Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Π Ρ Ο Σ Ε Ξ Τ Ε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΔΩ! Η α π ο σ τ ρ α τ ι ω τ ι κ ο π ο ί η σ η των ΝΗΣΙΩΝ μας, είναι ήδη στο τραπέζι! – ΠΟΙΟΙ την συζητούν στην Αθήνα....


Γρίβας Κώστας


Κάθε φορά που γράφω ένα άρθρο γνωρίζω εκ των προτέρων, σε γενικές γραμμές, ΠΟΙΟΥΣ θα ενοχλήσει. Όμως, οι αντιδράσεις για το άρθρο μου περί αφοπλισμού των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου στο SLpress, υπήρξαν μια έκπληξη για μένα. 


Σε εκείνο το κείμενο ανέφερα τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν – χωρίς να διαψευστούν – ότι ασκούνται έντονες αμερικανικές πιέσεις για “μερική αποστρατιωτικοποίηση” των ελληνικών νησιών.


Υποστήριξα, επίσης, πως η αποδοχή από πλευράς της Ελλάδας παρόμοιας πρότασης θα ήταν πάνω από καταστρεπτική και σαφώς προδοτική ενέργεια. 

Εισέπραξα, λοιπόν, μια σειρά από χλευαστικά και υβριστικά σχόλια στα social media από ανθρώπους που, από ό,τι κατάλαβα, μιας και λίγοι έμπαιναν στον κόπο να συνοδεύσουν τις ύβρεις και τους χλευασμούς τους με κάποια θέση, πιστεύουν ακράδαντα πως «αυτά τα πράγματα δεν γίνονται» και κακώς «προκαλώ ανησυχία» με υποθετικά σενάρια.

Ε λοιπόν, οι εκλεκτοί αυτοί συμπολίτες μας θα πρέπει να κατέβουν από το ροζ συννεφάκι τους και να κατανοήσουν ότι αυτά τα πράγματα απλώς μπορεί να γίνουν, αν ήδη δεν συμβαίνουν. 
Ο αφοπλισμός των ελληνικών νησιών είναι ένας άμεσος και υπαρκτός κίνδυνος και όχι κάποιο μακρινό υποθετικό σενάριο, κάτι σαν την πτώση αστεροειδούς στον πλανήτη, όπως φαίνεται να πιστεύουν.

Κατ΄αρχάς, να ξεκινήσουμε από το ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γερμανία ασκούν εδώ και καιρό εντεινόμενες πιέσεις για “μερική αποστρατιωτικοποίηση” των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου. 

Αυτή είναι μια πραγματικότητα και όχι υπόθεση. 

Επίσης, η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών είναι κομβικό κομμάτι του πακέτου των “διαφορών”, που οι Τούρκοι θέλουν να θέσουν σε “διάλογο” με την Ελλάδα. Έ

τσι, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γερμανία, στο πλαίσιο μιας λογικής (υποτιθέμενων) “ίσων αποστάσεων” μεταξύ των δύο μερών, πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η μερική αποστρατιωτικοποίηση έχει υποστηρικτές...


Συνέχεια στο slpress

https://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%ae%ce%b4%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf/

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

3 σχόλια:

  1. Ειναι σαφέστατα προδοτικές ενέργειες και θα πρέπει η ΕΥΠ να αρχίσει να ερευνά τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε εσωτερικό και εξωτερικό των εφιαλτών - υποστηρικτών του ξεπουλήματος των νησιών μας στους οθωμανούς και να είστε σίγουροι ότι θα βγούνε πολλά ... κελεπούρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον αδερφέ μου ή παραβλέπεις ή αγνοείς πως στελεχώνονται δεκαετίες τώρα υπηρεσίες όπως η ΕΥΠ...
      Εδώ το μόνο που μας σώζει είναι να ξηλώσουμε ολόκληρο το σύστημα και όχι κάποιους...
      Μα πρώτα απ΄όλα να κατεδαφίσεις στοές, τζαμιά και συναγωγές και να πετάξεις οριστικά και δια παντός όλους αυτούς μέχρι και 2-3 γενεές + / - .
      Ίσως τότε καταφέρουμε να ανασάνουμε ξανά το απαραίτητο οξυγόνο της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της ένδοξης Ορθοδοξίας...

      Διαγραφή
  2. Από το αρχικό κείμενο: «αυτά τα πράγματα δεν γίνονται».

    Που θα κρυφτούν όλοι όσοι λέγουν τα προηγούμενα λόγια, όταν διαπιστώσουν από τα ίδια τα γεγονότα, ότι αυτά ΓΙΝΟΝΤΑΙ;
    Τι έγινε στην Κύπρο, το καλοκαίρι του 1974, όταν έγινε η Τουρκική πολεμική εισβολή στην Κύπρο; Μήπως και τότε "δεν γινόταν";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!