Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ενώ το ελληνικό κράτος έχει ταμείο 36 δις, ΜΟΝΟ στις ελβετικές τράπεζες Έ λ λ η ν ε ς καταθέτες έχουν ...40 δις! ! ! ! !


 ...ΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ;


The Swiss flag is square – except when it isn't - SWI swissinfo.ch

NAI!
"BAΣΤΙΟΜΑΣΤΕ" ΠΟΛΥ  ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ...ΕΞΩ!

Όπως αντιλαμβάνεστε από αυτό και μόνο δεν υπάρχει καμμία ελπίδα σωτηρίας και ως εκ τούτου είναι μονόδρομος να γίνουμε ....Ελβετοί!

Spain confirms probe of 3,000 Swiss bank accounts - SWI swissinfo.ch



Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπ. Οικονομικών κ. Σταϊκούρα το ταμείο της του κράτους ...είναι με το στανιό 36.600.000.000  ευρώ και αναλύεται ως εξής:

• 15,7 δισ. ευρώ, που αποτελείται, κυρίως, από την τελευταία εκταμίευση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας προς την χώρα μας και τα υπερ-πλεονάσματα της προηγούμενης περιόδου (9 δισ. ευρώ από δόση του ΕΜΣ [που δεν πήγε στην πραγματική οικονομία], 3 δισ. ευρώ από εκδόσεις χρέους και 3,7 δισ. ευρώ από τα υπερ-πλεονάσματα].

SWISS is also increasingly focused on Swissness | S-GE

Το ποσό αυτό χρειάστηκε «να κρατηθεί στην άκρη» λόγω της αναξιοπιστίας της τότε Κυβέρνησης και της αδυναμίας της να δανειστεί με χαμηλό επιτόκιο από τις αγορές.

• 10,7 δισ. ευρώ, που είναι τα διαθέσιμα των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, που τηρούνται σε εμπορικές τράπεζες και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

• 10,2 δισ. ευρώ, που είναι τα ταμειακά διαθέσιμα της Κεντρικής Διοίκησης.

Ωραία, καιρός να προσδεθείτε. 
Ενώ με το στανιό κοτζάμ κράτος μαζεύει 36 δις ευρώ, την ίδια ώρα οι καταθέσεις κάποιων Ελλήνων μόνο στην Ελβετία κατά πάσα πιθανότητα ξεπερνάνε τα 40 δις ευρώ!

Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ιδιωτικών Τραπεζών της Ελβετίας οι καταθέσεις των Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες 8 χρόνια πριν ήταν ανέρχονταν στο μυθικό ποσό των 31,5 δις ευρώ. 

8 χρόνια μετά και καθώς έβλεπαν να πλησιάζει ο Σύριζα αντιλαμβάνεστε τι χρήμα έχει σηκωθεί από τις ελληνικές τράπεζες με προορισμό την Ελβετία και άλλους παραδείσους.

Στα 31,5 δισ. ευρώ υπολογίζει τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία ο κ. Σαντάλ Μπουρκουέν, εκπρόσωπος Τύπου της Ενωσης Ιδιωτικών Τραπεζών ('Private Banks Association') της Ελβετίας, κατά την παρουσίαση της εικόνος των ελβετικών τραπεζών στην Γενεύη.

Ο κ. Μπουρκουέν τόνισε ότι, από τα περίπου 3,5 τρισ. ευρώ καταθέσεων που διατηρούν οι Ευρωπαίοι έξω από τη χώρα καταγωγής τους, το 1,05 τρισ. ευρώ βρίσκεται στις τράπεζες της Ελβετίας, 1,325 τρισ. σε τράπεζες του Λουξεμβούργου, 722 δισ. ευρώ σε τράπεζες της Αγγλίας στα Channel Islands και το Δουβλίνο, 144 δισ. ευρώ στον Παναμά και τις άλλες χώρες της Καραϊβικής, 119 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ και 99 δισ. ευρώ στην Σιγκαπούρη.

Όπως αντιλαμβάνεστε από αυτό και μόνο δεν υπάρχει καμμία ελπίδα σωτηρίας και ως εκ τούτου είναι μονόδρομος να γίνουμε ...Ελβετοί!

'κουρδιστό πορτοκάλι'

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

2 σχόλια:

  1. Πάντως ούτε δικά σας φαντάζομαι ούτε δικά μου είναι.Και επειδή ο σκύλος δεν νιαουρίζει στα κεραμίδια,όπως φαίνεται τα κλεφτρόνια των διαφόρων συμμοριών,της νέας εποχής έχουν κάνει την μπάζα τους εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων κορωνοβαρεμένων, για τα επέκεινα!! Δεν νομίζω ότι έχει βγεί μοντέλο νεκροφόρας με κοτσαδόρο. 'Ομως οι όροι,φορείς Γενικής Κυβέρνησης και κεντρικής Διοίκησης δεν άλλαξαν τυχαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας είχε πει κάτι πολύ σοφό για τους Έλληνες εφοπλιστές και συγκεκριμένα για τους καραβοκύρηδες σε κάποια ταινία του.Ότι αυτοί είναι ικανοί να σηκώσουν παντού την ελληνική σημαία,εκτός από τα καράβια τους.Το είπε πριν από 55-60 χρόνια περίπου,γιατί λοιπόν απορούμε που βλέπουμε σήμερα έλληνες λεφτάδες με καταθέσεις στις Ελβετίες και σε άλλους οικονομικούς παραδείσους και όχι στην πατρίδα τους;Εξάλλου ξέρουν ότι Ελλάδα δεν υπάρχει πια.Είναι τελειωμένη.Φρόντισαν τα πολιτικά ορκ γι αυτό.Γιατί να επενδύσουν σε ένα πτώμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!