Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

«Μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ η Ε λ λ ά δ α. Πολεμιέται, πληγώνεται, την διαμελίζουν, την θέλουν στα μέτρα τους, υποταγμένη, αλυσοδεμένη πάλι…»



ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ: Χρόνια τώρα λέω και πιστεύω, τα ίδια πράγματα, αγαπημένοι μου «εχθροί»…

Απευθύνομαι για λίγο, σε όσους δεν συμφωνούν με όσα πιστεύω, όσα λέω, ή όσα κάνω.
Δεν αγαπάνε εμένα, δεν θέλουν την μουσική, τους στίχους μου και όλα όσα αντιπροσωπεύω και κατά καιρούς, δηλώνω.
Και με κατηγορούν.
Χρόνια τώρα.
Απευθύνομαι και σε όσους κατά καιρούς, μου φοράν, τα συνηθισμένα και τόσο βαρετά πια, «αυτοκόλλητα», εύκολης λύσεως και καθημερινής πια χρήσεως.
Γραφικός, δεξιός, φασίστας, ομοφοβικός, κοσμοκαλόγερος, χουντικός, βασιλικός, ατάλαντος και πολλά, πολλά άλλα, ών ουκ έστιν τέλος. 
Αμφισβητείτε καλοί μου, τις προθέσεις μου, κατηγορείτε τον τρόπο ζωής μου, ειρωνεύεστε τα πιστεύω μου, αποκλείετε με λύσσα, εμένα, την μουσική και τον λόγο μου.
Μα γιατί με παρεξηγείτε τόσο; 
Πιστέψτε με, δεν έχω τίποτε, εναντίον κανενός σας. 
Όλα τα ξεχνάω και βυθίζομαι στον « χώρο μυστικό» μου.
Εκεί λοιπόν, σάς αισθάνομαι αδέλφια μου.
Έλληνες.
Έλα όμως που εσείς, δι’ ακατανόητον λόγο, μου είστε λίγο, θυμωμένοι.
Δεν πειράζει όμως.
Κι ο αδελφός μου ο Γιώργος, μου θυμώνει καμιά φορά και τού θυμώνω, αλλά τον αγαπάω και με αγαπάει και τα βρίσκουμε, έστω και διαφωνώντας.
Κατ’ αρχάς, ως Χριστιανός, δεν δικαιούμαι και δεν θέλω ποτέ, να σας κρίνω.
Ούτε να «ταμπελοποιήσω» κανέναν σας.
Ούτε και θέλω να σας αλλάξω προς το «Χριστιανικότερον».
Δεν είναι δική μου δουλειά αυτή. Πιστέψτε όπου εσείς θέλετε.
Στον Βουδισμό, στην αρχαιολατρία, στον Ιεχωβά, στους Γιόγκι.
Στον κομμουνισμό, στον φασισμό, στον εωσφόρο, στους γκουρού και σε ότι άλλο βάζει ο νους, του κάθε ανθρώπου, ανά τούς αιώνες. 
Για μένα, ένας ειλικρινής βουδιστής πχ, που με συνέπεια και αγάπη μένει πιστός σ’ αυτό που ξέρει, είναι κοντά στον Χριστό, όσο κι’ ένας πιστός Χριστιανός.
Και πώς να ξέρω εγώ, αν ο σημερινός «αναρχικός»
(Τι λέξη κι’ αυτή; Τόσο κοντινή στον Άναρχο), δεν είναι εν δυνάμει, ο αυριανός Άγιος;
Ή και το ανάποδο.
Ότι ο σημερινός «Χριστιανός», δεν θα ΄ναι ο αυριανός δολοφόνος;
Αναγνωρείστε μου τουλάχιστον, τα εξής:
Χρόνια τώρα λέω και πιστεύω, τα ίδια πράγματα. 
Δεν σας είπα ποτέ ψέμματα για το ποιος είμαι, δεν επωφελήθηκα καμίας πολιτικής η άλλης καταστάσεως προς ίδιον όφελος
(Και πιστέψτε με, θα μου ήταν πανεύκολο και με όλα τα κόμματα).
Δεν έχω ποτέ δεχτεί να γίνω υπουργός, βουλευτής, παράγων, να μπω σε συμβούλια, κριτικές επιτροπές, διοικήσεις και άλλα εφήμερα οφίτσια.
Θα΄ταν μια καλή αρχή για μένα αυτή η αναγνώρισή σας, όχι για να δικαιωθώ, αλλά για να ξανασυνεννοηθούμε.
Να με καταλάβετε λίγο.
Τελικά για να ξανααγαπηθούμε.
Σαν συν- άνθρωποι.
Σαν συν – Έλληνες.
Μας χρειάζεται όλους η Ελλάδα. Πολεμιέται, πληγώνεται, την διαμελίζουν, την θέλουν στα μέτρα τους, υποταγμένη, αλυσοδεμένη πάλι.
Και λέει, σαν μάννα.
Αχ! γιατί τα παιδιά μου να είναι χωρισμένα, τσακωμένα, να μην μιλιούνται;
Αλήθεια γιατί; 
Ας αρχίσουμε με το εύκολο.
Την ομιλία, τον διάλογο, την παραδοχή της μοναδικής προσωπικότητας του άλλου.
Και περνάμε μετά, σ’ αυτά πού διαφωνούμε.
Πίστη, ιδεολογία, τρόπο ζωής, συμπεριφορές, μετά θάνατον ζωή, προσωπική γαλήνη, ευτυχία και όσα κατά καιρούς, απασχολούν, κάθε λογικό άνθρωπο.
Κι ίσως τότε, μας ακολουθήσουν κι’ οι πολιτικοί μας και μάθουν να μιλάνε ώρες ατέλειωτες μεταξύ τους, για τον ευλογημένο κοινό σκοπό.
Την αληθινή αποστολή τους.
Τον λόγο που υπάρχουν και απολαμβάνουν όλα όσα, ο απλός λαός στερείται. 

