Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΙΔΕΑ! ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε. ! Τόσες ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ & ΠΟΝΟ προξένησε! Πρόταση στήν Βουλή! [Τί γνώμη έχετε;;;]

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΣΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.;


ΟΝΤΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ...
ΛΕΤΕ;
Όπως (ΔΕΝ) είναι γνωστό, μιλώντας στη Βουλή ο βουλευτής Βοιωτίας Ευάγγελος Καρακώστας, για τις γερμανικές επανορθώσεις, υποστήριξε ότι πρέπει να ανοίξει ζήτημα διεκδίκησης και για τα ανθρώπινα θύματα και τις  κ α τ α σ τ ρ ο φ έ ς   σε υποδομές και περιουσίες που προκλήθηκαν με ευθύνη του Κ.Κ.Ε. από το 1944 μέχρι το 1949. 

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για ευαγγελος Καρακώστας

Ολοκλήρωσε δε την ομιλία του με το εξής: «Δεσμευόμαστε ότι η αμύθητη περιουσία του Κ.Κ.Ε. θα παραδοθεί σε άπορες ελληνικές οικογένειες».

Αλήθεια, ποιες ήταν οι απώλειες της Πατρίδος σε έμψυχο δυναμικό και τι καταστροφές προκλήθηκαν σ’ αυτήν από τον συμμοριτοπόλεμο που εξαπέλυσε το Κ.Κ.Ε.;

Σχετική εικόνα

Αναφέρει σχετικά ο Ευάγγελος Αβέρωφ - Τοσίτσας στο βιβλίο του «Φωτιά και τσεκούρι», κεφάλαιο υπό τον τίτλο «Απώλειες, ζημίες και φύση του αγώνος», μόνον για την περίοδο του «Τρίτου Γύρου», 1946-1949:

«Από της πλευράς των εθνικιστών οι απώλειες ήταν:

Εκτελεσθέντες πολίτες 4.123

Εκτελεσθέντες ιερείς 165

Πολίτες φονευθέντες από νάρκες 931

Φονευθέντες αξιωματικοί και άνδρες της Χωροφυλακής 1.579

Τραυματισθέντες αξιωματικοί και άνδρες της Χωροφυλακής 2.329

Φονευθέντες αξιωματικοί και άνδρες του Στρατού 12.777

Τραυματισθέντες αξιωματικοί και άνδρες του Στρατού 37.732

Ως προς τα εγχειρήματα τα οποία ανέλαβε ο Δ.Σ.Ε. από τον Απρίλιο του 1946 έως τον Δεκέμβριο του 1949, μπορούν μετά βεβαιότητος να μνημονευθούν τα εξής:

Εισβολές συμμοριών σε οικισμούς 2.030

Επιθέσεις κατά καταυλισμών Στρατού ή Χωροφυλακής 1.446

Βολές όπλων γενικώς κατά οικισμών (περίπου) 3.150

Βολές βαρέων ή μέσων όπλων κατά καταυλισμών Στρατού ή Χωροφυλακής 510

Δολιοφθορές κατά σιδηροδρομικών γραμμών 525

Καταστροφές γεφυρών σιδηροδρόμων 330

Καταστροφές γεφυρών αμαξιτών δρόμων 476

Η αξία των ζημιών που προκλήθησαν από τον Συμμοριτοπόλεμο υπελογίσθη επακριβώς κατά τα έτη 1950-1951 από το Υπουργείον Συντονισμού της Ελλάδος, μόνον ως προς τα αγαθά τα ολικώς κατεστραφέντα: ανέρχεται σε 250.000.000 δολλάρια αγοραστικής αξίας του 1948!

Εάν προσθέσει κανείς την αξία των οικιών που υπέστησαν ζημίες (100.000 περίπου), την συντήρηση των προσφύγων και την αξία των ωρών εργασίας που απωλέσθησαν, φθάνουμε στο ένα δισεκατομμύριο δολλάρια του 1948.

Υπό το φως των δεδομένων της εποχής, ο προαναφερθείς αριθμός του ενός δισεκατομμυρίου ήταν τεράστιος!».

Με λίγα λόγια και προσαρμόζοντας την αξία των ζημιών στην σημερινή αναλογία, η Ελλάς θα λύσει το οικονομικό της πρόβλημα με την κατάσχεση της αμύθητης περιουσίας του Κ.Κ.Ε., η οποία είναι δίκαιη και θα γίνει πράξη!


2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ, 28000 ΕΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΠΗΧΘΗΣΑΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 3-15 ΧΡΟΝΩΝ.ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΕΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε απόλυτο δίκοιο και όντως αυτός είναι ο αριθμός των απαχθέντων παιδιών. Που δήθεν και τάχα τα πήραν για μία "καλύτερη ζωή" και υπέφεραν μέσα στο κρύο και την στέρηση των πάμπτωχων ανατολικών χωρών.
      Και ο ΟΗΕ τότε είχε καταγγείλει το ΕΓΚΛΗΜΑ αυτό των κομμουνιστοσυμμοριτών. Τότε..
      Ευχαριστούμε πολύ γιά την συμμετοχή σας και Καλή Ανάσταση!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!