Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ανοίγει τους Ναούς ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος! Ε Υ Γ Ε !


Για «δυο μέτρα και δυο σταθμά» που δεν γίνονται πλέον ανοιχτά μετά και την… υπαίθρια συναυλία της Πρωτοψάλτη, έκανε λόγο στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος.
Συγκεκριμένα μιλώντας με το πέρας της Θείας Λειτουργίας το πρωί της Κυριακής του Θωμά ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος τόνισε με πόνο ψυχής ότι «όλες τις προηγούμενες Άγιες μέρες του Πάσχα κάναμε υπακοή στο Κράτος για την ασφάλεια όλων μας. 
Σφραγίσαμε τις εκκλησιές μας, σταματήσαμε να χτυπάμε και τις καμπάνες.

Όμως είδαμε χθες μια καλλιτέχνη να ανεβαίνει πάνω σε καρότσα και να γυρίζουν με ηχεία στους δρόμους της Αθήνας και να τραγουδούν και να χορεύουν. 

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατέβηκε με μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων συνωστισμένοι μεταξύ τους, χωρίς μέτρα ασφαλείας και να παρακολουθούν τη συναυλία.

Επειδή, λοιπόν δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά και επειδή η πράξη αυτή μας προσβάλει όλους εμάς που κάναμε την υπακοή μας, κλειστήκαμε στους Ναούς μας, σφραγίσαμε και τα μικρόφωνα, σφραγίσαμε και τις καμπάνες, για να μην παρανομήσουμε.

Όταν, λοιπόν, οι Επιτάφιοι δεν βγήκαν, όταν οι Λιτανείες των Ιερών Εικόνων δεν βγαίνουν ούτε καν με έναν παπά, και γίνονται όλα αυτά στην Αθήνα, τότε είμαστε κι εμείς υποχρεωμένοι να κάνουμε το ίδιο. 

Άρα, λοιπόν, και τις πόρτες ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ των Ναών και τα μικρόφωνα ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ και τις καμπάνες  Χ Τ Υ Π Α Μ Ε  και είμαστε εδώ για να απολογηθούμε σε όποιον έχει το παράπονό του. 
Χριστός Ανέστη».



"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

2 σχόλια:

  1. Γιατί εύγε; Γιατί κατόπιν εορτής θα μας πείσουν ότι είναι άξιοι γιαυτό που έκαναν; Αυτοί είναι λυκοποιμένες,και ΑΝΑΞΙΟΙ να υπηρετούν Τον Θεό. Με τον πρώτο κίνδυνο λάκισαν,εγκατέλειψαν το ποίμνιο την Μεγάλη τεσσαρακοστή και κρύφτηκαν.Αν δεν έγινε το σόου της Πρωτοψάλτη θα μιλούσαν Όχι.7 φορές ΑΝΑΞΙΟΙ & ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και λοιπόν αγαπητέ κύριε ή κυρία;Κι αν εξέδωσε η Πειραιωτική εκκλησία μια ανακοίνωση εκ των υστέρων,για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα,αυτό σημαίνει άφεση αμαρτιών των δεσποτάδων;Ποια ήταν η αντίδραση της Πειραιωτικής εκκλησίας και κάθε επισκοπής (δεν ομιλώ για την κεφαλή,αυτή βρωμάει από δεκαετίες),απέναντι στον "διωγμό" που εξυφαίνετω από αρχάς του έτους;Ποία αντίδραση ενάντια στην αντισυνταγματική και παράνομη απόφαση νομοθετικού περιεχομένου (νέος όρος του αποφασίζωμεν και διατάσσομεν),εξουσία την οποία λαμβάνει από το ίδιο το σύνταγμα;Α Π Ο Λ Υ Τ Ω Σ Κ Α Μ Ι Α!! Δεν θα υφίστατο ουδείς διωγμός εάν η εκκλησία είχε ασκήσει το καθήκον της όπως αυτό επιβάλλεται από τον Μέγα Αρχιερέα κατά την τάξιν Μελχισεδέκ Κύριο ημών Ιησού Χριστό,αλλά και από τις επιταγές του συντάγματος.Αλλά προτίμησαν για διαφόρους δικούς τους μυστικούς λόγους,να θέσουν την ουρά υπό τά σκέλη και να σιωπήσουν ως δεδαρμένοι κύνες,εγκαταλείποντας το ποίμνιο του υψίστου ενώπιον πεινασμένων λύκων,εν μέσω Μ.Τεσσαρακοστής,σφράγισαν τους ναούς που δεν τους ανήκουν,απεδέχθησαν την ακοινωνησία των πιστών,τον ήχο των κωδωνοαστασίων,την Σταύρωση του Κυρίου κατά μόνας και κεκλεισμένων των θυρών,την περιφορά του σώματος του Κυρίου κ.λ.π. κ.λ.π.. Αυτή η Σταύρωση που απεφασίσθη όχι εις την "Via dolorosa",αλλά στα καταχθόνια των συνεδρίων των νεοφαρισαίων και γραμματέων,ήταν πολύ χείριστη της πρώτης,γιατί αυτή την φορά απεφασίσθη από τους ίδιους τους "νεοαποστόλους" και σταυρωτές.Δεν ξεπλένεται αυτή η προδοσία και καταισχύνη εις τον αιώνα τον άπαντα,διότι εφ'όσον εδόθη το πάτημα και ανοίχθηκε η θύρα εις τους βέβηλους,από εδώ και στο εξής θα ακολουθήσουν πολλά και χείριστα των πρώτων.Επομένως δεν υπάρχει ουδεμία μετά θάνατον συγχώρεσις. Εάν δεν άνοιγε η Κερκόπορτα των τειχών ο Μωάμεθ είχε ήδη αποφασίσει την λύση της πολιορκίας της Βασιλεύουσας. Αποκ. 3,14 Καὶ τῷ ἀγγέλῳ τῆς ἐν Λαοδικείᾳ ἐκκλησίας γράψον· τάδε λέγει ὁ ἀμήν, ὁ μάρτυς ὁ πιστὸς καὶ ἀληθινός, ἡ ἀρχὴ τῆς κτίσεως τοῦ Θεοῦ·οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός. οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου. Είθε ο Κύριος να μην μας επιφυλάξει το τέλος των Κολοσσών.
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!