Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

«Βγήκαν τα μαχαίρια» στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις - Ερντογάν: «Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την προσάρτηση της Κριμαίας»! - Τα βρήκαν με τούς Αμερικανούς; Θα τους στηρίξουν παρασκηνιακά, όπως πάντα, σε ενδεχόμενη προβοκάτσια στο Αιγαίο; (ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 04-11-18 - 01:30)

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Μάλλον αρχίζει να επαληθεύεται η υποψία μου ότι παρασκηνιακά οι τούρκοι τα βρήκαν με τους αμερικανούς (ΕΔΩ) και να είστε σίγουροι ότι το ''μενού'' θα περιλαμβάνει και Αιγαίο... Εξακολουθώ πάντως να πιστεύω ότι οι αμερικανοί του στήνουν παγίδα για να τον ρίξουν μέσω θερμού επεισοδίου με την Ελλαδα. Σίγουρα θα είναι συνεννοημένοι οι αμερικανοί με τους φιλονατοϊκούς τούρκους στρατηγούς , ερήμην του Ερντογάν, για την διάδοχη κατάσταση... θα έχουμε πολύ σύντομα εξελίξεις αλλά μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Θα έχει πολύ βάθος και παρασκήνιο η υπόθεση!

Η υπόλοιπη ανάλυση παραμένει όπως είπαμε:

Τα γεωπολιτικά παιχνίδια είναι πολύπλοκα και σίγουρα δεν υπάρχει φιλία η μπέσα  μεταξύ των εμπλεκομένων. Υπάρχει μόνο συμφέρον. Δείτε λοιπόν πόσο εύκολα πούλησαν οι Αμερικανοί τους Κούρδους, προσωρινά κατά τη γνώμη μου, και έτσι τούρκοι και αμερικανοί ΜΑΖΙ δρουν εναντίων των Κούρδων στην περιοχή του Ευφράτη (ΕΔΩ). Παράλληλα εκβιάζουν τους τούρκους για τα F35 (ΕΔΩ) προκειμένου να μην παραλάβουν τα ρωσικά συστήματα S400.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Υποψιάζομαι ότι τον ενθαρρύνουν να στήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο άλλα μόλις το κάνει θα τον αδειάσουν με σκοπό να ανατραπεί από την εξουσία! Πρώτον γιατί δεν τον εμπιστεύονται, δεύτερον γιατί εξακολουθεί να είναι σύμμαχος με τους Ρώσους, και τρίτον γιατί το ΝΑΤΟ θέλει το Αιγαίο μια δική του ελεγχόμενη θάλασσα για να ελέγξει όλα τα κοιτάσματα και να περιορίσει την επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή! Του δίνουν λοιπόν δόλωμα μια πρόσκαιρη συμμαχία στον Ευφράτη για πάρει θάρρος ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζουν μέχρι και το νόμισμα του Κουρδιστάν παρασκηνιακά!!! Δείτε ΕΔΩ

 Ρίχνουμε πάντα και μια γεωπολιτική ματιά στα ''μελλούμενα'' σύμφωνα με την ορθοδοξία ΕΔΩ
 «Βγήκαν τα μαχαίρια» στις ρωσο-τουρκικες σχέσεις - Ερντογάν: «Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την προσάρτηση της Κριμαίας»!


Δηλώσεις, οι οποίες είναι ικανές να προκαλέσουν ισχυρότατο ρήγμα στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία, πραγματοποίησε το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Άγκυρα «δεν έχει αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και δεν θα το κάνει ποτέ».


Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχονται σε μία στιγμή που το ΝΑΤΟ και οι Δυτικές δυνάμεις θεωρούν τη Ρωσία ως τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την εισβολή στην Ουκρανία, με αφορμή τον εμφύλιο πόλεμο στην περιοχή και την «προσάρτηση της Κριμαίας» όπως αποκαλούν την ενσωμάτωση της επαρχίας στη ρωσική επικράτεια.

Οι σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα δοκιμάστηκαν σε οριακό επίπεδο μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους Su-24 από τουρκικό μαχητικό, στα σύνορα της Συρίας με τη Ρωσία.
Μετά από διαβουλεύσεις σε κορυφαίο επίπεδο και τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η διαφαινόμενη ρήξη μετατράπηκε σε αναθέρμανση των μεταξύ τους σχέσεων, με την υπογραφή μεγάλων εμπορικών συμφωνιών και συνεργασιών.
Η δε Τουρκία, έχει συμφωνήσει για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών και το «πάγωμα» στην παράδοση των αεροσκαφών F-35 μετά από απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου, κάτι που όμως δεν πρόκειται να γίνει.
Τα αεροσκάφη θα παραδοθούν κανονικά.

Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, κάτι δείχνει να αλλάζει στο διεθνές σκηνικό, καθώς οι δηλώσεις του Ερντογάν για την Κριμαία και την «παράνομη», όπως τη χαρακτήρισε, προσάρτησή της στη Ρωσία, έγιναν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφορικά με τις νέες κυρώσεις και το εμπάργκο κατά του Ιράν, από τις οποίες εξαιρούνται οκτώ χώρες, με την Τουρκία να περιλαμβάνεται στην ολιγομελή αυτή λίστα.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. πολυ εμπεριστατωμενη και εμπνευσμενη η τοποθετηση του Ρωμιου, καλο ειναι να μελετηθει απο ολους , για να γνωριζουν τι ερχεται και ποια ειναι η πραγματικοτητα σημερα . Πολλα συγχαρητηρια σε ολους , σπανιζουν στις μερες μας τετοια αρθρα και καλη δυναμη παρα Κυριου , για την συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!