Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Κασιμάτης: Νομικά άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών – Δείτε αναλυτικά τους λόγους

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Η προδοτική συμφωνία είναι καταρχήν ''ληγμένη'' όπως είπαμε  ΕΔΩ.
Ένα ειδικός επί του θέματος, ένας συνταγματολόγος, εξηγεί τους λόγους που η Συμφωνία των Πρεσπών νομικά είναι άκυρη.

 
Έκκληση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στους Έλληνες βουλευτές να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ως απαράδεκτη, γιατί αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος που εξυπηρετεί γεωπολιτικά συμφέροντα ξένων κρατών, χαρακτηρίζει σε δήλωση – έκκληση τη Συμφωνία των Πρεσπών ο ομότιμος
καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Κασιμάτης.
 
Επίσης χαρακτηρίζει την εν λόγω συμφωνία άκυρη και ανυπόστατη καθώς παραβιάζει το Σύνταγμα της Ελλάδας και απευθύνει έκκληση στους βουλευτές να μην την εγκρίνουν.
Τονίζει δε, πως ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στη συγκεκριμένη συμφωνία.

Η δήλωση – έκκληση του κ. Κασιμάτη:

Με την ευθύνη του Έλληνα Πολίτη και του επιστήμονα, καθώς και με βάση τις επιστημονικές μου γνώσεις για το συμφέρον του Ελληνικού Λαού, διατυπώνω τις ακόλουθες θέσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών:

1. Πολιτικά, η Συμφωνία των Πρεσπών, ως πράξη εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, είναι απαράδεκτη:

α. Γιατί αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, η οποία εξυπηρετεί κυριαρχικά και γεωπολιτικά συμφέροντα μόνο ξένων κρατών, ενώ αντίστοιχα βλάπτει ουσιαστικά τα συμφέροντα της Ελληνικής Πολιτείας.

β. Γιατί απειλεί και μειώνει καίρια: την ασφάλεια της εδαφικής κυριαρχίας.

γ. Γιατί αμφισβητεί σοβαρά την εθνική, την ιστορική και την πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδας.


2. Νομικά (από πλευράς κύρους), η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη και ανυπόστατη, γιατί ουσιαστικά και διαδικαστικά παραβιάζει:

α. Το Σύνταγμα της Ελλάδας,

β. Το Σύνταγμα των Σκοπίων και

γ. Το Διεθνές Δίκαιο.


3. Η παραβίαση του Συντάγματος της Ελλάδας:

α. Είναι ουσιαστική, γιατί η κυβερνητική απόφαση παραβιάζει την αρχή προστασίας της Κυριαρχίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο χειρισμός του θέματος παραβίασε ήδη και παραβιάζει τη δημοκρατική αρχή και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

β. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανυπόστατη λόγω του ότι περιέχει παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, το οποίο δεν μπορεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, να είναι αντικείμενο ούτε διεθνούς σύμβασης, ούτε άσκησης κυβερνητικής και νομοθετικής εξουσίας.

Το όνομα «Μακεδονία», δεν αποτελεί απλώς περιορισμόεθνικής κυριαρχίας ή ούτε μεταφορά αρμοδιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς, βάσει πάντοτε εθνικού συμφέροντος, που να αναγνωρίζεται ως τέτοιο από το Σύνταγμα, αλλά παραχώρηση στοιχείου ταυτότητας ης Ελλάδας, ως κυρίαρχου κράτους. Αυτό αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα και δεν υπόκειται σε καμιά συντεταγμένη εξουσία.


γ. Είναι διαδικαστική τόσο με βάση το Σύνταγμα, όσο και με βάση το Διεθνές Δίκαιο.


4. Η παραβίαση του Συντάγματος των Σκοπίων είναι αμφίδρομη:

α. Η διαδικασία σύναψης της Συμφωνίας των Πρεσπών έγινε κατά παράβαση του Συντάγματος των Σκοπίων.

β. Η αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων δεν τήρησε τη Συμφωνία των Πρεσπών, άρα, η τελευταία είναι, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σύνταγμα, αντισυνταγματική, ενώ η Συμφωνία, αν και ήδη ανυπόστατη, υπόκειται σε καταγγελία για μη τήρησή της από την αντισυμβαλλόμενη Χώρα ως προς την αναθεώρηση.


5. Η παραβίαση του Διεθνούς δικαίου είναι ουσιαστική και τυπική:

α. Είναι τυπική, (είναι τυπικά άκυρη), γιατί δεν τηρήθηκαν οι κανόνες σύναψης και κύρωσης της Σύμβασης, που ορίζουν τα Συντάγματα και των δύο Χωρών.

