Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Τά ἀπαγορευμένα Χριστούγεννα καί ἡ «προληπτική» γενοκτονία μας

Συχνά αναρωτιέμαι, αν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στην Πατρίδα μας την Ελλάδα, που δεν έχουν καταλάβει ότι το Κράτος επισήμως και θρασύτατα, αδιαφορώντας για το Σύνταγμα, που ξεκινά με την φράση «Εις το όνομα της Aγίας και Oμοουσίου και Aδιαιρέτου Τριάδος», έχει θέσει την Πίστη μας υπό διωγμόν.

Γιατί όμως, ειδικά και μόνον για μας τους Ορθοδόξους Χριστιανούς τόσο μένος, τόσο μίσος; Γιατί δεν μας αφήνουν στην γνωστή ραθυμία μας, στην καταναλωτική παρακμή μας και στην γαστριμαργική μας αποσύνθεση; Κι έτσι, όπως συμπράξαμε στον ευτελισμό μας, να μας αφήσουν στην βίωση του παρόντος εξευτελισμού μας, που με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξει στον αφανισμό μας;


Είναι που οι ιδιοτελείς, χειραγωγούμενοι κρατούντες, φοβούνται. Γιατί μόνον οι φοβισμένοι θέλουν να τρομοκρατήσουν τον άλλον. Κι έτσι διαφαίνονται και οι πλέον μυστικές τους προθέσεις, που είναι ξεκάθαρα η γενοκτονία του Ελληνικού  ΄Έθνους.

Είναι εμφανές, ότι άσχετα από το τι λέει ο κάθε ανέμπνευστος σοφός, ο κάθε ανερμάτιστος μύστης, γνωρίζουν ότι η Ελλάδα και η Ορθοδοξία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Σαν τον λύκο, που θέλει να απομακρυνθεί το πρόβατο από το κοπάδι, για να το φάει, έτσι κι αυτοί, συνειδητά κι οργανωμένα, μας απομάκρυναν από τις πηγές μας ,που είναι η γλώσσα μας, η ιστορία μας, η θρησκεία μας. Τώρα που οι Έλληνες έγιναν λειτουργικά αναλφάβητοι, που αγνοούν την ιερή και μοναδική  Ιστορία τους, είναι η στιγμή να τους ξηλώσουν τα ιερά και τα όσιά τους. Αυτό που μισούν στην Πίστη μας, είναι ότι εμπεριέχει τα δύο απωλεσθέντα στοιχεία, άρα είναι άκρως επικίνδυνη για τα σχέδιά τους.

Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη θεολογική ανάλυση, για να αποδομηθούν οι ασεβείς. Μικρές παρατηρήσεις και επισημάνσεις μόνο, μιάς και το αυτονόητο παρενόησε και αυτομόλησε.
Ας ξαναμάθουμε λοιπόν, ότι η Πίστις προσεγγίζεται υπερβατικά, παρά το ότι ουδέποτε αντιστρατεύθηκε την επιστήμη. Η τέχνη πάλι, δεν προσεγγίζεται επιστημονικά, αλλά εσωτερικά, παρά το γεγονός ότι με την επιστήμη και την τεχνική, μεγιστοποιεί την έκφραση του ωραίου, του ηθικού, του αληθινού που υπηρετεί. Κι η επιστήμη, άλλη μιά μοναχική Κυρία, απαιτεί γνώσεις, αυστηρότητα και ακρίβεια, κι είναι κοινό μυστικό ότι πάντα αναφωνεί: „Μέγας εἶ, Κύριε, καὶ θαυμαστὰ τὰ ἔργα σου“.

