Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Στήν Κ Ρ Ε Μ Α Λ Α αυτοί που Ε Κ Λ Ε Β Α Ν ! (Τό πιάσατε τό υπονοούμενο;)





28η Νοεμβρίου 1925 . 

Έχουν περάσει 95 χρόνια.

Επί της δικτατορίας του Θεοδώρου Πάγκαλου, (παππού του γνωστού ευτραφούς λίαν, πασόκου πρ.υπουργού)  α π α γ χ ο ν ί σ θ η κ α ν  στις 09.15' π.μ. στο Γουδί, παρουσία πλήθους λαού, (15.000!) ο Αντισυνταγματάρχης Διαχειρίσεως, Διονύσιος Δρακάτος και ο Αντισυνταγματάρχης της Χωροφυλακής και Διευθυντής της Αστυνομίας στήν Θεσσαλονίκη, Γεώργιος Ζαφειρόπουλο, 

οι οποίοι καταδικάστηκαν, για κατάχρηση δημόσιου χρήματος, από ειδικό δικαστήριο. 

Την ιδία ημέρα απολύθηκαν από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, επειδή η διδασκαλία τους κρίθηκε εθνικά επιβλαβής, οι Κόκκινοι «παιδαγωγοί» Δημήτριος Γληνός και Αλέξανδρος Δελμούζος.

[Απόσπασμα μεγαλυτέρας αναρτήσεως από τό ιστολόγιο:http://deltio11.blogspot.com/2020/11/28.html]

"Ιωάννης Καποδίστριας"


2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ``ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ`` ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΥΣΕ ΜΕ 28 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ , Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΓΡΑΠΤΩΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ , ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΑΤΕΙ. ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΑΓΧΟΝΙΖΕΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΕΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ , ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 1950, ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ , ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ 140 ΣΤΑΥΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέτε να έρθει η ευλογημένη ετούτη μέρα να ξαναζήσει το ‘Έθνος ανάλογες στιγμές κάθαρσης ?!?
    Η μόνη ουσιαστική διαφορά της συγκεκριμένης φωτογραφίας με εκείνη που ... έρχεται είναι πως η εικόνα δεν θα είναι τόσο κοντινή...δε θα χωράει τα κρεμασμένα κουφάρια που ανέθρεψε ο ευλογημένος τόπος μας...

    Φαντάζομαι α ε ρ ο φ ω τ ο γ ρ α φ ί α για να συλλάβει την έκταση 10.000 - 15.000 γενιτσάρων που δεκαετίες τώρα ξεζουμίζουν τον Ελληνικό Λαό καταφέρνοντας καίρια χτυπήματα στους πυλώνες που κάποτε στεκόταν αγέρωχο το Έθνος μας :

    ΠΑΤΡΙΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ...

    Ας έρθει ετούτη η ευλογημένη στιγμή και ας μην γίνει ΠΟΤΕ το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδί… κρεμάλες να γιομίσει και ΔΟΞΑΣΟΙ ΧΡΙΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ !!


    ΥΓ Να εύχεστε απανταχού προδότες, παράσιτα, γενίτσαροι, προσκυνημένοι μη μου δώσει ποτέ εξουσία ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και το Θεάρεστο πρόσταγμα της κάθαρσης του τόπου μας...


    Γεώργιος ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!