β. Είναι ουσιαστική, γιατί ως άκυρη Σύμβαση αποτελεί παραβίαση της Κυριαρχίας της Ελλάδας και της συνταγματικής τάξης και των δύο μερών.

Β. Με βάση τις παραπάνω θέσεις μου, απευθύνομαι προς στους πολιτικούς αντιπροσώπους του Ελληνικού Λαού, που έδωσαν τον όρκο πίστης στην πατρίδα και στη Δημοκρατία και τήρησης του Συντάγματος και κάνω με πλήρη συνείδηση την ακόλουθη έκκληση και δήλωση:

1. Να μην παραβιάσουν τον όρκο τους απέναντι στον Ελληνικό Λαό, ψηφίζοντας υπέρ της αντισυνταγματικής αυτής Συμφωνίας, η οποία παραβιάζει και απειλεί ζωτικά συμφέροντα κυριαρχίας της Ελλάδας.

2. Εάν, παρ’ ελπίδα, υπάρξει πλειοψηφία αντιπροσώπων του Λαού, που θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον όρκο τους, η εν λόγω Συμφωνία δεν θα έχει καμμιά απολύτως ισχύ και δε δημιουργεί καμιά υποχρέωση για την Ελλάδα. Την επόμενη ο Ελληνικό Λαός θα έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να συνεχίσει τον Αγώνα.

19 Ιανουαρίου 2019
Γιώργος Κασιμάτης
Ομ. Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ

6 σχόλια:

  1. ΤΟ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ
    20/01/2019

    Από τό 2010, η Ελληνική Πολιτεία απεδέχθη (αφρόνως σύμφωνα με τόν Λόρδο Βύρωνα) τήν «μετατροπή» τού δημοσίου εξωτερικού χρέους τής χώρας από «τραπεζικό» σε διακρατικό, δηλαδή από χρέος έναντι ξένων ιδιωτών-ομολογιούχων (τράπεζες, pension funds κ.τ.λ.) σε χρέος έναντι Ευρωπαίων φορολογουμένων.

    Ειδικότερα, από τήν επιβολή τού πρώτου «μνημονίου» (2010), όσον αφορά στο μείζον μέρος αυτού τού χρέους έκτοτε, οι «ξένοι δανειστές» τής Ελλάδος είναι πρακτικά (in effect) οι Κυβερνήσεις μελών τής «Ευρωζώνης» (όχι ξένες τράπεζες), κυρίως τό Γερμανικό κράτος και τό Γαλλικό κράτος, δεδομένου ότι Γερμανικές και Γαλλικές ήσαν οι τράπεζες που διεσώθησαν από τήν εν λόγω «μετατροπή»: Οι ξένες τράπεζες (και δι’ αυτών οι ξένοι ομολογιούχοι) «ξεφορτώθηκαν» τά Ελληνικά ομόλογα τό 2010-2012, ήτοι διά τού Μνημονίου Α΄, PSI, κ.τ.λ., απομείωσαν τότε και έκτοτε δραστικά τήν πιστοδοτική έκθεσή τους (credit risk exposure) έναντι τού κινδύνου χρεωκοπίας (default) τής Ελληνικής Οικονομίας.

    Οσάκις μάλιστα οι «μνημονιακές κυβερνήσεις» προωθούν μείζονος σημασίας νομοσχέδια με «συνοπτικές διαδικασίες» (ωσάν η χώρα να ήτο εμπόλεμος), ή προσφεύγουν συστηματικά σε «πράξεις νομοθετικού περιεχομένου» (Προεδρικά διατάγματα βάσει στρεβλής εφαρμογής εν ειρήνει τού «Δικαίου τής Ανάγκης»), ή σε άλλες «εσπευσμένες» και αδιαφανώς μεθοδευμένες πράξεις τής Εκτελεστικής Εξουσίας και τής Διοίκησης, ή και σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις κοινοβουλευτικής «αποστασίας» (Συμφωνία τών Πρεσπών κ.τ.λ.), πάντα σε προσχηματικό πλαίσιο (δήθεν) «κατεπείγοντος», χωρίς δηλαδή να προηγηθεί επαρκής δημόσια και τεχνοκρατική διαβούλευση—επαρκής χρονικά και ουσιαστικά, όπως συνάδει με μια ευρύθμως λειτουργούσα δημοκρατική Πολιτεία—τότε πίσω από τέτοιες μεθοδεύσεις υποκρύπτονται (ή και καταφαίνονται) εντολές, σχέδια, και παρεμβατικές πιέσεις ξένων παραγόντων (των ξένων δανειστών, κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών κ.τ.λ.). […]

    Μ.Γ.