Όταν η Ελλάδα απότομα και βίαια κάτω από την ανεκδιήγητη και υπάνθρωπη συμπεριφορά των κατακτητών Τούρκων βούλιαξε στην αγραμματοσύνη, την κτηνωδία και την συμφορά, η γλώσσα μας διασώθηκε μέσα από τα ιερά Ευαγγέλια τα γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα. Ο σοφός καθηγητής ΄Έσελιγκ, έγραψε ότι η Εκκλησία έχτισε την Ελληνική ενότητα του Έθνους, κάτι που ουδέποτε κατάφερε η πολιτική. Ο δε Σπ. Ζαμπέλιος υποστήριζε ότι χωρίς τον Χριστιανισμό το όνομα της Ελλάδος ίσως να μην υπήρχε σήμερα. Οσο για τον επιφανή Στήβεν Ράνσιμαν, υπογράμμισε πως η κληρονομιά μας, που  δικαίως μας κάνει υπερήφανους, διασώθηκε και στους πιο σκοτεινούς αιώνες της Ιστορίας μας από την Εκκλησία, που την διατήρησε και μας την παρέδωσε. Όταν ο Κ. Παπαρρηγόπουλος κατέγραψε ότι το ΄Έθνος του 1821 ήταν το ίδιο και απαράλλακτο το Έθνος του 1453 και ο πλέον κακοήθης οφείλει να παραδεχτεί ότι ήταν έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Μετά την μερική απελευθέρωση της Ελλάδος – πόσες αδούλωτες Πατρίδες, αλήθεια, έχουμε ακόμα; – η Ευρώπη προσπάθησε ανεπιτυχώς να μας εμφυτεύσει τον αθεϊστικό της ανθρωπισμό. (Λες και υπήρξε ποτέ ανθρωπισμός χωρίς Θεό.)  Και πώς να μην αποτύχει, όταν τα ράσα τύλιξαν έναν Αθανάσιο Διάκο, έναν Παπαφλέσσα.  Όταν ο Μακρυγιάννης ακουμπούσε τον πόνο του στον ΄Άγιό του, ο Κολοκοτρώνης έβλεπε την Παναγιά πριν την μάχη κι ο Κανάρης πριν ανατινάξει  την αρμάδα των Τούρκων, άφησε το δαδί και το Ευαγγέλιο όλη νύχτα στην εκκλησιά, να πάρει την ευχή του παπά και την ευλογία του Θεού.

Μπορεί να στέρησαν από τους νέους μας τον Παπαδιαμάντη, ποιος όμως μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο ΄Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός πέθανε για μια Ελλάδα του Χριστού και όχι του αντιχρίστου;
Στην Πίστη μας, που μας προσφέρει την ελεύθερη επιλογή, είναι επιεικώς ανόητο, περίεργο και ύπουλο, να ακούς ανθρώπους αυτοαποκαλούμενους πραγματιστές, τάχα να αναρωτιούνται πού είναι ο Θεός να κάνει κάτι. ΄Έξω από την πόρτα μας είναι, μήπως και τον καλέσουμε.

Αν είχαμε κρατήσει κάτι από την Ορθοδοξία μας, όσο αδαείς και να ήμασταν, όταν μας ακρωτηρίασαν την γλώσσα, δηλαδή την σκέψη, δεν θα το δεχόμασταν, απλά και μόνον γιατί είναι η γλώσσα του Κυρίου μας. Αν κρατούσαμε τις Χριστιανικές μας αρχές δεν θα υπήρχε χώρος για την άτιμη προσφορά του εκμαυλιστή εθνομηδενιστή πολιτικού. Αν διατηρούσαμε την Χριστιανική ηθική δεν θα ζούσαμε τώρα άκληροι και μη, ως απόκληροι. Κι οι αντίχριστοι, μισέλληνες προδότες πολιτικοί που αφανίζουν την ιερή μας Πατρίδα και με τους βαρβάρους εποίκους εξολοθρευτές μας, θα έμεναν ανήμποροι μπροστά μας με τα άχρηστα αργύριά τους.

Τώρα λοιπόν που θεωρούν ότι μας νίκησαν, τυφλωμένοι από την αλαζονεία του αντίθεου, ας γίνουμε ανίκητοι μέσα από το Πνεύμα, επιτέλους το Πραγματικό των Χριστουγέννων. Και να θυμόμαστε πάντα: “Ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ υμών”.

Δώρα Δάνα

Καλά Χριστούγεννα!

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Ο ΠΑΤΗΡ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ, μιλά στο "ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ", για την κρίση του κορωναϊού, (16 Δεκ 2020):

    https://www.youtube.com/watch?v=QriX500LwMQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://youtu.be/sh-mNIrcbI4

    Ἡ ἀσέβεια τοῦ κράτους, φέρνει χρεοκοπία στὸ κράτος (16.12.2020)
    (διάρκεια: 04:14)
    Αυτό θα πει ΠΟΙΜΕΝΑΣ!

    τα ακούνε τα αντράκια εδώ; ιερώνυμε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; τουμπεκί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!