Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

O (ύπατος αρμοστής) Aμερικανός Πρέσβης συνεχάρη (...) και ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ τον αρχ. Ιερώνυμο για την αναγνώριση της π ο λ υ σ χ ι σ μ α τ ι κ ή ς δομής Ουκρανίας.

Η ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εικόνα







O Aμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα ο Geoffrey Pyatt ομολογεί ξεδιάντροπα πως η απόφαση Αναγνώρισης του πολυσχισματικού μορφώματος στην Ουκρανία από τον προκαθήμενο της Ελληνικής Εκκλησίας είναι μια πολιτική απόφαση αμερικανικών συμφερόντων που του υπαγορεύθηκε απευθείας από τα διευθυντήρια της Ουάσιγκτον…

Συναντήθηκε με τον Ιερώνυμο αμέσως μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ και αναφέρει: «Είχα την τιμή να δώσω στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συγχαρητήρια από τον Πρέσβη IRF, Brownback για την ιστορική απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδας ν΄αναγνωρίσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υποστηρίζοντας την θρησκευτική ελευθερία και δίκαιο του αυτοκαθορισμού παρά την σκληρή εξωτερική πίεση».
«‘Honored to give His Eminence Archbishop Ieronymos congratulations from @IRF_Ambassador Brownback for Greek Church’s historic decision to recognize the Orthodox Church of Ukraine, supporting religious freedom & right of self determination despite heavy external political pressure. » Αυτά αναφέρει στο twitter του ο Αρμοστής επί θρησκευτικών θεμάτων στην Ελλάδα Αμερικανός Πρέσβης..
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η παραδοχή αυτή αποσαφηνίζει αμετάκλητα ότι η απόφαση αυτή που διέσπασε την Παγκόσμια Ορθοδοξία δεν έχει καμιά σχέση με το εκκλησιαστικό δίκαιο ή το υπέρτατο συμφέρον της Ενότητας ως προς την Εκκλησία αλλά πρόκειται για μια αμιγώς πολιτική απόφαση που επιβλήθηκε σε Φανάρι και Μονή Πετράκη από την Ουάσιγκτον. Ωμή επέμβαση και ανάμειξη ξένου παράγοντα στα εκκλησιαστικά πράγματα της χώρας….
Συνεπώς αλλοιώνει την μορφή της Ιερότητας του θεοίδρυτου θεσμού της Εκκλησίας , παραχαράσει την πνευματική της αποστολή, νοθεύει τον ποιμαντορικό της ρόλο, την υποτάσει στα καισαροπαπικά πρότυπα στην πολιτική εξουσία,αλλοιώνει τον πνευματικό χαρακτήρα της, ακυρώνει στην πράξη τον σύνδεσμό της με την Μόνη Κεφαλή Της που εστί ο Ιησούς Χριστός, παρακωλύει το σωτηριολογικό έργο της, παραμορφώνει την υπόστασή της....

Η διαπλοκή και η ταύτιση εκκλησίας – αμερικανικού κράτους με αυτά τα ολέθρια αποτελέσματα ζημιώνει κατά το μέγιστο βαθμό το δημόσιο συμφέρον την σωτηριολογική προοπτική του λαού μας και ως εκ τούτου αποτελεί μείζον αδίκημα που θα πρέπει ποινικά να υποστηριχθεί από ειδήμονες νομικούς, ποινικολόγους για ν΄αποδοθούν οι ευθύνες της εσχάτης προδοσίας κατά των συνωμοτών εναντίον του έθνους συνολικά και του κάθε πολίτη ατομικά που διεκδικεί ν΄απολαμβάνει ακωλύτως τους καρπούς του σωτηριολογικού έργου διαποίμανσης της Εκκλησίας.Η Εκκλησία αυτή παύει να υφίσταται ως Εκκλησία είναι πλέον ένας παρακρατικός θεσμός υπό αιγίδα ξένης πρεσβείας και οι υπεύθυνοι αυτής της μετάλλαξης οφείλουν να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια γιατί ακυρώθηκε στην πράξη το δικαίωμα αυτοκαθορισμού και θρησκευτικής συνείδησης και ελευθεριών του λαού που στερείται ένας θεσμό κρίσιμο για την υπαρξιακή οντολογική εξέλιξή του κατά την πίστη του…
-Το επόμενο βήμα θα είναι οι Αμερικανοί ν΄αλλάξουν τον Καταστατικό Χάρτη της ελλαδικής Εκκλησίας και να συντάξουν έναν κατά τα συμφέροντά τους όπως έκαναν και με το Σύνταγμα στο Ιράκ που κατέκτησαν μετά από αιματηρό πόλεμο


