Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Mr. V (43η)




5 σχόλια:

  1. Ε υ χ α ρ ι σ τ ο ύ μ ε θερμώς τους συντελεστές (καί αυτής) της εκπομπής γιά τις αληθινά κοπιαστικές τους προσπάθειες ώστε να είναι έτοιμη σήμερα η 43η εκπομπή του 'mr.V', παρά τα τεχνικά και άλλα προβλήματα που προέκυψαν ανεξαρτήτως της θελήσεώς τους.
    Άξιοι και πάντα επιτυχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΤΣΟΡΤΣΙΛ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ``ΣΥΜΜΑΧΟΙ``ΜΑΣ).ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΓΑΠΗ-ΦΙΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ;ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ.. Η ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΙΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΠΕΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ.ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΙΕΣΩΘΗΣΑΝ ΕΜΜΕΣΩΣ Η ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΩΣ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΟΡΓΚΕΝΤΑΟΥ ΤΟ 1914 ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΕΝΔΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΗΤΑΝ 3.357,3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ 807,7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρωτίστως ευχαριστούμε γιά τήν ουσιαστική σας συμμετοχή.
      Όντως (και πώς αλλοιώς να ισχύει) ο οικονομικός παράγων, ξεπερνά όλους τους άλλους στήν διεθνή πολιτική και στρατιωτική 'σκακιέρα'.
      Και οι δύο, Άγγλοι και Γάλλοι, ενίσχυσαν ποικιλλοτρόπως όσο και ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ τον Μουσταφά Κεμάλ, στοιχείο που βάρυνε εντόνως υπέρ του, στον αγώνα του κατά του Ελληνικού Στρατού.
      Όσο γιά τον τότε Άγγλο πρωθυπουργό, παρά τίς εντονότατες σκοτούρες του πολέμου, "ξέκλεψε" δύο φορές χρόνο και επισκέφθηκε τήν Τουρκία γιά να συναντηθεί με τόν Ισμέτ Ινονού, σε πολύ - πολύ φιλική και οικεία ατμόσφαιρα ...βεβαίως - βεβαίως!
      Μήν λησμονά κανείς, ότι και ο αγγλικός και ο αμερικανικός παράγων, φοβόντουσαν σε μεγάλο βαθμό τον ταλαντούχο και δαιμόνιο Γερμανό πρεσβευτή στήν Άγκυρα τον Φράντς Φόν Πάππεν, που στήν κυριολεξία έκανε "θαύματα", είτε με κεφάλαια, είτε με πολύτιμο (γιά τις γερμανικές ανάγκες) πολεμικό υλικό, που γενναιόδωρα προσέφεραν στους Τούρκους και έμεινε τελικώς ...αμεταχείριστο και ΑΧΡΗΣΤΟ στίς τεράστιες τουρκικές αποθήκες!
      Επειδή φαίνεται να σας ενδιαφέρει η ιστορία, θα σας πούμε πώς πρό ολίγων μόλις ετών, "ανακαλύφθηκαν" σε ένα δευτερεύον επαρχικό τουρκικό αεροδρόμιο 50 (!) ΑΘΙΚΤΑ γερμανικά καταδιωκτικά αεροπλάνα τύπου Φώκε-Γούλφ, μέ τουρκικά σήματα εννοείται, που οι συλλέκτες πλέον τσακώνονται ποιός θα τα πρωτοαποκτήσει διότι είναι σε τέλεια κατάσταση και ...καλοφυλαγμένα άριστα απο τότε!!!!

      Διαγραφή
  3. ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΓΙΑ ΤΕΚΝ ΚΛΠ, ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λαθρο στην Γαλλια εισπραττουν 850 ευρω μηνιαιως!!!!
      Η γειτονισσα μας εσπασε το ποδι της, σταματησε την εργασία της για πανω απο χρονο, και το γαλλικο ΙΚΑ της εδινε 380 ευρω τον μηνα.... Με αυτα επρεπε να ταίσει και τα 2 της παιδια. Στην Γαλλια τα 380 ευρω δεν φτανουν ουτε για 10 μερες. Ετσι αναγκαστηκε να παει να μενει στους γονεις της...
      Αν ηταν μουσουλμανα θα επαιρνε μαζι με τα παιδια της πανω απο 2000 ευρω!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!