Δηλαδή, το καλό της χώρας τους και των ανθρώπων της, πάνω απ’ όλα και όλους.
Και κυρίως πάνω από τον εαυτό τους.
Σας καλώ λοιπόν, στον χώρο του ονείρου, της γλυκιάς φαντασίας, αλλά και μιας πραγματικότητας που χρόνια τώρα ονειρεύομαι, αγαπημένοι μου «εχθροί», να τα βρούμε, από την μεριά του ο καθένας και άντε, να πιούμε κι’ ένα καφεδάκι.
Νομίζω ότι θα΄χουμε πολλά να πούμε και να μάθουμε, ο ένας από τον άλλον.
Άσε που ίσως και να γελάσουμε επιτέλους λίγο…
simeiakairwn

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/02/blog-post_764.html#ixzz5gHt3Fk44


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

4 σχόλια:

  1. «Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις»
    Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 -

    http://www.xryshaygh.com/assets/images/news/skopje-foto.jpg


    Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί για την συμφωνία των Πρεσπών. Κυβέρνηση και «πρόθυμοι» οκτώ βο(υ)λευτές, προσπάθησαν να μας πείσουν, για τα «οφέλη» της συνθήκης.

    Οι Εθνικιστές, είμαστε σφόδρα αντίθετοι με την «προμετωπίδα» της συμφωνίας, που είναι βεβαίως το όνομα της Μακεδονίας, αλλά σοβαρότατα προβλήματα εισάγουν και οι επιμέρους όροι.

    Αφού λοιπόν, ψηφίστηκε η συμφωνία (όπως ψηφίστηκε) … άρχισαν τα όργανα, για την διαδικασία επιβολής της.

    Αρχή φυσικά, έγινε σε εκείνον τον οργανισμό, που τουλάχιστον σε ότι αναφορά την Ελλάδα, μόνο ρόλο φαίνεται να έχει, την εφαρμογή κανόνων και ψηφισμάτων, εναντίον μας. Ότι συμφέρει την Ελλάδα (π.χ. τα ψηφίσματα για την αποχώρηση του τουρκικού στρατού από την Κύπρο) δεν καταφέρνει να τα επιβάλλει.

