Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Τό ΟΙΚΤΡΟ τέλος του ζεύγους Τσαουσέσκου!.... ΘΥΜΑΣΘΕ;

 



Στις 25ης Δεκεμβρίου 1989 μετά από συνοπτική δίκη, στό Ταργκόβιστε, το Έκτακτο Στρατοδικείο της Ρουμανίας καταδίκασε σε θάνατο τον Νικολάε και την Έλενα Τσαουσέσκου και στην συνέχεια εκτελέστηκαν, από εκτελεστικό απόσπασμα. 

Ο Νικολάε Τσαουσέσκου και η σύζυγός του κατηγορήθηκαν για: 

γενοκτονία, 

υπονόμευση της κρατικής (κομμουνιστικής) εξουσίας  και 

για επιθέσεις εναντίον του λαού, 

καταστροφή της δημόσιας περιουσίας, υπονόμευση της εθνικής οικονομίας, 

για κλοπή πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολλάρια (!!!!) που κατατέθηκαν σε ξένες τράπεζες καθώς και για προσπάθεια να εγκαταλείψουν τη χώρα», όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 25 Δεκεμβρίου 1989, στήν ρουμανική τηλεόραση. 

Στο ανακοινωθέν που διαβάστηκε στον εθνικό τηλεοπτικό σταθμό αναφέρθηκε επίσης, ότι το Έκτακτο Στρατιωτικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι «για αυτά τα σοβαρά εγκλήματα κατά του ρουμανικού λαού και της Ρουμανίας, οι κατηγορούμενοι Νικολάε Τσαουσέσκου και Ελένα Τσαουσέσκου καταδικάζονται σε θάνατο και δήμευση περιουσιακών στοιχείων». 

Οι Ρουμάνοι ενημερώθηκαν επίσης ότι «η ποινή παρέμεινε οριστική και εκτελέστηκε».

Η δίκη έγινε στη Φρουρά του Ταργκόβιστε. Δικαστής ήταν ο Γκίκα Πόπα. Εισαγγελέας ο Νταν Βοϊνέα, και ως δικηγόρος των Τσαουσέσκου παρέστη ο Νικολάε Τεοντονέσκου, ο οποίος ήταν ο ανακριτής. 

Ο κομμουνιστής ηγέτης δεν αναγνώρισε την νομιμότητα του δικαστηρίου, δηλώνοντας ότι ήταν υπόλογος μόνο στήν Μεγάλη Εθνοσυνέλευση... 

Η δίκη δεν ακολούθησε νομικές διαδικασίες, και η ίδρυση του Έκτακτου Στρατιωτικού Δικαστηρίου έγινε με χειρόγραφο έγγραφο, που υπεγράφη στις 24 Δεκεμβρίου από τον Ιόν Ιλιέσκου. 

Επίσης, συμμετείχαν στη θανατική ποινή των Τσαουσέσκου ο Υφυπουργός Άμυνας, Στρατηγός Βικουλέσκου.

Η ποινή που επιβλήθηκε από το Έκτακτο Στρατιωτικό Δικαστήριο εφαρμόστηκε αμέσως! 

Στις 25 Δεκεμβρίου 1989 η ρουμανική τηλεόραση μετέδιδε ζωντανά, για πρώτη φορά, την Χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο Πατριαρχείο Ρουμανίας...

http://deltio11.blogspot.com/2020/12/blog-post_80.html

4 σχόλια:

  1. άντε και στα δικά μας!

    μην ξεχάσετε και τον ακαταλαβέσκου στην παρακάτω ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν οι άνθρωποι δεν αποδώσουν δικαιοσύνη, την δικαιοσύνη θα την αποδώσει οπωσδήποτε ο αληθινός Θεός. Να είστε σίγουροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την υπογραφή πολλών πολιτικών, έχουν δολοφονηθεί άσπλαχνα στις εκτρώσεις, εκατομμύρια αθώα αγέννητα βρέφη.
      Εάν δεν μετανοήσουν αυτοί οι πολιτικοί, αυτές οι δολοφονίες δεν θα εκδικαστούν από τον αληθινό Θεό; Θα εκδικαστούν οπωσδήποτε.

      Διαγραφή
  3. ΒΟΜΒΑ: ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑΥΑΡΧΟΣ Ε.Α ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

    https://www.youtube.com/watch?v=pTRuHXnBHjM

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!