Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Όχι απλώς ύποπτο! ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΟ! Αυτό γιατί το έκαναν; Ξαφνική εξέλιξη για την Α.Ο.Ζ....

 













Σε χρόνο ρεκόρ…
ΓΙΑΤΙ ΤΑΧΑ;

Το Γραφείο Νομικών Υποθέσεων της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, ανάρτησε πριν από λίγες ώρες στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Ωκεάνιων Υποθέσεων και του Δικαίου της Θάλασσας του ΟΗΕ την συμφωνία Ελλάδος - Αιγύπτου σε σχέση με την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ των δύο κρατών που είχε υπογραφεί στο Κάϊρο στις 6 Αυγούστου.




Χαρακτηριστικό είναι πως η ανάρτηση έγινε σε χρόνο-ρεκόρ. 
Αφού πρωτοκολλήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη, αναρτήθηκε η Συμφωνία που συνήψε η χώρα μας με την Αίγυπτο πριν από τέσσερις μήνες.

Όπως υπογραμμίζεται, η σημασία της εν λόγω ανάρτησης δεν έγκειται μόνο στο γεγονός της δημοσίευσης της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου αυτής καθ’ αυτής, αλλά ότι έγινε σε πολύ μικρό διάστημα και παρά το γεγονός ότι Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ είναι ο ....Τούρκος, Volkan Bozkir.

Αυτό που υποστηρίζουν πάντως από την Αθήνα είναι πως η ταχύτητα της πρωτοκόλλησης και ανάρτησης της εν λόγω συμφωνίας σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της ανάρτησης του “τουρκο-λυβικού μνημονίου” οφείλεται στην πολύμηνη προσπάθεια του Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται επίσης, ότι η εν λόγω ανάρτηση αποτελεί την πρώτη που πραγματοποιείται, όσον αφορά συμφωνίες για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Ελλάδος και γειτονικής χώρας, στην βάση πάντα του Δικαίου της Θάλασσας, εδώ και τέσσερις δεκαετίες. 
Έπεται η ανάρτηση της συμφωνίας με την Ιταλία, ευθύς μόλις τεθεί σε ισχύ.

https://hellas-now.com/to-ekanan-xafniki-exelixi-tin-aoz/

https://pilitouromanou.blogspot.com/2020/12/blog-post_2.html

1 σχόλιο:

  1. Θα βγάλουμε σε λίγο και τον κοιμισμένο τον Δένδια ήρωα;Έλεος!Για κάποιο λόγο έγινε όλο αυτό, το θέμα είναι για ποιο λόγο!Τα μάτια μας 124.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!