Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Θ ρ ί α μ β ο ς! ΠΡΩΤΙΕΣ για το Καποδιστριακό μας σε διαγωνισμό μαθηματικών: Ένα χ ρ υ σ ό, δύο αργυρά μετάλλια!

ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ!

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ "ΧΩΝΕΨΟΥΝ  Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ "ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ".....

Αποτέλεσμα εικόνας για International Mathematics Competition 2019/BULGARIA

ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!
ΕΥΓΕ!
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΥΓΕ!
Ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια κατέκτησε η τριμελής ομάδα του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 26ο διεθνή Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθη από τις 28 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.


Αποτέλεσμα εικόνας για International Mathematics Competition 2019/BULGARIA

Αποτέλεσμα εικόνας για International Mathematics Competition 2019/BULGARIA

Οι φοιτητές που αποτελούν την ομάδα του τμήματος και που διακρίθηκαν είναι οι: 
Κυπριανός Ιάσωνας Προδρομίδης (χρυσό), 
Σωτήρης Αρμενιάκος (αργυρό) και 
Γιώργος Κοντογεωργίου (αργυρό).

Αξιοσημείωτη είναι η επίδοση του I. Προδρομίδη που, αν και πρωτοετής φοιτητής, κατάφερε να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο, συναγωνιζόμενος φοιτητές μεγαλύτερων ετών.
«Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία η οποία έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιτυχιών φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος και του Πανεπιστημίου Αθηνών σε παρόμοιους διαγωνισμούς», σχολίασε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. 

«Αυτές οι διακρίσεις είναι απόδειξη του πολύ υψηλού επιπέδου των φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ και της συστηματικής και ουσιαστικής δουλειάς που γίνεται από το διδακτικό επιστημονικό προσωπικό του τμήματος», πρόσθεσε.

Ο εν λόγω διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές και διοργανώνεται από το University College London. 

Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 5 προβλήματα την ημέρα. Διεξάγεται από το 1994 και εφεξής, με τη συμμετοχή κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. 

Αποτέλεσμα εικόνας για International Mathematics Competition 2019/BULGARIA
Ο Εμμανουηλίδης Κωνσταντίνος, φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διακρίθηκε κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο στον 26ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών IMC (International Mathematics Competition for University Students) που διεξήχθη στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας από τις 28 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου 2019.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός μαθηματικών για φοιτητές και διοργανώνεται από το University College London. Διεξάγεται από το 1994 με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας. Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 360 φοιτητές από περισσότερα των εκατό πανεπιστήμια διαγωνιζόμενοι για δύο ημέρες σε πέντε προβλήματα ημερησίως.
https://www.xronos.gr/epikairotita/foititis-dpth-katektise-halkino-metallio-ston-diethni-mathimatiko-diagonismo

Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 μέχρι και σήμερα, έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος. 

Φέτος στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 360 φοιτητές σε 77 ομάδες. Συνολικά, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέλαβε την 24η θέση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθηνά Καστρινάκη


"IΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

2 σχόλια:

  1. Εύγε στα παλικάρια,πάντοτε νίκες και εις ανώτερα.Ας αποτελέσουν παράδειγμα αριστείας και για άλλους φοιτητές/μαθητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στα ελληνόπουλα μας!
    Πάντα νίκες και πρωτεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!