Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

TI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ;

Στρατιωτικός Ιερέας, ευλογεί Αξιωματικούς και Οπλίτες, λίγο προ τής αναχωρήσεώς τους από τον Ωρωπό, χθές, προς «άγνωστη κατεύθυνση»...


Από τον Στάθη Παλαιολόγο 


Αποκαλύψαμε νωρίτερα (διαβάστε εδώ) ότι το μεσημέρι της Δευτέρας 10ης Ιουνίου έφτασαν, από τη βάση τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, στον Ωρωπό τουλάχιστον 10 τεθωρακισμένα οχήματα 'Μ-113' προκειμένου να μεταφερθούν με αρματαγωγό σε (άγνωστους προς το παρόν) νησιωτικούς προορισμούς στο Αιγαίο.

Πράγματι αργά το βράδυ κατέπλευσε αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού και τα παρέλαβε, χωρίς να γίνει γνωστός ο ακριβής σκοπός αυτής της της μετακίνησης την ώρα πάντως που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις.


Από την άφιξη και την παραμονή των τεθωρακισμένων στο λιμάνι του Ωρωπού σας παρουσιάζουμε και αποκλειστικές φωτογραφίες.


Ενδιαφέρον έχει πάντως ότι πριν από την αναχώρηση ιερέας ευλόγησε, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, τους άνδρες των στρατιωτικών οχημάτων.

Το 'Μ-113' είναι το πιο γνωστό Τεθωρακισμένο Οχήμα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) στον Ελληνικό Στρατό, γνωστό και με το υποκοριστικό «παπάκι» λόγω της αμφίβιας ιδιότητας του. 

Είναι ένα ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς πεζικού αμερικανικής προέλευσης που η παραγωγή του ξεκίνησε το 1960 και ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται σε πάνω από 30 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.





Τα ΤΟΜΠ χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μιας πλήρους ομάδας πεζικού, που αριθμεί κατά περίπτωση ως και 10 στρατιώτες, με ασφάλεια και ταχύτητα στο πεδίο της μάχης. 

Ο οπλισμός του οχήματος είναι συνήθως μόνο για αυτοπροστασία (π.χ. ένα βαρύ πολυβόλο για αντιαεροπορική άμυνα).



&

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

4 σχόλια:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!