Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΗ H ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου»



Η αιφνίδια αλλαγή στάσης του Φαναρίου
και η χορήγηση Αυτοκεφάλου στις σχισματικές ομάδες Ορθοδόξων της Ουκρανίας,
κατά παράβαση των ιερών κανόνων

Παρακολουθῆστε στὸ 14:35 τὸν χαιρετισμὸ ἐκ μέρους τῶν «'Εθνικῶν Φυλάκων» καὶ τῆς «Ὀδύσσειας Tv», τὸν ὁποῖο ἀπηύθυνε ὁ ἐκ τοῦ Θεσσαλονίκης πυρῆνος μας Συνταγματάρχης ἐ.ἀ. κύριος Νικόλαος Βουρλιᾶς, τὸν ὁποῖο εὐχαριστοῦμε θερμῶς καὶ συγχαίρουμε.


Η Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, η Εταιρεία Ορθοδόξων Σπουδών, ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής και ο Ελληνορθόδοξος Σύνδεσμος Ζωοδόχος Πηγή συνδιοργάνωσαν θεολογική ημερίδα με θέμα «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 και ὠρες 09:00 – 13:30 στην Αίθουσα Crystal του Ξενοδοχείου PORTO PALACE, 26ης Οκτωβρίου 65, στη Θεσσαλονίκη.

6 σχόλια:

  1. Με την ανοχή (γιατί αυτή η ανοχή;) πολλών Επισκόπων της Ελληνόφωνης Ορθόδοξης Εκκλησίας (της Ελλάδος, και άλλων Ελληνόφωνων Εκκλησιών), έχει δημιουργηθεί ο ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ θεσμός του νεοφανούς "Πάπα της Ανατολής", δηλαδή του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.
    Αυτό ο νέος "Πάπας" διεκδικεί το ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και το ΑΛΑΘΗΤΟ του Πάπα της Ρώμης, πάνω σε ΟΛΕΣ τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες πάνω στη γη. Φυσικά αυτή η διεκδίκηση του νέου "Πάπα" είναι εντελώς απαράδεκτη και ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ: μέσα στους Αγίους Αποστόλους της αρχαίας Εκκλησίας, ΔΕΝ υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΩΤΕΙΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΑΘΗΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει ασφαλώς ΓΝΩΣΙΝ ο Θεός!
    Και διά μέσω του ΗΓΕΤΟΥ που θα αναδείξει συντόμως, ήτοι του Ιωάννου, θά οδηγήσει στήν α φ ά ν ε ι α και στήν λησμοσύνη τον Βαρθολομαίο αλλά καί τον κάθε όμοιό του ανά την οικουμένη ΑΝΑΞΙΟ και προδότη της Πίστεώς μας!
    Έτσι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πορεία του λαού, προς την καλή αποκατάσταση του, θα γίνει μέσα από πολλές θλίψεις, πολλούς πόνους και δάκρυα, ΜΕΧΡΙ να μετανοήσει και να επιστρέψει συνειδητά στον ζώντα και αληθινό Θεό της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Αγίων Πάντων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

      Διαγραφή
  3. Ο Όσιος Ιερομόναχος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης κοιμήθηκε (πέθανε σωματικά) στις 22 Ιανουαρίου του 1991.
    Μέχρι σήμερα, ο Όσιος Βησσαρίων, είναι ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΑΦΘΑΡΤΟΣ.

    Πρόσφατο σχετικό κείμενο και σχετικές φωτογραφίες, παρακάτω:

    https://www.orthodoxianewsagency.gr/ieres-mones/tin-iera-moni-agathonos-episkefthike-o-mitr-larisis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσιος Αρχιμανδρίτης Γέροντας Σίμωνας Αρβανίτης:

    «Παιδί μου, δεν έχεις εξομολογηθεί όλες τις αμαρτίες· γι αυτό δεν ανοίγει η πόρτα».

    https://www.orthodoxianewsagency.gr/gnomes/paidi-mou-den-exeis-eksomologithei-oles-tis-amarties·-gi-ayto-den-anoigei

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!