    Βλέπουμε λοιπόν, στην Υπηρεσία UNTERM του ΟΗΕ, στα στοιχεία της «νέας» χώρας «Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας» τώρα, στον προσδιορισμό: «…της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και «…της Βόρειας Μακεδονίας» να προστίθεται και η δυνατότητα χρήσης του προσδιορισμού: «Μακεδονική». Η παραπομπή που υπάρχει (σ.σ. για όσους μπουν στον κόπο να ανατρέξουν σε αυτήν) επικαλείται τη … «Συμφωνία των Πρεσπών» και το παράθυρο που έχει αφήσει ανοιχτό για τη χρήση του όρου «Μακεδονική-ός» από ένα ευρύτατο φάσμα φορέων, οντοτήτων και δραστηριοτήτων που προέρχονται ή έχουν σημείο αναφοράς τη γειτονική χώρα.

    Ακόμη στην UNTERM, αναφέρεται ότι οι κωδικοί ISO της χώρας παραμένουν οι ίδιοι (ΜΚ-MKD), κάτι που προβλέπεται από τη συμφωνία και η γλώσσα φυσικά είναι η «μακεδονική».

    Μια ιδιαίτερα ύπουλη καταχώρηση στην υπηρεσία του ΟΗΕ, μας λέει ότι: στην ένδειξη «κάτοικοι» (της χώρας) η αναφορά είναι «Μακεδόνας/πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας».

    Επίσης καταγράφεται η αλλαγή ονομασίας του νομίσματος σε «δηνάριο της Βόρειας Μακεδονίας», αλλά το σύμβολο του νομίσματος (όπως αναγράφεται στις διεθνείς αγορές, στα ανταλλακτήρια, στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα) παραμένει το ίδιο, δηλαδή: «Mden» (Macedonian denar) – Μακεδονικό Δηνάριο!!!

    Έτσι λοιπόν, είτε από ανικανότητα ή και από δολιότητα, όσων «έκοψαν κι έραψαν» τη συνθήκη των Πρεσπών, αρχίζει να μορφοποιείται μια χώρα, η οποία έχει κεντρικά ερείσματα σε οτιδήποτε ονομάζεται Μακεδονικό. Είτε αυτό είναι γλώσσα, είτε είναι πολιτισμός, νόμισμα, εθνότητα ή γεωγραφικές περιοχές.

    Στο πλαίσιο του ΟΗΕ, αυτό αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα. Και το ίδιο θα ισχύσει σε κάθε διεθνή οργανισμό. Μια πραγματικότητα, για την οποία ευθύνονται όλοι όσοι στήριξαν την συμφωνία στην Ελλάδα. Είτε αυτοί είναι οι κυβερνώντες αριστεροί, είτε οι «πρόθυμοι» γυρολόγοι πολιτικάντηδες, είτε η αξιωματική αντιπολίτευση της ψοφοδεξιάς ΝΔ, που ανέχτηκε την συμφωνία, και που αρνείται να την ακυρώσει όταν και εφόσον κυβερνήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι, οι προβλέψεις και οι προειδοποιήσεις των Εθνικιστών, ήταν και είναι ακριβέστατες. Ο κίνδυνος για το γεωπολιτικό μέλλον της Ελλάδος είναι και υπαρκτός και ισχυρός. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι, όποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν, να υποβαθμίσουν τα προβλήματα που γεννά αυτή η συμφωνία, είναι άσχετοι, ύποπτοι κι επικίνδυνοι.

      Και φυσικά, περισσότερο επικίνδυνοι από όλους για τα εθνικά συμφέροντα, δεν είναι οι αριστεροί, τις απόψεις των οποίων γνωρίζουμε και δεν κρύβουν, αλλά οι δήθεν «δεξιοί», εκείνοι οι δια βίου υποστηρικτές των κομμουνιστών, που μασάνε τα λόγια τους και εγκλωβίζουν το εκλογικό σώμα σε παρατάξεις, που τίποτε τελικά δεν κάνουν υπέρ της Ελλάδος, αλλά την οδηγούν από ήττα σε ήττα.

      Ας μην ξεχνάμε ότι, η μόνη Λαϊκή δεξιά στην Ελλάδα, ήταν είναι και θα είναι πάντα, οι Εθνικιστές.