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κόκκινο παρακράτος: Αναρχικοί μαχαίρωσαν Έλληνα Πατριώτη που έφευγε από το συλλαλητήριο για την Μακεδονία!
    Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 -

    Την ώρα του παλλαϊκού συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος, αναρχικοί που πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση στα προπύλαια (και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Σόλωνος) μαχαίρωσαν έναν άντρα που αποχωρούσε με την μηχανή του.

    Οι αρχικές πληροφορίες ότι τραυματίας έχει μαχαιρωθεί στον μηρό και στους γοφούς περίπου 11 φορές, δεν επιβεβαιώνονται. Η διοίκηση του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» όπου μεταφέρθηκε ο τραυματίας επισημαίνει ότι ο 35χρονος φέρει μεγάλο τραύμα στον μηρό και αναφέρει ότι οι γιατροί επιχειρούν τη συρραφή του τραύματος.

    Οι παρακρατικοί του ΣΥΡΙΖΑ αφού ξυλοκόπησαν τον Έλληνα Πατριώτη στην συνέχεια του έκαψαν και την μηχανή που οδηγούσε και όλα αυτά σε πολύ κοντινή απόσταση από δυνάμεις των ΜΑΤ.

    Φυσικά για αυτή την δολοφονική επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε καμία προσαγωγή και καμία σύλληψη ενώ οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισαν να τραμπουκίζουν τους πατριώτες που αποχωρούσαν από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας που πνίγηκε στα χημικά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Συμφωνία των Πρεσπων είναι ΝΟΜΙΚΑ ΑΚΥΡΗ .

    Τελικά όμως θα την Υπογράψουν , έτσι επειδή το θέλουν, επειδή οι εντολές που έχουν λάβει από τα Αφεντικά τους είναι ξεκάθαρες και πρέπει να εφαρμοστούν.

    Θα κάνουν ακριβώς το ίδιο οπως όταν μετέτρεψαν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ .

    Και ποιος θα τους σταματήσει ;
    Ποιος έχει το σθένος και την αυταπάρνηση να τους εναντιωθεί ;

    Ουδείς !

    Και η Ελλάδα θα διαμελισθει και θα γίνει Χώρα τριτοκοσμική .


    -----------------------------------



    Για ποιό λογο είναι ΝΟΜΙΚΑ ΑΚΥΡΗ :






    Και Μόνο το γεγονος οτι οι Σκοπιανοι δεν σεβαστηκαν εναν όρο της Συμφωνιας , αυτο ειναι Νομικά Υπεραρκετό να την Ακυρωσει .

    Ο όρος αυτός αναφέρει πολύ καθαρά ότι οι Σκοπιανοί θα έπρεπε να πραγματοποιήσουν συγκεκριμένες τροποποιησεις το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκ. 2018 .

    Σε περίπτωση που δεν θα προέβαιναν σε αυτή την υποχρέωση τους και δεν θα ειδοποιουσαν ΓΡΑΠΤΩΣ την Ελληνική κυβέρνηση πριν την 31η Δεκ. 2018 , Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΚΥΡΗ .

    Οι Σκοπιανοί δεν σεβάστηκαν αυτόν τον όρο και ειδοποίησαν την Ελληνική κυβέρνηση με καθυστέρηση μια εβδομάδα , ( Ιαν 2019 } , ότι προέβησαν στις τροποποιήσεις που έπρεπε να κάνουν .

    Αποτέλεσμα :

    ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ , ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ , ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ .

    Ο όρος αυτός της Συμφωνιας είναι το ΑΡΘΡΟ 1 , παράγραφος 4 , υποπαράγραφος ε .


    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ .

    Οι κυβερνωντες μας το αποκρυβουν και επιχειρουν να υπογραψουν ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ .


    HEKTOR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα πονάει το κεφάλι και τα μάτια μου από τα τοξικά που ρίξανε σήμερα. Αλλά μέχρι να πεθάνω θα πονάει το ξεπούλημα της πατρίδας μας από τους απάτριδες πωλητικούς με τις γεμάτες τσέπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oμολογουμένως η ορθογραφία 'πωλητικούς', είναι εξόχως ΕΥΣΤΟΧΗ.Όσο για τα ατελείωτα χθεσινά δακρυγόνα, ρωτήστε την κυρία Όλγα...

      Διαγραφή
  5. Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ!
    ΑΧΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!
    ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!
    ΞΑΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ
    ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ
    ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

    Ο ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ Ο ΜΙΚΗ ΜΑΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΡΟΥΝ.
    ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΜΕ ΑΙΚΙΟΥ ΑΜΟΙΒΑΔΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!