Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Πολύ "επίμονη" η Δόμνα "μας" ... Οι Κρητικοί όμως, τό ΠΗΡΑΝ ...'χαμπάρι'; Μπάάάά.....



Επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου για να ζητήσει την αύξηση του αριθμού των ασυνόδευτων «λαθρομεταναστόπουλων» που φιλοξενούνται στην Κρήτη. 

Μάλιστα για να τους δολώσει

 επισήμανε ότι χορηγούνται 86 ευρώ

 για κάθε ένα ημερησίως και πρότεινε

 την δημιουργία ξενώνων..... 
Ζήτησε να αυξηθεί ο αριθμός στο νησί σε 200 με 300, διότι όπως είπε μέχρι τώρα φιλοξενούνται 25... 


Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για να αποφασίσουν οι δήμαρχοι με ποιο τρόπο θα δημιουργηθούν ξενώνες στο νησί, καθώς και πώς θα συμβάλει η Κρήτη στην φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών.

Πιο αναλυτικά, έγινε η πρώτη συνάντηση με τους δημάρχους Ηρακλείου και Λασιθίου μετά την έκκληση προς την τοπική αυτοδιοίκηση, της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για να αποφασίσουν οι δήμαρχοι με ποιο τρόπο θα δημιουργηθούν ξενώνες στο νησί, καθώς και πώς θα συμβάλει η Κρήτη στη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών.

 «Ήρθαμε να παρακαλέσουμε και να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με τις τοπικές αρχές ώστε να απορροφήσουν κάποια παιδιά σε ξενώνες, που χρηματοδοτούνται πλήρως από την Κομισιόν και την ΕΕ. Μιλάμε για μικρούς ξενώνες μέχρι 30 ανήλικα παιδιά, που είναι η πιο ευάλωτη ομάδα και πρέπει κάπως να απορροφηθούν».

Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε, θα επιτευχθεί και μια πιο συμμετρική απορρόφηση των παιδιών που υπάρχει στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά «η Κρήτη ως προς αυτό δυστυχώς έχει μείνει πίσω». Και προσέθεσε:
«Με δεδομένο ότι είναι ένα ζήτημα, τη χρηματοδότηση του οποίου έχει ήδη λύσει η Κομισιόν, ήρθαμε να συνομιλήσουμε με τους ΟΤΑ και να δούμε πώς μπορούν να μας βοηθήσουν.

Το 93% των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη θα είναι άνω των 14 ετών, και θα είναι κυρίως αγόρια, όπως τόνισε η υφυπουργός, με τους δημάρχους να εμφανίζονται από τους πλευρά τους θετικοί, ωστόσο από την άλλη μεριά έθεσαν διάφορα ζητήματα, όπως αυτό της επιτροπείας.

Μάλιστα, ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες, ενώ τόνισε ότι η ΠΕΔ έχει αποφασίσει το ζήτημα αυτό να το διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή, χωρίς τη συμμετοχή ΜΚΟ, κάτι που έγινε αποδεκτό και από την ίδια την υφυπουργό.  
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΕΔ πρότεινε να φιλοξενηθούν πενήντα παιδιά σε κάθε νομό...

Το «παρών» στην συνάντηση έδωσαν αφού μυρίστηκαν χρήμα όλα τα τοπικά τρωκτικά , ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και Παιδείας Έφη Κουτεντάκη ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, η προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης κ. Μαρία Κασσωτάκη, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Ρένα Παπαδάκη, καθώς και στελέχη του υπουργείου και της Περιφέρειας Κρήτης.



