Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Κατά δική τους ὁμολογία (ἐντός τῆς Βουλῆς), συνεχιστές τῶν Ε Α Μ Ο Β Ο Υ Λ Γ Α Ρ Ω Ν !

ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡ.........

Σία ...κάτι :«Μέ αὐτή τήν συμφωνία, ὁλοκληρώνουμε τό ἔργο τοῦ ΕΑΜ». (ἐδῶ ὅποιος ἀντέχει νά τήν ἀκούσῃ, τήν ἐλεεινή καί τρισάθλια).

Η απόφαση της Κομιντέρν που αφορούσε την Μακεδονία και την Θράκη, δημοσιεύθηκε στην «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», το επίσημο έντυπο του ΚΚΕ, τον Οκτώβριο του 1924:
Αποτέλεσμα εικόνας για σία αναγνωστοπούλου

Το Συνέδριο, παραδέχεται ότι τα συνθήματα που διατύπωσε η Βαλκανική Ομοσπονδία: «Ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία», «ενιαία και ανεξάρτητη Θράκη», είναι τελείως ορθά και αληθινά επαναστατικά.



Φωτογραφία στις Πρέσπες την 31-01-1949 κατά την περίοδο του συμμοριτοπολέμου όπου εμφανίζει σε αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της 5ης ολομέλειας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. στελέχη του κόμματος μαζί με κομμουνιστές των όμορων χωρών, ενώ στην πρώτη σειρά καθιστός 5ος από αριστερά διακρίνεται ο Γ.Γ.του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης, ενώ πίσω τους το πανό αναγράφει στα Σλαβικά ‘’Σλαβομακεδόνες’’. (ἀπό ἐδῶ)

Σχετική εικόνα





Το κτίριο του ( εβραϊκου)μουσείου ανεγέρθηκε το 1904... 
Στον άνω όροφο, στην πτέρυγα Simon Marks παρουσιάζεται η διαρκής έκθεση «Θεσσαλονίκη Μητρόπολη του Σεφαραδισμού» - όμοιά της λειτουργεί στο Κιμπούτς Μπεθ Λαχαμέι Αγκεταόθ του Ισραήλ-, που περιλαμβάνει στοιχεία για την ιστορία του εβραϊσμού στη Θεσσαλονίκη και τους τομείς των δραστηριοτήτων του... ( Δέν τά λέω ἐγώ,αὐτοί τά λένε, ἐδῶ

ΕΜΕΟ  καί  ΕΔΩ



Μερικοί ἐκ τῶν ἱδρυτῶν τῆς ΕΜΕΟ. Γκρούεφ,Τατάρτσεφ,Ἀρσόφ,Δημητρώφ,Μπαντάτζιεφ,Νικολώφ
Γκότσε Ντέλτσεφ, ένας από τους ηγέτες της ΕΜΕΟ. «ο Ντέλτσεφ έγινε μέλος ενός αριστερού κύκλου, όπου επηρεάστηκε έντονα από τις σύγχρονες ιδέες του Μάρξ και του Μπακούνιν»

Χρίστο Τατάρτσεφ, Βούλγαρος ιατρός και επαναστάτης, ένας απο τους ιδρυτές της ΕΜΑΕΟ. Ο πατέρας του Νικόλα Ταρτάτσεφ ήταν επιτυχημένος τραπεζίτης και η μητέρα του Κατερίνα απόγονος διακεκεριμένης οικογένειας. Αυτοεξορίσθηκε το 1944 μαζί με τη σύζυγό του Σοφία Λογοθέτη, κόρη του Έλληνα προξένου (ἐδῶ



Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/2019/01/blog-post_28.html

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. Τωρα πώς να την χαρακτηρισεις αυτην?
    Λουλού σαν την σκυλιτσα μας ή ακουρευτη προβατινα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!