Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Έτσι π ρ ο τ ι μ ο ύ ν στήν ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μας τήν τουρκική σημαία.....



Η κυβέρνηση αφού έβγαλε δια του υπουργείου Εξωτερικών μία χλιαρή ανακοίνωση-απάντηση, στις «εμπρηστικές» δηλώσεις της Άγκυρας περί «βυζαντινού ονείρου» και «βυθίσματος στο Αιγαίο», στήν συνέχεια καταδίκασε το κάψιμο της τουρκικής σημαίας, από εξοργισμένους Έλληνες πολίτες χθες στη Θεσσαλονίκη.
EL - Έκαψαν τουρκική σημαία στην Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)
Διαδήλωση Κούρδων στη Θεσσαλονίκη: Έκαψαν την τουρκική σημαία - CNN.gr

Ανακοίνωση στα ελληνικά και τα αγγλικά εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την ενέργεια πολιτών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής να κάψουν την τουρκική σημαία.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας, εν προκειμένω της Τουρκίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

THESSTODAY.GR - Θεσσαλονίκη: Μέλη του Ιερού Λόχου έκαψαν τουρκική ...

Η πορεία στήν Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας με την μουσουλμανική προσευχή που τελέστηκε την Παρασκευή μετά από 86 χρόνια.

Στήν συγκέντρωση μετείχαν μέλη του Ιερού Λόχου και άλλων οργανώσεων που ξεκίνησαν από την πλατεία Αγίας Σοφίας και έφτασαν μέχρι το τουρκικό προξενείο επί της Αγίου Δημητρίου όπου άναψαν πυρσούς και έκαψαν την τουρκική σημαία.

Πορεία διαμαρτυρίας Κούρδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για την ...

Νωρίτερα το ΥΠΕΞ είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του: 
«Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. 

Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν».


"Ιωάννης Καποδίστριας"

4 σχόλια:

  1. Μια άλλη προοπτική του πόνου.

    Αρχιμανδρίτης π. Ανανίας Κουστένης.

    https://www.youtube.com/watch?&v=LdQs71H_Zn8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πικρές αλήθειες για τα κροκοδείλια δάκρυα για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί π. ΕΥΆΓΓΕΛΟΣ.

    https://www.youtube.com/watch?&v=gKz3rcezD_A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΝΕΟΣ και προετοιμαζόμενος ναός του Σολομώντος, σαν προετοιμασία για τον επερχόμενο Αντίχριστο.

      Διαγραφή
  3. Αυτή η Κρητική κότα,καταδικάζει την προσβολή του εθνικού συμβόλου της τουρκιάς.Όταν όμως αυτοί προσβάλλουν βάναυσα τα δικά μας εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα και κυρίως την αξιοπρέπειά μας τι κάνει ο κούλις πέρα από χλιαρές δηλώσεις;Μπες στο κοτέτσι κούλι γιατί εκεί ανήκεις,και άσε τις ψευτοπαλικαριές σου κατά μέρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!