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

3 σχόλια:

  1. Η Εκκλησία αυτή παύει να υφίσταται ως Εκκλησία είναι πλέον ένας παρακρατικός θεσμός υπό αιγίδα ξένης πρεσβείας και οι υπεύθυνοι αυτής της μετάλλαξης οφείλουν να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια γιατί ακυρώθηκε στην πράξη το δικαίωμα αυτοκαθορισμού και θρησκευτικής συνείδησης και ελευθεριών του λαού που στερείται ένας θεσμό κρίσιμο για την υπαρξιακή οντολογική εξέλιξή του κατά την πίστη του…

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ

    Και κάτι ακόμη...

    Ο Ιερώνυμος ( φίλος του Λαυρεντιάδη) σύντομα θα παραιτηθεί...θα κάνουν κάτι ανάλογο όπως στο βατικανό!

    Θα τον τραβήξουν πίσω και θα φέρουν κάποια άλλη μαριονέτα..δηλαδή θα έχουμε 2 αρχιεπισκόπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος ακολουθεί πιστά και προσεκτικά την Αγία Γραφή και τους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, βρίσκεται στον ΣΙΓΟΥΡΟ δρόμο, και δεν κινδυνεύει να πέσει σε κάποια πλάνη.

    Πρέπει να μάθουμε να συνδεόμαστε με τον Θεό και με τους Αγίους του (που οδηγούν και μεσιτεύουν στον Θεό).

    Τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας, εντελώς απαραίτητα για τους συνειδητούς Ορθόδοξους Χριστιανούς, είναι οπωσδήποτε έγκυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κυριος Παιατ ειναι μεν πολιτικος ηγετης ,κατεστησε μεν την Ελλαδα τσιφληκη της Αμερικης.
    Δεν ειναι ομως η Ορθοδοξη Εκκλησια τσιφληκη του καθε πολιτικου ηγετη ,
    ουτε καν θρησκευτικου ηγετη ,
    η Κεφαλη της Εκκλησιας ειναι ο ΧΡΙΣΤΟΣ ,
    οι δε θρησκευτικοι ηγετες συναποφασιζουν με το Πνευμα το Αγιο για τα της Εκκλησιας.
    Απο μονος του δεν αποφασιζει κανεις ,ουτε Πατριαρχης ,ουτε Αρχιεπισκοπος, ουτε καν Συνοδος οταν λαμβανοντε αποφασεις εναντια στη βουληση του Αγιου Πνευματος.
    Διοτι το Αγιο Πνευμα βουλεται ,αποφασισει ,διαμαρτυρεται.
    Η Εκκλησια δεν ειναι ξεφραγο αμπελη κυριε Παιατ.
    Ο υψων εαυτον εναντι Κυριου Παντοκρατορος ταπεινοθησεται,
    τραβηξατε μακρια το σχινη περαν απο τη δικαιοδοσια σας ,
    απεναντι σας εχετε τον Κυριο των Δυναμεων ,
    διοτι οι επισκοποι και οι Αρχιερεις ειναι δουλοι Κυριου
    που τους κατεστησε Ιερεις το Πνευμα το Αγιον
    και οχι Κυριοι της Εκκλησιας.
    ΗΣ ΚΥΡΙΟΣ εν απολυτω εννοια ,ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,
    Αυτος εναι ο ακρογωνιεος λιθος της Εκκλησιας
    και οποιος πεφτει επανω του συντριβεται.
    Καντε ενα βημα πισω ,σταθητε καλα προτου συντριβητε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!