το έχουμε σημειώσει", δήλωσε ο Νορβηγός υπουργός Άμυνας, Frank Bakke-Jensen.
Στις 25 Οκτωβρίου, το ΝΑΤΟ ξεκίνησε την άσκηση Trident Juncture, την οποία ο Stoltenberg χαρακτήρισε «ισχυρή απεικόνιση» της ικανότητάς του, της ενότητάς του και την επίλυσή του σε μια περίοδο αυξανόμενου κινδύνου στην Ευρώπη.
Το ΝΑΤΟ λέει ότι περιλαμβάνει περίπου 50.000 στρατιώτες, 10.000 οχήματα, 250 αεροσκάφη και πλοία από τους 29  συμμάχους του ΝΑΤΟ, συν τους εταίρους της Φινλανδίας και της Σουηδίας.
Ο στόχος των ασκήσεων που εκτείνεται από τον Βόρειο Ατλαντικό έως τη Βαλτική Θάλασσα είναι η πρακτική της αντίδρασης της συμμαχίας σε μια επίθεση εναντίον ενός από τα μέλη της.
Η Ρωσία πραγματοποίησε μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις το 2015 (West-2017) στις δυτικές περιοχές της, μαζί με τη Λευκορωσία, η οποία επίσης συνορεύει με αρκετές χώρες του ΝΑΤΟ, και τον περασμένο μήνα διεξήγαγε μαζικές ασκήσεις στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RADIO FREE EUROPE- RADIO LIBERTY: Corfiatiko.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. δειτε εδω ρε τα κτηνη
    χιλιαδες τουρκαλβανοι εδω στην ελλαδα τα γραφουν αυτα γεματοι μισος για τη χωρα μας και τον λαο μας
    φυσικα και οι αριστεροι αναρχοκομουνιστες εδω ειναι μαζι τους και πανηγυριζουν για τη δολοφονια του παιδιου μας
    μισος στο μισος!!!!!!!!

    https://www.stoxos.gr/2018/10/blog-post_1410.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!