"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

7 σχόλια:

  1. Η κομισιον και η ΕΕ που το βρίσκει το χρήμα;
    Δεν είναι χρήμα από τους φόρους ΟΛΩΝ των Ευρωπαίων και
    αρα και ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ;;;;;;

    Ποίος δουλεύει ποίον ;
    Οι "δημοσιογράφοι" που δεν ξεκαθαρίζουν στους πΩλητικούς πως τα χρήματα είναι από το αίμα μας,
    η εμείς που ανεχόμαστε τους κομμουνιστές "δημοσιογράφους" να μας δουλεύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοινώς, μας δουλεύουν όλοι μαζί...
    Δυστυχώς, είναι πολλοί λίγοι αυτοί που δεν τρώνε το "παπά"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί μας φίλοι, δεν μπορεί ακόμα δυστυχώς να κατανοήσει ο μέσος Έλλην, τί ακριβώς ζούμε κάθε ημέρα με τους επωνύμους (αλλά και μή) "δημοσιογράφους".
    Γιατί;
    Διότι μεταφέρουν μέ έναν ΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΨΙΜΟ τρόπο, καλοδιαλεγμένες και ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ "ειδήσεις", που πάντα συμπτωματικώς είναι οι ΙΔΙΕΣ σε όλα τα συστημικά κανάλια ΚΑΙ ραδιόφωνα...
    Ποτέ όμως ΔΕΝ κεντρίζουν τήν κρίση (και το μυαλό γενικώτερα) των Ελλήνων πρός τήν ΟΡΘΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ & Ε Θ Ν Ι Κ Η κατεύθυνση, αλλά πρός τήν "πεσμένη", φοβική, ηττοπαθή & ΨΥΧΟΠΛΑΚΩΤΙΚΗ διάθεση.
    Άν βρεθεί ΙΣΩΣ κανείς ειλικρινής και πρωτίστως ΕΥΘΥΣ, τότε τον ...'τρώει το σκοτάδι' τάχιστα.
    Αναγκάζοντάς τον να αλλάξει δουλειά.
    Επειδή πέφτει 'σύρμα' αποκλεισμού του απο παντού.
    Τόσο πολύ καλολαδωμένα είναι τα συστημικά γρανάζια...
    Τελευταίως ΑΠΟΨΙΛΩΝΟΥΝ και το διαδίκτυο, εκκαθαρίζοντας "αντιπαθητικά" και αντιρρητικά ιστολόγια.
    Η μάχη όμως συνεχίζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έρχομαι ρε μην μασάτε...το Κανέλος είναι ψευδώνυμο! Θα το παλέψουμε...και όπου μας βγάλει.

      Ο ακατανόμαστος..ξέρει ο Διηνέκης..

      Διαγραφή
  4. Ερχονται αυθαιρετα ολοι κι ολες
    Αυτες και λενε .."πρεπει" αυτο.
    Σορυ..απο που πρεπει ?? Ποιος τους εδωσε δικαιωμα να μας διδασκουν τι πρεπει ?? Που ξερουν αυτοι τι πρεπει ? Και γιατι το δικο τους πρεπει ειναι καλυτερο απο ενα αλλο ? Βρε γαμωτο...ιεροκυρηκες ειναι ?? Ποια αυθαιντια εχουν σε ολα και στις αξιες ?? Στα ..αυτα μας ολα τους τα πρεπει !!! Τα σκιζουμε ..τα παταμε απο κατω
    !!"Πρεπει να τους..πηδηξουμε " λεω εγω σαν αλλο πρεπει !!Δεν εχουμε καμμια ορεξη να μας λενε αυτοι τι πρεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην σιγανή φωτιά βράζει ο βάτραχος. Λυπάμαι που θα το ξαναγραψω αλλα το φταίξιμο το εχει ο ελληνικός λαός, χρόνια τώρα βλέπουν τους αλλοδαπούς να μπαίνουν μέσα κρυφά, ύπουλα και παράνομα αλλά τσιμουδίά, χρόνια τώρα βλέπουν να γεμίζουν οι πολυκατοικίες με αλλοδαπούς, χρόνια βλέπουν να τους παίρνουν τις δουλειές αλλά τσιμουδια και το ερώτημα είναι ΠΩΣ θα διώξουμε 7.5 εκατομύρια αλλοδαπούς από την Ελλάδα και το δευτερο ερώτημα είναι αν μαζί με αυτούς ΠΩΣ θα διώξουμε και τους δήθεν έλληνες/ανθέλληνες ελληνόφωνους από την Ελλάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!