Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Έ λ ε ο ς!... Παιδικό βιβλίο στην Τουρκία, "διδάσκει" πως να ...β ι ά ζ ε ι ς για Ε Κ Δ Ι Κ Ι Σ Η...!!! (ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ορισμένοι νά ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ;;;;)


Κι όμως το βαρέλι στην κοινωνία της Τουρκίας, φαίνεται να μην έχει πάτο, κι αυτό γιατί μετά από την τελευταία κατακραυγή για ένα παιδικό βιβλίο, το γεγονός ότι οι Τούρκοι αστυνομικοί χτυπούν γυναίκες που διαδηλώνουν ενάντια στους βιασμούς μοίάζει πταίσμα.

Το βιβλίο, του Μουσά Ντίντς, πολύ απλά και ωμά, όπως φαίνεται από τις γραμμές του, περιγράφει στα μικρά παιδιά πώς ...γίνεται ο βιασμός και μάλιστα δίνονται αναλυτικές λεπτομέρειες για το ότι πρέπει κάποιος να βιάσει κάποιο άτομο - ακόμα "καλύτερα" αν το θύμα δεν έχει ξανακάνει σεξ! - ώστε να πάρει εκδίκηση για οτι του έχει συμβεί, αλλά και να πλήξει ανεπανόρθωτα την τιμή του.

Όσο αποκρουστικό κι αν ακούγεται, αυτές οι λεπτομέρειες δίνονται αναλυτικά στις σελίδες του βιβλίου "Γέλα και Σκέψου" (Gül ve Düşün), μέσω μίας ιστορίας, όπου μία αλεπού βιάζει μία αρκούδα που δεν έχει ξανακάνει σεξ, για να την εκδικηθεί για όσα έχει τραβήξει και ταυτόχρονα για να πλήξει την τιμή της "σε σημείο που να μην έχει αξία". 

Και το... καλύτερο: Σαν καλή μουσουλμάνα, η αλεπού, μετά το "σεξ" πηγαίνει σε ένα ρυάκι και καθαρίζεται όπως προστάζει η θρησκεία.

Η οργή που προκλήθηκε από μητέρες που διάβασαν αυτές τις γραμμές δεν περιγράφεται και το υπουργείο Παιδείας απέσυρε άμεσα το εν λόγω βιβλίο, όμως τα ερωτήματα φυσικά παραμένουν για το πώς ένα τέτοιο αποκρουστικό βιβλίο κατάφερε να εκτυπωθεί και να εκδοθεί.

Παρά το γεγονός πως το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας έσπευσε να δηλώσει ότι σαφώς και δεν ενθαρρύνει τέτοια γραπτά πολλές γυναίκες χαρακτήρισαν το γεγονός "αντιπροσωπευτικό της κυβέρνησης", καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι υπουργοί του συνεχίζουν να μην παίρνουν ξεκάθαρη θέση κατά του βιασμού και μάλιστα ως εκδίκηση, ενώ νωρίτερα φέτος είχαν περάσει νόμο που επιτρέπει στον βιαστή ανήλικου κοριτσιού να το παντρευτεί για να μην πάει φυλακή.


Πέτρος Κράνιας
Capital.gr


https://ellinikakanalialive.blogspot.com/2020/08/biblio-tourkia.html

"Ιωάννης Καποδίστριας"

2 σχόλια:

  1. Οχι εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε διάλογο γιατί φυσικά ξέρουμε ποιους έχουμε απέναντί μας. Αυτοί που "θέλουν" να κάνουν διάλογο είναι κάποιοι φυτευτοί από τα ξένα κέντρα σε θέσεις εξουσίας, εθελόδουλοι νεοραγιάδες που κατσικώθηκαν στις πλάτες του φακίρ-φουκαρά (να μιλήσω στη γλώσσα τους) και κάναν την Ελλάδα τον τζουτζέ (πάλι μιλάω στη γλώσσα τους) της Ευρώπης. Πιο προδότης απο τους "έλληνες" πωλητικούς πεθαίνεις.... Το ότι το ισλάμ είναι η θρησκεία των σεξουαλικών απωθημένων δεν χρειάζεται υψηλό IQ για να το καταλάβει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΕΤΟΣ! Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι οι Τούρκοι και γενικώς οι Μωαμεθανοί. Κατώτατη ποιότητα και ράτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!