Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Γαλλική ασθένεια. Πώς τα "κίτρινα γιλέκα" θα καταστρέψουν την οικονομία της ΕΕ - ΤΑ ''ΓΕΛΕΚΑΚΙΑ'' ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ...


Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Εγώ θα εξακολουθήσω (ΕΔΩ) να το λέω συνεχώς... ''το γιλεκάκι που φορείς (ΕΔΩ) ο σιωνισμός σου το έχει ραμμένο'' (ΕΔΩ) ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΑΛΛΑ ΚΑΙ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ (ΕΔΩ).... 
Το είπε και η  Ida Mangli (ΕΔΩ) ότι με κάποιο τρόπο θα διαλύσουν την Ευρώπη για να επιβάλουν την παγκοσμιοποίηση! 

Μας το είπε και ο Άγιος Παΐσιος (ΕΔΩ). 

Μας το λένε και οι αριθμοί ΕΔΩ

Μας το λέει και η συμφωνία του Μαρόκου ΕΔΩ. Επίτηδες θα φέρουν εκατομμύρια λάθρο στην Ευρώπη για να δημιουργήσουν αστάθεια και κατόπιν επιβολή μέτρων που θα οδηγήσουν στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση (ΕΔΩ).


Πρέπει να κατανοήσετε ΚΑΛΑ ότι αυτός που κόβει το χρήμα είναι αήττητος.... Εμείς ελπίζουμε ότι κάπου θα κάνουν το λάθος για να το εκμεταλλευτούμε και να ανατρέψουμε τα σχέδια τους... Άλλα αυτό θα γίνει δυστυχώς μόνο με πόλεμο.


Όλα έχουν προφητευθεί και συνεχώς επαληθεύονται:

Δείτε τις προρρήσεις των γερόντων μας Νο1 ΕΔΩ και Νο2 ΕΔΩ αλλά και την γεωπολιτική σύγκλιση των προφητειών της ορθοδοξίας μας ΕΔΩ
© RIA Novosti / Irina Kalashnikova
Συμμετέχοντες στη διαδήλωση του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» των αυτοκινητιστών στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι

 
ΜΌΣΧΑ, 14 Δεκεμβρίου-RIA Novosti, Μαξίμ Rubchenko. Ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Macron έπρεπε να θυσιάσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα για να τερματίσει τις ταραχές στη χώρα, και τώρα ο Γαλλικός κρατικός προϋπολογισμός δεν συμμορφώνεται πλέον με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν  μια δύσκολη επιλογή: να τιμωρήσουν έναν από τους ηγέτες της ΕΕ  ή, δείχνοντας επιείκεια προς το Παρίσι, να δημιουργήσουν οξεία δυσαρέσκεια μεταξύ των μικρών Ευρωπαϊκών χωρών. Σε κάθε περίπτωση, η  ενωμένη Ευρώπη θα αντιμετωπίσει την πιο σοβαρή κρίση που υπήρξε ποτέ. Πιθανά σενάρια για την ανάπτυξη των γεγονότων-στο άρθρο του  RIA Novosti.


Τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου,ο Εμμανουήλ Macron  ανακοίνωσε ένα πακέτο οικονομικών οφελών για τον πληθυσμό της χώρας στη ομιλία του  προς το έθνος. Ο αρχηγός του κράτους υποσχέθηκε ότι ο κατώτατος μισθός (επί του παρόντος 1499 ευρώ το μήνα) θα αυξηθεί κατά 100 ευρώ. Οι υπερωρίες και τα μπόνους στο τέλος του έτους δεν υπόκεινται σε φόρο και κρατήσεις. Ήδη από την Τρίτη, η πορτογαλική κυβέρνηση πρότεινε την αύξηση του κατώτατου μισθού στη χώρα από 580 σε 600 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου και το μηνιαίο ελάχιστο μισθό για τους δημόσιους υπαλλήλους σε 635 ευρώ. Αυτό αναφέρθηκε από το Πορτογαλικό Υπουργείο Οικονομικών. Παρόμοια νέα ήρθαν  από τη Μαδρίτη την Τετάρτη, 12  Δεκεμβρίου 
Ο Ισπανός Πρωθυπουργός Pedro Sanchez και ο ηγέτης του ισχυρότερου αριστερού Συνασπισμού Unidos Podemos, Pablo Ιγκλέσιας, έχουν συμφωνήσει ένα σχεδιάγραμμα Προϋπολογισμού του  2019 που θα έβλεπε μια αύξηση 22 τοις εκατό στον κατώτατο μισθό σε έναν χρόνο από 736 ευρώ σε 900 ευρώ τον  Μήνα όπως  προβλέπεται. Αυτή είναι η μεγαλύτερη υπεραύξηση σε 40 χρόνια που δεν έχει υπερβεί το οκτώ τοις εκατό τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, το συμφωνηθέν σχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει αύξηση των συντάξεων, της ανεργίας, των παροχών αναπηρίας και της στέγασης, καθώς και αύξηση των δημόσιων δαπανών για την εκπαίδευση και την επιστήμη. Οι συνολικές κοινωνικές δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν κατά 5.000.000.000 ευρώ σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα Ισπανικά αντιπολιτευόμενα κόμματα ισχυρίζονται ότι υπάρχει κίνδυνος με την απότομη αύξηση  του κατώτατου μισθού. Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας της Ισπανίας, Pablo Hernandez de Cos, προειδοποίησε ότι η ανεργία θα μπορούσε να αυξηθεί απότομα: οι εργοδότες είναι καλύτερα να αποβάλλουν τους εργαζομένους με χαμηλή ειδίκευση παρά να τους πληρώνουν τους κατώτατους  μισθούς. Η Μαρία Ιησούς Μοντέρο, Υπουργός Οικονομικών της χώρας, είναι πεπεισμένη, ωστόσο, ότι οι δυνητικοί κίνδυνοι από την προοπτική της επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης θα αντισταθμιστούν από την ανάκαμψη της καταναλωτικής ζήτησης.

Η Ιταλική κυβέρνηση, η οποία προτίθεται να καταβάλει μηνιαία οφέλη για τους φτωχούς   €780 κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, επιδιώκει μια παρόμοια λογική. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι περίπου 4.500.000 πολίτες θα λάβουν τέτοια υποστήριξη, με αποτέλεσμα πρόσθετες δαπάνες του προϋπολογισμού πάνω από 3.500.000.000 ευρώ. Αλλά οι αξιωματούχοι του κυβερνώντος Κόμματος είναι πεπεισμένοι ότι το κόστος θα καλυφθεί από αύξηση της Ιταλικής εμπορικής δραστηριότητας.

Η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία αποτελούν τώρα τις μεγαλύτερες απειλές για την οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης, μαζί με την Ελλάδα. Το 2008, ανέπτυξαν ακόμη και μια ειδική σύντμηση-PIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία)-των οποίων η μετάφραση-"χοίροι"-αντανακλά σαφώς την αρνητική στάση των επενδυτών και των αναλυτών σε αυτά τα τέσσερα κράτη.

Τα μέλη των PIGS διαφέρουν από άλλα μέλη της ΕΕ σε συνδυασμό αυστηρής δημοσιονομικής θέσης και εξαιρετικά υψηλού δημόσιου χρέους. Για παράδειγμα, το δημόσιο χρέος της Ισπανίας υπερβαίνει το 98% του ΑΕΠ, της Πορτογαλίας-120%,  της Ιταλίας-131% και της Ελλάδας- το 178%. Είναι σαφές ότι η αύξηση των κοινωνικών δαπανών σε μια τέτοια κατάσταση οδηγεί σε έντονη δυσαρέσκεια μεταξύ των αξιωματούχων των Βρυξελλών.

