Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Ρέ! Τό καροτσάκι της μητέρας σας πείραξε; Ή ο αθλητής με το προσθετικό πόδι; (ΔΕΙΤΕ τό επίμαχο βίντεο)



Μια διαφήμιση για την Volkswagen που δείχνει άντρες αστροναύτες και μια λευκή γυναίκα που κάθεται δίπλα σε ένα καρότσι με μωρό, είναι από τις πρώτες απώλειες των νέων απαγορεύσεων που αφορούν «στερεότυπα φύλου» στις βρετανικές διαφημίσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για banned commercials of Volkswagen
Ε  Λ  Ε  Ο  Σ !
ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, Η ΜΑΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ
ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ;
ΤΙ ΚΑΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΒΡΗΚΑΝ"
ΟΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ
ΤΗΝ ...ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΙ
ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
"ΒΡΗΚΑΝ" ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ
ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ
ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ;

Η διαφήμιση ερευνήθηκε από την Υπηρεσία Προτύπων Διαφήμισης του Ηνωμένου Βασιλείου (ASA), επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για «διαιώνιση στερεοτύπων φύλου». 

Αποτέλεσμα εικόνας για banned commercials of Volkswagen

Οι νέοι κανόνες που τέθηκαν σε ισχύ τον Ιούνιο απαγορεύουν να απεικονίζονται τα φύλα με τρόπο που ...«ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη ή σοβαρή ή εκτεταμένη παράβαση». 

Αποτέλεσμα εικόνας για banned commercials of Volkswagen
Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟ ΠΟΔΙ,
ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ; ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΙΞΕ;

Η διαφήμιση δείχνει μια σειρά κυρίως ανδρών που συμμετέχουν σε περιπετειώδεις δραστηριότητες - δύο άνδρες αστροναύτες στο διάστημα, και ένας άνδρας αθλητής με προσθετικό πόδι να κάνει άλμα εις μήκος και καταλήγει με μια μητέρα που κάθεται σε ένα παγκάκι κοντά σε ένα καρότσι. 


Ιδού η απαγορευμένη διαφήμιση: 




Προκάλεσε τρεις καταγγελίες από θεατές, και η ASA διαπίστωσε ότι δείχνει μια γυναίκα "που ασχολείται με ένα στερεοτυπικό ρόλο φροντίδας". 

"Αναγνωρίσαμε ότι το να γίνεις γονέας είναι μια μεταβαλλόμενη εμπειρία που απαιτεί σημαντική προσαρμογή, αλλά η φροντίδα των παιδιών είναι ένας ρόλος που συνδέεται στερεοτυπικά με τις γυναίκες", πρόσθεσε η ASA στην απόφασή της. 

Η διαφήμιση δεν μπορεί πλέον να εμφανιστεί με αυτήν την μορφή μετά την απόφαση. 
 Οι νέοι κανόνες ακολουθούν την αναθεώρηση του ASA, που δημοσιεύθηκε το 2017, όπου διαπιστώθηκε ότι τα επιβλαβή στερεότυπα που ενισχύονται από τη διαφήμιση «μπορούν να περιορίσουν τις επιλογές, τις προσδοκίες και τις ευκαιρίες των παιδιών, των νέων και των ενηλίκων». 

Αποτέλεσμα εικόνας για banned commercials of Volkswagen

 Η Geraldine Ingham, επικεφαλής του μάρκετινγκ της Volkswagen UK, δήλωσε: «Ως επικεφαλής αυτής της επιχείρησης και ως μητέρα, δεν πιστεύω ότι οι ρόλοι των γυναικών σε αυτή τη διαφήμιση απεικονίζονται με οποιονδήποτε τρόπο αρνητικά». 

"Όπως και στις σκηνές όπου άνδρες φαίνονται να συμμετέχουν σε δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτή που ένα ζευγάρι έχει στήσει μια σκηνή πάνω σε ένα βουνό και η άλλη που δείχνει αστροναύτες να βρίσκονται σε ένα διαστημικό σκάφος, έτσι και η σκηνή με την γυναίκα φαίνεται ένας άνθρωπος που ξεκινάει αυτό που είναι σίγουρα ο μεγαλύτερος και πιο πολύτιμος ρόλος της ζωής – το να μεγαλώσει ένα άλλον άνθρωπο".  

ΚΟ / πηγή 

Πηγή:http://redskywarning.blogspot.com/ 
&

"Ιωάννης Καποδίστριας"

3 σχόλια:

  1. από τη διαφήμιση «μπορούν να περιορίσουν τις επιλογές, τις προσδοκίες και τις ευκαιρίες των παιδιών, των νέων και των ενηλίκων».

    Το λένε πεντακάθαρα: Δεν πρέπει τα παιδάκια να βλέπουν ότι το φυσιολογικό είναι μια τέτοια μανούλα να τα μεγαλώνει. Πρέπει το παιδί να γυρνάει από το σχολείο μετά από 11-12 (!!!!) ώρες που θα τού έχουν κάνει το μυαλό του κιμά, και να μπαίνει στο σπίτι λέγοντας "Hi mums!" ή "Hi dads!"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί αγαπητέ φίλε, αλλά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ νά τούς περάσει!
      Αποκόβοντας το παιδί απο τήν οικογενειακή ατμόσφαιρα & θαλπωρή και μάλιστα ατελείωτες ώρες, η ζημιά θα είναι ανυπολόγιστη.
      Οι γονείς ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ δυναμικά!
      Όσο γιά τα αγγλικά χάλια, τί να πρωτοπούμε;
      Δέν τους αρέσει η μανούλα με το μωρό, δεν τους αρέσει ο μόχθος του τόσο αξιέπαινου ΑΜΕΑ αθλητού και άλτου, δεν τους αρέσουν οι αστροναύτες, έ νισάφι!
      Ευχαριστούμε πολύ γιά την επικοινωνία και καλό αγώνα!

      Διαγραφή
  2. Καμία διαιώνιση στερεοτύπων με έναν ΑΜΕΑ αθλητή ... Δεν είχαν καν τον ανδρισμό ή την ευθύτητα να πουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο "έκοψαν" τη διαφήμιση που είναι φυσικά η μη παρουσία έγχρωμου ή έγχρωμης...τι λέμε τώρα στο Britanistan ζούνε, η Αγγλία έχει πεθάνει εδώ και μερικές δεκαετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!