Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Τι κρύβεται πίσω από την αναγνώριση Ισραηλινής κυριαρχίας του Γκολάν από τις ΗΠΑ; Όπως πάντα ...Π Ε Τ Ρ Ε Λ Α Ι Ο !!!

ΓΕΜΑΤΟΣ ΕΚΔΗΛΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ (;)
ΥΠΕΞ ΠΟΜΠΕΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΣ ΓΑΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΠΡΟΕΔΡΟ, Ο ΤΖ.ΚΟΥΣΝΕΡ....

Διακόπτοντας δεκαετίες διεθνούς συναίνεσης και εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα με το οποίο οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν επίσημα την Ισραηλινή κυριαρχία στα Υψίπεδα του Γκολάν, παρουσία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Λευκό Οίκο.
Τα Υψίπεδα του Γκολάν είναι τμήμα της Συρίας το οποίο έχει καταλάβει το Ισραήλ από το 1967 και προσαρτήθηκε κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Η κίνηση αυτή του Αμερικανού προέδρου δίνει μια προεκλογική ώθηση στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ενόψει και των εκλογών της 9ης Απριλίου, καθώς ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές με τις κατηγορίες διαφθοράς να πληθαίνουν εναντίον του.
Μήπως όμως πίσω απ’ αυτή την αναγνώριση κρύβονται, ως συνήθως, άλλα μεγαλύτερα συμφέροντα;
Το 2015 ανακαλύφθηκαν στο Γκολάν μεγάλα αποθέματα πετρελαίου. Οι Ισραηλινές αρχές έδωσαν τότε πράσινο φως στην Afek, θυγατρική της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Genie, για τη διεξαγωγή γεωτρήσεων σε 10 φρεάτια στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν στην αναζήτησή τους για ορυκτά καύσιμα.
Διαδηλωτές εναντίον του Νετανιάχου στο Ισραήλ τον αποκαλούν ”Crime Minister” (υπουργό εγκλήματος)
Η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Genie έχει μερικούς υψηλούς επενδυτές και συμβούλους: Ο τραπεζίτης Τζέικομπ Ρόθτσιλντ, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένει, ο βαρώνος των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, και ο πρώην διευθυντής της CIA, Τζέιμς Γούλσεϊ, είναι όλοι μέλη της “Στρατηγικής Συμβουλευτικής Επιτροπής” της εταιρείας.
Το 2010 το Business Wire είχε ανακοινώσει ότι ο Τζέικομπ Ρόθτσιλντ και ο Ρούπερτ Μέρντοχ είχαν αγοράσει μετοχές της Genie με σκοπό να επενδύσουν.
Η Afek ισχυρίζεται στην ιστοσελίδα της ότι τα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν της Συρίας αποτελούν μέρος του ”κράτους του Ισραήλ.” Η εταιρεία έλαβε άδεια εξερεύνησης πετρελαίου από το βόρειο περιφερειακό σχεδιασμό και την οικοδόμηση της επιτροπής, σε άμεση παραβίαση του διεθνούς δικαίου αγνοώντας εντελώς το Παράρτημα της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης – που ισχύει για το κατεχόμενο έδαφος.
Ο πρόεδρος της Genie στο Ισραήλ, Effie Eitam, ο οποίος ζει στον οικισμό Νοβ στα Υψίπεδα του Γκολάν, είναι πρώην στρατιωτικός διοικητής και μέλος του Εθνικού Θρησκευτικού Κόμματος. Μια φορά αναφέρθηκε στους Παλαιστίνιους πολίτες του Ισραήλ ως «ωρολογιακή βόμβα» που προκαλούν «καρκίνο» στο Ισραήλ.
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε επίσκεψη σε Ισραηλινούς στρατιώτες στα Υψίπεδα του Γκολάν.
Το οροπέδιο Γκολάν κατελήφθη από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Πολέμου το 1967. Το ψήφισμα 242 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και διάφορα άλλα ψηφίσματα ζήτησαν την αποχώρηση του Ισραήλ από τα κατεχόμενα και καταδίκασαν τις ενέργειες του Ισραήλ εκεί.
