Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

ΟΥΤΕ αυτό "πέρασε" στίς ""ειδήσεις"".... Αποπειράθηκαν να Κ Α Ψ Ο Υ Ν τον Μητροπολιτικό Ναό της Χίου!!!



Στο στόχαστρο αγνώστων (...) μέχρι στιγμής δραστών, μπήκε ο ιστορικός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Αγίων Βικτώρων της Χίου, αφού στις 16:50 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, επιχείρησαν να τον κάψουν!

Εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη κόσμου, εξ αιτίας της απαγορεύσεως κυκλοφορίας, έρριξαν εύφλεκτο υγρό στην πλαϊνή πόρτα που χρησιμοποιείται ως έξοδος από το ιερό, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να κάψει τήν βαριά ξύλινη πόρτα και να μπει μέσα στον χώρο του Ιερού Ναού.

Ευτυχώς έγκαιρα τέθηκε σε εφαρμογή το σύστημα συναγερμού, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στήν Μητρόπολη ο νεωκόρος με τήν σύζυγό του, που έσβησαν την πυρκαγιά πριν αυτή προλάβει να επεκταθεί...

Την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, με όλες τις ενδείξεις να οδηγούν σε εμπρησμό, χωρίς όμως να είσαι σαφή (...) τα κίνητρα και ο στόχος των δραστών.


https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ac%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%cf%88%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb/

"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

3 σχόλια:

  1. Παλιότερα δεν γινόντουσαν αυτά. Έχω την εντύπωση ότι οι βανδαλισμοί των εκκλησιών υποκινούνται γιατί εξυπηρετούν σκοπούς. Σίγουρα δε γίνονται αυθόρμητα. Αλίμονο στα μυαλά που τις συλλαμβάνουν και τις υποκινούν και στα χέρια που τις πραγματοποιούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Έχουμε και μπόλικους δικούς μας που έχουν ίδιο μίσος με τους λάθρο για να μην πω ότι οι δικοί μας είναι απείρως πιο κομπλεξικοί.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!