Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Να κάνουμε Προσευχή για τον Σεβ.Μόρφου. Ξεκινούν δ ι ω γ μ ό εναντίον του μέσα στην Κύπρο.



Ο διωγμός ξεκίνησε από έξω και σήμερα μπήκε στην Κυπριακή βασανισμένη ενδοχώρα. 
Τους ενοχλεί ο Προφητικός, Πατερικός και Ρωμαίικος λόγος; 
Τους ενοχλεί η αυθεντική κοψιά ενός ιεράρχη που με τον λόγο του αλλοιώνει και δεν φανατίζει; 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ξεκινήσαμε να αναλύουμε τις τελευταίες προκλήσεις του τούρκου στο ΑΙΓΑΙΟ - Κύπρο και διαβάζοντας κυπριακά ΜΜΕ, κατανοήσαμε ότι οι χειρότεροι πειρασμοί είναι από μέσα. 

Όταν η καραμέλλα του ρατσισμού καλύπτεται εξωτερικά με ζάχαρη και από μέσα με δηλητηριώδες φαρμάκι. 
Αλλά και όταν σου στερούν το δικαίωμα του λόγου και της διαφορετικής άποψης, αυτό δεν ονομάζεται ρατσισμός; 
 Η Ορθοδοξία δεν μπορεί να ταυτιστεί με τον ρατσισμό και τις άσχημες μορφές του γιατί η ίδια πρωταγωνιστεί εχθρικά απέναντι του. 

Γιατί η ίδια είναι ιατρείο και βαρύ χειρουργείο αποκατάστασης ψυχών και σωμάτων πολλές φορές. Το πλάσμα του ΘΕΟΥ είναι ο πόνος και η συνεχής μέριμνα της Ορθοδοξίας που θέλει ευτυχισμένους ανθρώπους, να χαίρονται τα αγαθά του ΘΕΟΥ. 

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ έλεγε ότι η Κύπρος θα δεχτεί ένα ράπισμα. Μήπως είμαστε κοντά; «Σε μια άλλη εξέλιξη στο μικροσκόπιο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μπήκαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου. 

Όπως πληροφορείται το 'SigmaLive', η Επίτροπος Διοικήσεως κάνει σκέψεις για παρέμβαση στα πλαίσια του ρατσισμού. Τις τελευταίες ώρες γίνεται μελέτη του περιεχομένου των δηλώσεων και δεν αποκλείονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.» https://www.sigmalive.com/news/local/580652/ti-dilonei-sto-sigma-o-mitropolitis-morfou-meta-ti-thyella-antidraseon. 

Να το δούμε και αυτό, ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη ότι πλησιάζουμε στην ώρα Ο. «Τι δηλώνει στο ΣΙΓΜΑ ο Μητροπολίτης Μόρφου μετά τη θύελλα αντιδράσεων.  

Μιλώντας σήμερα αποκλειστικά στο ΣΙΓΜΑ δήλωσε ότι «οι άνθρωποι τα εγκαταλείπουν όλα, εκτός από τις επιθυμίες τους». Ο Μόρφου Νεόφυτος που μίλησε για πρώτη φορά για τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ανέφερε ότι «υπάρχει φιλανθρωπία στη Μητρόπολη Μόρφου για αυτούς που αγωνίζονται, ακόμη και στους ομοφυλόφιλους».

https://www.sigmalive.com/news/ 

Καλά τα ενεργειακά οικόπεδα Κύπρο, αλλά μείζον η λογική για τους άθεους και ο ΧΡΙΣΤΟΣ για τους πιστούς. Σε μια δύσκολη συγκυρία ξύνουν πληγές. 

Σε μια στιγμή που ο Ελληνισμός στην Ελλάδα και στην Κύπρο πρέπει να είναι ενωμένος και ενδυναμωμένος, κάποιοι κόβουν φέτες ψυχής. 
Το έργο αυτό γεωπολιτικοί χασάπηδες το είδαμε πολλές φορές και γνωρίσαμε τις επώδυνες στιγμές του. 

Δεν θα πάρουμε από αυτό που προσφέρεται. 
Ο κοσμάκης παρ όλα τα πάθη, τις αδυναμίες και τις αμαρτίες του έχει κοινά σημεία αναφοράς που ενώνονται με την κοινή λογική . 
Και η κοινή λογική σήμερα λέει ΣΤΩΜΕΝ καλώς, αρχίζει ο διωγμός γιατί έχουν ετοιμάσει εκτός από τα τουρκικά θηρία και άλλα πνευματικά τερατουργήματα. Για να δούμε ποιο θα πρωτοδαγκώσει; Τελικά όλους μας θα μας καταπιεί η ΧΑΡΙΣ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

https://koukfamily.blogspot.com/2019/07/blog-post_375.html

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

2 σχόλια:

  1. Από μέσα πέφτουν πάντοτε τα κάστρα.Η κυρία απίτροπος φαίνεται πως πάσχει από κοντοφθαλμία,όταν βλέπει τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων να καταπατώνται βάναυσα από τουρκους/τουρκοκύπριους.Τις υποτιθέμενες ρατσιστικές δηλώσεις του μητροπολίτη Μόρφου τις είδε σε χρόνο dt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. > Απάνθισμα σοφίας Αγίου Παϊσίου

    «Να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε τον παράδεισο. Είναι πολύ στενή η πύλη και μην ακούτε αυτούς που σας λένε ότι όλοι θα σωθούμε».
    ***
    «Συνετός και μυαλωμένος άνθρωπος είναι εκείνος που αντελήφθη καλώς ότι υπάρχει τέρμα της παρούσης ζωής και σπεύδει και αυτός να θέσει τέρμα εις τα σφάλματα και ελαττώματά του».
    ***

    «Η εμπιστοσύνη στον Θεό είναι μια συνεχής μυστική προσευχή που φέρνει αθόρυβα τις δυνάμεις του Θεού εκεί που χρειάζονται και την ώρα που χρειάζονται».
    ***
    «Να αναθέτουμε το μέλλον μας στο Θεό. Η απόλυτη εμπιστοσύνη στο Θεό, έχει μητέρα την πίστη, με την οποία προσευχόμαστε και απολαμβάνουμε τους καρπούς της ελπίδας».
    ***
    «Η πλήρης ανάθεση της ζωής μας στο Θεό, είναι μια λύτρωση από την ανασφάλεια που φέρνει η πίστη στο εγώ, και μας κάνει να χαρούμε τον παράδεισο από αυτή τη ζωή».
    ***
    «Όταν, από φιλότιμο, κάνουμε τον Θεό να χαίρεται με τη ζωή μας, τότε Εκείνος δίνει άφθονες τις ευλογίες του στα φιλότιμα παιδιά του».
    ***
    «Όταν αγωνίζεται με ελπίδα ο άνθρωπος, έρχεται η θεία παρηγοριά και νιώθει έντονα η ψυχή τα χάδια της αγάπης του Θεού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!