Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Mr. V (56η) - ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΑΘΡΟΠΟΛΕΙΣ, Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙ ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ 5G




7 σχόλια:

  1. Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης το 2011 : “θα κλείσουν τις εκκλησίες και την θεία κοινωνία θα γίνει σε στερεά μορφή και σφραγισμένη, μάλιστα για να μην κολλάνε αρρώστιες οι πιστοί..” ΦΩΤΟ
    http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2020/05/2011.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΙΝΤΕΟ: Η ΒΛΑΣΦΗΜΗ Θεολογία περί ΜΟΛΥΣΜΟΥ στο ΝΑΟ - π. Σάββας Αγιορείτης - Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΙΡΕΣΗ !!!
    https://www.youtube.com/watch?v=9KiVUoXbvVw

    ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΙΕΡΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ 7ης ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο π. ΣΑΒΒΑΣ

    ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΜΟΛΥΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ, ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΦΙΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ, ΥΠΟΚΛΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα Κυριακή 17 Μαΐου, κάποιοι τρέξαμε με χαρά στις εκκλησίες σαν να πηγαίναμε στη πιο μεγάλη γιορτή.
    Η θλίψη όμως παραμόνευε να δώσει τη  μαχαιριά της στην καρδιά.

    Εκκλησιασμός σε κάποιο ναό, παρουσία δύο φουσκωτών με πολιτικά που μπαινόβγαιναν με περίσσιο θράσος, ενοχλούσαν με τις συζητήσεις και την ανάρμοστη συμπεριφορά τους τη Θεία Λειτουργία και φέρθηκαν σκαιότατα σε κυρία που τους παρατήρησε. Τους είχε ανατεθεί να επιτηρούν πώς και πού καθόταν ή στεκόταν ο κόσμος. Υπήρξαν άνθρωποι που εγκατέλειψαν τον ναό είτε με αγανάκτηση είτε με πολύ πόνο. Ευτυχώς ελάχιστοι.

    Δεν θέλω να χαρακτηρίσω περισσότερο το γεγονός, γιατί παίρνω την αμαρτία. Φοβάμαι όμως ότι κάποιες συμπεριφορές μας έχουν κολάσει πολύ.

    Πρώτα, όλη αυτή η εγκατάλειψη 2 μήνες και τώρα με τέτοια συμπεριφορά σαν να είμαστε λεροί και κοινοί εγκληματίες.

    Σε άλλο ναό, καθώς περνούσε ο δίσκος, από πίσω ακολουθούσε άνδρας με ένα αντισηπτικό! Οι άνθρωποι έδιναν το χέρι να τους ράνει και μετά συνειδητοποιούσαν με αγανάκτηση ότι δεν ήταν κολώνια αλλά αντισηπτικό! Σε ερώτηση ποιός ο λόγος αφού τα λεφτά βρίσκονται πια στο κουτί, η απάντηση ήταν "τα πιάσατε στα χέρια σας όμως και δεύτερον αυτές τις εντολές έχουμε"!!!!!

    Τί να πει κανείς... Έλεος πια! ΣΤΟΠ με τον εξευτελισμό του Οίκου του Θεού και των Μυστηρίων του!

    Να πάψουν αυτόν τον εμπαιγμό επιτέλους και να ρωτήσουν τον ταπεινομένο από την αμαρτία αμαρτωλό άνθρωπο που με φτερά στα πόδια πήγε σήμερα να δεί τον Κύριό του και που Τον ζητάει όπως ο διψασμένος το νερό, και που στην Εκκλησία βρίσκει θαλπωρή, ζεστασιά, καταφύγιο και παρηγοριά, αν είναι σωστά όλα αυτά.

    Αλλού το Ποίμνιο, αλλού ο Κλήρος. Το ποίμνιο έτρεξε σήμερα ξανά.

    Ίσως ο Κλήρος φοβάται κι αναγκάζεται να συμπεριφερθεί έτσι. Ο Θεός γνωρίζει. Εύχομαι να τους φωτίσει να σταθούν όπως πρέπει. Όμως ο σημερινός εκκλησιασμός, δεν ξέρω, αλλά μου θύμησε πόσο επίκαιρη ήταν η απάντηση του παραλύτου στον Χριστό, όταν Εκείνος τον ρώτησε αν ήθελε να γίνει υγιής κι ο παραλυτικός απάντησε "Κύριε, άνθρωπον ούκ έχω, ίνα όταν ταραχθή το ύδωρ, βάλη με εις την κολυμβήθραν".
    Σαν μέλος του Ποιμνίου αυτό ένοιωσα "Κύριε,  άνθρωπον ούκ έχω..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε χρειάζεσαι κανέναν άνθρωπο. Το Άγιο Πνεύμα είναι ανώτερο από κάθε άνθρωπο. Αν νομίζεις πως ως Χριστιανός χρειάζεσαι κάποιον ανθρώπινο μεσίτη για να επικοινωνήσεις με το Θεό, κάτι κάνεις λάθος.

      Διαγραφή
    2. Αυτό που έγραψα θα προτιμούσα να μην το σχολιάσετε εσείς ειδικά με τις αιρετικές και προσβλητικές θέσεις που κατά καιρούς παίρνετε σε αυτό το μπλογκ όταν αναφέρεστε στα Θεία και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Λάθος μου. Έπρεπε να σκεφτώ πριν αναρτήσω το σχόλιο.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ ανώνυμε 17/05 4:58 μ.μ. περιγράφετε ακριβέστατα και ακριβοδίκαια θα λέγαμε, τήν κατάσταση που αντικρύσαμε μέ βαθιά λύπη ΟΛΟΙ μας στήν "πρώτη" μετά τόν ΑΘΛΙΟ αποκλεισμό μας Θεία Λειτουργία.
      Συμφωνούμε.
      Όσο γιά τό ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ αυτό πρόσωπο που επιμένει νά εμφανίζεται στό ιστολόγιό μας μέ τήν υπογραφή 'Αλάτι της Γής', θά του ΞΑΝΑ - ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ότι χάνει αδίκως τόν χρόνο του εδώ και πολλά - πολλά ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ !

      Διαγραφή
  4. > Μ.Μ.Νεόφυτος: «Τὸ καινούργιο πλήρωμα τοῦ σκάφους τοῦ Χριστοῦ(Η αναλαμπή της Ορθοδοξίας)...»

    > https://www.youtube.com/watch?v=QBm7suCm_jc

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!