Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

'ΣΤΟΠ' της Ρωσίας στίς εξαγωγές ΣΙΤΗΡΩΝ!



Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού στον κόσμο.

Μετά την Ρουμανία που αποφάσισε να απαγορεύσει με στρατιωτικό διάταγμα την εξαγωγή σιτηρών σε χώρες εκτός ΕΕ, προκαλώντας την αντίδραση… Βορίδη, 
έρχεται τώρα η Ρωσία, με ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας της στις 26 Απριλίου, να ανακοινώσει αναστολή εξαγωγών στα σιτηρά της έως την 1η Ιουλίου, παρακάμπτοντας τις προειδοποιήσεις διεθνών οργανισμών για το θέμα.

Το Ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε στις 26 Απριλίου ότι αναστέλλει την εξαγωγή των περισσότερων σιτηρών μέχρι την 1η Ιουλίου, φαινομενικά παρακάμπτοντας τις προειδοποιήσεις διεθνών οργανισμών που ζητούν από χώρες να μην διαταράξουν τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας COVID-19.

Σημειωτέον ότι οι ηγέτες του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) προειδοποίησαν 
με κοινή δήλωσή τους στα τέλη Μαρτίου ότι καθώς οι χώρες προχωρούν στη θέσπιση μέτρων με στόχο τη διακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανές επιπτώσεις στην προμήθεια τροφίμων ή οι ακούσιες συνέπειες στο παγκόσμιο εμπόριο και την επισιτιστική ασφάλεια.

Η Ρωσία εξήγαγε περισσότερους από 35.000.000 τόννους σιταριού και 43.000.000 τόννους όλων των δημητριακών το 2018-19

Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές ο Κώστας Μερτζεμέκης, παραγωγός, γεωπόνος και έμπορος σιτηρών από το Κιλκίς τόνισε την ανάγκη μιλώντας στον ΑγροΤύπο, το Ελληνικό κράτος και το ΥπΑΑΤ, να συγκεντρώσουν 300.000 τόνους μαλακό σιτάρι, για επισιτιστική ασφάλεια.

Μπίκας Αλέξανδρος

agrotypos.gr
https://katohika.gr/diethni/stop-stis-eksagoges-sitiron-evale-i-rosia/?fbclid=IwAR2ih_kHTvWO0AyDh9KBvBljrAYJSzZ2bXiJ316g1pdn2fR5J1wR_cg6p-0 

https://kyklwpas.blogspot.com/2020/04/blog-post_669.html

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. Δεν μας έφταναν όλα αυτά θα πέσει κσι πείνα. Θα πεθάνει κόσμος στις πόλεις. Και πάλι όσοι έχουν χρήματα θα προμηθευτούν και βέβαια δεν θα μείνει τίποτε για όσους δεν έχουν να κάνουν προμήθειες. Πολλά απανωτά χτυπήματα φαίνεται να επέρρεψε ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!