Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Οι Αμερικανοί στέλνουν το μεγαλύτερο φορτίο βομβών στην Ευρώπη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Οι ενδείξεις, οι προετοιμασίες, άλλα και οι δηλώσεις των μεγάλων δυνάμεων και των εκπρόσωπων τους πληθαίνουν γύρω από την απειλή και προετοιμασία του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου. Όλα τα σημαντικά τελευταία άρθρα ΕΔΩ

Ένα από τα μεγαλύτερα φορτία πυρομαχικών στην πρόσφατη ιστορία της παρέλαβε η αμερικανική βάση του Ramstein στο πλαίσιο του επανεξοπλισμού των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Πρόκειται το μεγαλύτερο φορτίο βομβών από την εποχή των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια το 1999, επισημαίνουν αμερικανικές πηγές.



Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Stars and Stripes, η 86η Μοίρα Πυρομαχικών (86th MUNS) στην βάση Ramstein παρέλαβε περίπου 100 κοντέινερς με διάφορα είδη πυρομαχικών. Αν και η αμερικανική Αεροπορία δεν διευκρίνισε το μέγεθος της αποστολής, το 2016 αντίστοιχο φορτίο 415 κοντέινερς του Στρατού έφθασε τους 5.000 τόννους.

Τα πυρομαχικά θα ενισχύσουν προαποθηκευμένα αποθέματα και θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά θέατρα επιχειρήσεων καθώς διευρύνεται η παρουσία της US European Command (EUCOM). Η τελευταία παράδοση τέτοιου μεγέθους είχε πραγματοποιηθεί κατά την Operation Allied Force, την αεροπορική εκστρατεία 78 ημερών του ΝΑΤΟ  στη Σερβία, όπου περισσότερα από 1.000 συμμαχικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν συνολικά 38.000 εξόδους –εκ των οποίων 30.000 από αμερικανικά αεροσκάφη.


Η δημιουργία αποθεμάτων πυρομαχικών βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών των αμερικανικών δυνάμεων για ενίσχυση της πολεμικής τους ετοιμότητας, αντισταθμίζοντας την μείωση του αριθμού τους στην Ευρώπη με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου. Εκτός από την USAF το ίδιο κάνει και ο Στρατός, τοποθετώντας στρατηγικά αποθέματα πυρομαχικών, καυσίμων και υλικού, έτοιμα για χρήση από τις αμερικανικές δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στην Ευρώπη σε περίπτωση κρίσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεταν πάντα αποθέματα όπλων σε ευρωπαϊκό έδαφος αλλά οι πολεμικές επιχειρήσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Κόσοβο, Λιβύη και Συρία έχουν οδηγήσει στην απομείωσή τους. Σημειωτέον ότι η άφιξη του τελευταίου φορτίου συμπίπτει με την άσκηση Trident Juncture στη Νορβηγία, τα μεγαλύτερης κλίμακας γυμνάσια του ΝΑΤΟ από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου στα οποία λαμβάνουν μέρος περίπου 50.000 στρατιώτες εκ των οποίων 12.000 από τις ΗΠΑ.

Αλέξανδρος Θεολόγου 

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. > ΦΟΡΤΩΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΚΟΜΗ .. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΝΑΡΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΙΜΑΚΑ //
    > ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΠΙΘΗΚΟΙ , ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!