Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

"Σε 10 ημέρες πρέπει να καταβάλετε 20.000 ευρώ ο καθένας αλλιώς θα πάτε φυλακή"!



Σε ποινή κάθειρξη έξι ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ ο καθένας καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη και ο πρώτος ξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα από κοινού.

Το Δικαστήριο αποφάσισε οι εφέσεις των καταδικασθέντων να έχουν αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ εντός προθεσμίας 10 ημερών και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση αφορά το «χρυσό» ασφαλιστήριο συμβόλαιο της ελβετικής εταιρείας Zurich Lebensversicherungs Gesellschaft AG, μέσω του οποίου έμπαιναν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, ο Νικόλαος Ζήγρας και η Βίκυ Σταμάτη, εμφανίζονται να λαμβάνουν, ο πρώτος ετήσια σύνταξη ποσού 33.147,60 Ελβετικών Φράγκων και η Σταμάτη 30,167,60 ελβετικών φράγκων το χρόνο.

Επιπλέον, ο Ζήγρας φέρεται να έχει συμφωνήσει με την ασφαλιστική εταιρία να λάβει μετά τη λύση του συμβολαίου, την υπολειμματική του αξία, η οποία υπολογίζεται σε 359.060.40 ελβετικά φράγκα και που προκύπτει από την ασφαλιστική σύμβαση των 500.000 ελβετικών φράγκων, που είχε συνάψει ο πρώτος κατηγορούμενος Άκης Τσοχατζόπουλος στις 16.12.1998.

Με αυτόν τον τρόπο οι τρεις κατηγορούμενοι εισέπραξαν από κοινού το συνολικό ποσό των 773.989,20 Ελβετικών φράγκων και προσέδωσαν δε νομιμοφάνεια σε αυτό, ως δήθεν προερχόμενο εκ της ανωτέρω ασφαλιστικής σύμβασης, ενώ αυτό αποτελεί μέρος του προϊόντος της πράξης της παθητικής δωροδοκίας από εξοπλιστικά προγράμματα, (το αδίκημα έχει παραγραφεί) την οποία διέπραξε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

http://ixnos.blogspot.com/2020/10/10-20000.html

"Ιωάννης Καποδίστριας"

2 σχόλια:

  1. Αθάνατο κλεφτοπασόκ με τις ζεϊμπεκιές σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως "αθάνατο".....
      Όποια πέτρα καί άν σηκώσεις, από κάτω ΑΥΤΟΥΣ θά βρείς.....

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!