      Ας μην ξεχνάμε ποιοι, κόντρα σε μικροπολιτικές σκέψεις, φωνάζουν από την ώρα μηδέν μέχρι σήμερα: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!

      Ας μην ξεχνάμε ποιοί, χωρίς πολιτικάντικες φιοριτούρες, αλλά σε απλά ελληνικά δήλωσαν προς το εσωτερικό και το εξωτερικό: «Μόλις ο Λαός μας δώσει την εντολή διακυβέρνησης της χώρας, αυτή η συνθήκη, θα σκιστεί και θα πεταχτεί στα σκουπίδια».

      Μόνον η Χρυσή Αυγή. Προσοχή λοιπόν!

      Καμία ψήφος χαμένη σε… ημι-πατριωτικά, … ημι-δεξιά πλάνα κόμματα.

      Ψήφο στην Χρυσή Αυγή για να ακυρώσει την συμφωνία!!!

      Διαγραφή
  2. Αποκάλυψη από τα “Παραπολιτικά”: Στο 19% η Χρυσή Αυγή στην Α΄ Αθηνών! Διψήφια ποσοστά σε όλη την Επικράτεια
    Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 -

    Μαζική μετακίνηση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς την Χρυσή Αυγή λόγω της προδοσίας των Πρεσπών

    Εκκωφαντικά ηχούν πια οι καμπάνες που προειδοποιούν για την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής σε ολόκληρη την Χώρα, ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που σπέρνει πανικό στο σύστημα και στα παπαγαλάκια του.

    Η εφημερίδα "Παραπολιτικά" με δυο αναφορές καταγράφει την ευρεία απήχηση του Εθνικιστικού Κινήματος και την επερχόμενη επέλαση σε αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές.

    Αρχικά, στην πολιτική ανάλυση του δημοσιογράφου Νίκου Σίμου για εκλογές στον Δήμο Αθηναίων και την μαζική διαρροή ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

    "Σύμφωνα με πληροφορίες σε δημοσκόπηση, η οποία είχε διενεργηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στην Α' Αθηνών η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται με ποσοστό 19%... Σε αυτό ασφαλώς έχει συμβάλει και η μεγάλη λαϊκή αντίδραση στην Συμφωνία των Πρεσπών (άνω του 70%), ενώ έχει καταγραφεί ότι άνω του 40% και πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της συμφωνίας αυτής.

    Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι ένα 95,6% έχει δηλώσει σε έρευνα ότι το κόμμα που θα ψηφίσει στις εκλογές πρέπει να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Έτσι, σε μια ακραία αντίδρασή τους ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να δείξουν τα πιο έντονα εθνικοπατριωτικά τους αισθήματα, προτιμώντας ως αντίδραση στα όσα διέπραξε η κυβέρνηση τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής".

    Σε άλλο άρθρο του Μενέλαου Τασιόπουλου για τις διασταυρωμένες εκτιμήσεις των ξένων πρεσβειών καταγράφεται: "Χωρίς να εντάσσουν οι εκθέσεις την Ελλάδα στις χώρες του "ευρωσκεπτικιστικού πυρήνα" εκτιμάται ως εξόχως πιθανό η ακροδεξιά έκφραση της Χρυσής Αυγής να πετυχαίνει υψηλά ποσοστά (8%-11%), διατηρώντας την τρίτη θέση σε αριθμό εδρών στο επόμενο Κοινοβούλιο".

    Είναι σαφές και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση ότι η Χρυσή Αυγή καλπάζει και ότι θα πετύχει μια ακόμη μεγάλη νίκη πρώτα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές και στην συνέχεια στις εθνικές εκλογές τρομοκρατώντας το σύστημα!





    Διαβάστε περισσότερα: http://tinyurl.com/yy4vu6h8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ..!!!

    ΠΡΟΣΟΧΗ σε Ψευδοπροφήτες και Υποκριτές και ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ για να σωθεί η Ελλάδα μας.!
    https://www.youtube.com/watch?v=5i-g19F34Ac

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!