Σε αυτές περιλαμβάνονται: προσάρτηση και επιβολή της Ισραηλινής νομοθεσίας το 1981, μια δράση που το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κήρυξε ”άκυρη και κενή”. Το Ισραήλ έχει επίσης μεταφέρει τον πληθυσμό του στην περιοχή με σκοπό την αποικιοκρατία και τη χρήση των πόρων του εδάφους για τα δικά του οικονομικά συμφέροντα.
Η εύφορη γη και οι υδάτινοι πόροι του Γκολάν υπήρξαν ένα στρατηγικό ενδιαφέρον για το Ισραήλ και το ενεργειακό δυναμικό του μπορεί να επιφέρει τεράστια οικονομικά οφέλη.
Παρά τις διεθνείς επικρίσεις, οι εξ’ ορισμού με διακρίσεις και εκμετάλλευση πολιτικές του Ισραήλ στο εσωτερικό του Γκολάν συνεχίζονται χωρίς κυρώσεις. Ισραηλινοί υπουργοί παλιότερα εξέφρασαν την επιθυμία τους να επωφεληθούν από την αποσταθεροποίηση της Συρίας ως δικαιολογία για να εδραιωθεί η παράνομη κατοχή του Ισραήλ στο έδαφος. Το νέο διάταγμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει ακριβώς αυτό.
Σα να μην είναι αρκετό, τώρα ορισμένοι ισχυροί Ισραηλινοί πολιτικοί ζητούν από τον Τραμπ να αναγνωρίσει και Ισραηλινή κυριαρχία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης.
Μετά την ανακοίνωση του Τραμπ μέσω Twitter για το Γκολάν, ο Bezalel Smotrich, ανώτερος Ισραηλινός πολιτικός και αναπληρωτής ομιλητής του κοινοβουλίου του Ισραήλ, έγραψε στο Twitter:
”Για 52 χρόνια, ευημερούμε επίσης στην Ιουδαία/Σαμάρεια (το Ισραηλινό όνομα για τη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης). Επίσης κρίσιμης στρατηγικής, ιστορικής σημασίας και σημασίας για την ασφάλεια. Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε την κυριαρχία μας. Με τη βοήθεια του Θεού, θα προχωρήσουμε σύντομα, και ελπίζουμε επίσης για την υποστήριξή σας.”
Και ενώ το Ισραήλ συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους των εδαφών που κατέχει, η διεθνής κοινότητα συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για να επιβάλει τις αποφάσεις της, καθώς η κατάληψη των Υψίπεδων ξεπέρασε τα 50 χρόνια.
Να θυμίσουμε επίσης ότι η Συριακή κυβέρνηση είχε προγραμματίσει την κατασκευή ενός αγωγού μέσα από τη Μέση Ανατολή ως το Λίβανο και τη Μεσόγειο για τις Ευρωπαϊκές αγορές. Είχε υπογράψει συμφωνίες με το Ιράν και το Ιράκ προς αυτή την κατεύθυνση, ο πόλεμος όμως τα σταμάτησε όλα.
Και όπως όλοι γνωρίζουμε, τον πόλεμο τον κερδίζουν πάντα αδίστακτοι κεφαλαιοκράτες μεγιστάνες όπως οι Ρόθτσιλντ και Τσένεϊ, πλέον και με την επίσημη αμερικανική υποστήριξη. Ταυτόχρονα, απ’ ότι ήδη φαίνεται, το Ισραήλ δεν θα σταματήσει να διεκδικεί ακόμη περισσότερα.

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ: ΟΧΙ ΜΟΝΟ F-35, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ PATRIOT Η ΤΟΥΡΚΙΑ
    27/03/2019

    Ξεκάθαρα υπέρ της πώλησης του συστήματος Patriot και της παράδοσης στην Τουρκιά και των υπολοίπων μαχητικών F – 35, τάχθηκε ο υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν.

    Μάλιστα, ο Αμερικανός έβαλε και όρο στην Τουρκιά, ότι για να παραμείνει στο πρόγραμμα των F-35, πρέπει να αγοράσει «πακέτο» και το πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot.
    Ιδού η απάντησή του στο ερώτημα αν οι ΗΠΑ θέλουν την Τουρκιά στο πρόγραμμα των F-35, κατά την διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων:

    «Αναμφίβολα τη θέλουμε, είναι ανάγκη όμως η Τουρκία να αγοράσει και τους Patriot».

    Αυτά τα ολίγα, για να μην μας δουλεύουν τα διαδικτυακά παπαγαλάκια της πρεσβείας, με τον δήθεν… φιλελληνισμό των διεθνών τυράννων!

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!