"Η υπεύθυνη κυβέρνηση δεν πρέπει να συμφωνήσει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό  περισσότερο από 20% όταν η χώρα έχει ποσοστό ανεργίας 15% και χαμηλό επίπεδο ειδίκευσης γενικά", δήλωσε ένας από αυτούς στην El Pais, σχολιάζοντας τον νέο ισπανικό προϋπολογισμό.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη απορρίψει το σχέδιο προϋπολογισμού για την Ιταλία που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο, καθώς είχε προγραμματιστεί έλλειμμα 2,4%. Την περασμένη Τρίτη, η Ρώμη παρουσίασε τη δεύτερη επιλογή, μειώνοντας το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,04%. Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντι υποσχέθηκε ότι τα σχέδια για αύξηση των παροχών πρόνοιας παραμένουν σε ισχύ.
Οι Βρυξέλλες παραμένουν δυσαρεστημένες με τον νέο προϋπολογισμό της Ιταλίας-η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει ότι το έλλειμμα δεν πρέπει να υπερβεί το δύο τοις εκατό. Ωστόσο, λόγω των γεγονότων στη Γαλλία, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φαίνονται πολύ πιο εξυπηρετικοί.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας εκτιμά ότι ο κρατικός προϋπολογισμός της Γαλλίας θα χάσει οκτώ με 10.000.000.000 ευρώ ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης που υπόσχεται ο Macron. Το ποσό αυτό θα προστεθεί στα 4.000.000.000, τα οποία το Υπουργείο Οικονομικών θα λάβει λιγότερο επειδή ο αρχηγός του κράτους έχει αρνηθεί να αυξήσει το κόστος των καυσίμων. Ως αποτέλεσμα, το γαλλικό δημοσιονομικό έλλειμμα μπορεί να υπερβεί όχι μόνο τα στοιχεία μιας από τις χώρες των PIGS, αλλά και το όριο των τριών τοις εκατό που ορίζεται στη συμφωνία του Μάαστριχτ.

"Κατά πάσα πιθανότητα, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το 2019 θα είναι υψηλότερο από το 3%", δήλωσε στο Reuters ο Michele Martinez, επικεφαλής οικονομολόγος της Societe Generale. Και τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενα στις γνώμες των εμπειρογνωμόνων, λένε περίπου 3,5%.
Σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γαλλία θα πρέπει στην προκειμένη περίπτωση να υπόκειται στην αποκαλούμενη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος (ΔΥΕ). Ορίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλήξει σε ένα σχέδιο για τη μείωση των δαπανών του προϋπολογισμού κατά την περίοδο τριών έως έξι μηνών, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών μέτρων για την ευθυγράμμιση του προϋπολογισμού με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και τις προθεσμίες για την υλοποίησής του.

"Η Διαδικασία του  υπερβολικού ελλείμματος δεν είναι μόνο δύσκολη οικονομικά, αλλά και ηθικά ταπεινωτική: στην πραγματικότητα, η επίπονη χώρα εισάγει εξωτερική οικονομική διαχείριση (ΕΟΔ).  Μέχρι στιγμής,  η  ΕΟΔ έχει εφαρμοστεί μόνο σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Σλοβακία. "Η συμπερίληψη της Γαλλίας σε αυτόν τον κατάλογο θα αποδυναμώσει ριζικά την εξουσία και την επιρροή της τόσο στην Ευρώπη όσο και στην παγκόσμια σκηνή.

Και στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών των  "κίτρινων γιλέκων", η δήλωση για τη μείωση των κοινωνικών δαπανών θα ισοδυναμεί με αυτοκτονία για τους αξιωματούχους του Παρισιού.

Από την άλλη πλευρά, οποιαδήποτε επιείκεια από τις Βρυξέλλες προς το Παρίσι θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή κρίση στις σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών των PIGS στις  οποίες, παρεμπιπτόντως, οι παραδόσεις των λαϊκών διαμαρτυριών και ταραχών δεν είναι πιο αδύναμες από ό, τι στη Γαλλία.

Για να αποφευχθεί ένα κύμα μαζικών ταραχών  σε ολόκληρη την Ευρώπη και ένας εσωτερικός οικονομικός πόλεμος με "όλους", οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών πρέπει να είναι πολύ πιο επιεικείς τους επόμενους μήνες εν μέσω παραβιάσεων του προϋπολογισμού από "προβληματικές χώρες". Αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του Ευρωπαϊκού νομίσματος. Είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι οι ίδιες χώρες PIGS επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στο εγγύς μέλλον  στη συμφωνία του Μάαστριχτ .

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι βασικές αρχές της πανευρωπαϊκής δημοσιονομικής πολιτικής, με βάση τη φιλελεύθερη θεωρία της μείωσης των «αναποτελεσματικών» κοινωνικών δαπανών, αμφισβητούνται. "Τα κίτρινα γιλέκα έδειξαν ότι οι απλοί πολίτες έχουν βαρεθεί τέτοιους φελελευθερισμούς.

https://ria.ru/20181214/1547965313.html

ΤΟ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ΜΕ ΚΙΠΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ! ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΕΛΑΔΙΑ! ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ!


1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!