Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

'Ένας ΝΕΑΡΟΣ καλλιτέχνης, α ξ ί ζ ε ι όσο 100 “Επιτροπές” για το 1821… ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ! Καί δ ι α δ ώ σ τ ε τα ΠΑΝΤΟΥ !

Α Ξ Ι Ο Σ !  Α Ξ Ι Ο Σ !  Α Ξ Ι Ο Σ !

 

Με μια εικαστική παρέμβαση και ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο Δήμος

Ελληνικού-Αργυρούπολης θέλησε να τιμήσει την εθνική επέτειο και ανέθεσε στον νεαρό καλλιτέχνη Εύρυτο να ντύσει με 'graffiti' τους τοίχους του κολυμβητηρίου της πόλεως. 
Ο καλλιτέχνης, σε μία μόλις εβδομάδα, έφτιαξε τις προσωπογραφίες 12 ηρώων της Επαναστάσεως.

Πλέον, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γρηγόριος ο Ε’, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Γρηγόριος Δίκαιος Παπαφλέσσας, ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο Νικηταράς, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο πρώτος κυβερνήτης του νεοελληνικού κράτους, Ιωάννης Καποδίστριας, αλλά και ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, κοσμούν την Αργυρούπολη.

«Σήμερα, με τις επετειακές του εκδηλώσεις, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης τιμά τους ήρωες του 1821. Αυτούς που μας δίδαξαν ότι για να κατακτηθεί η ελευθερία χρειάζεται αγώνας, αίμα και πίστη στον Θεό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και πρόσθεσε: «Σε κεντρικούς τοίχους της πόλεως θα απεικονίσουμε τους ήρωές μας, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να διδάσκονται οι νεότεροι. Ζήτω το 1821, ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα».

Ο καλλιτέχνης Εύρυτος, ο οποίος συνδυάζει την αγάπη του για την ιστορία και την τέχνη, χρησιμοποίησε πάνω από 500 φιάλες 'σπρέϊ ' για να ολοκληρώσει το έργο του και περισσότερες από 80 ώρες εργασίας.

«Το σημαντικότερο σε όλο αυτό για εμένα, είναι η προσέγγιση από μέρους του κόσμου και η εκδήλωση αγάπης, όχι προς το πρόσωπό μου τόσο, αλλά περισσότερο προς τους ήρωες που απεικόνισα. 

Πιο συγκινητικό σε όλο αυτό, ήταν τα παιδιά που με πλησίαζαν εν όσω ζωγράφιζα τους ήρωες και ενδιαφέρονταν να φωτογραφηθούν δίπλα τους», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Εύρυτος και κατέληξε:

«Αυτό ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικό για εμένα, γιατί θα ήθελα να εμπνευσθούν, όπως εμπνεύστηκα κι εγώ από την ελληνική ιστορία, όταν ήμουν σε αυτή την ηλικία».

O graffiti artist “Εύρυτος” κατά τη διάρκεια δημιουργίας του έργου του με θέμα τους ήρωες της Επανάστασης του 1821, σε τοίχο της Αργυρούπολης, Αθήνα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Γυναίκα περνά μπροστά από το έργο του graffiti artist “Εύρυτος” με θέμα τους ήρωες της Επανάστασης του 1821, σε τοίχο της Αργυρούπολης, Αθήνα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

O graffiti artist “Εύρυτος” κατά τη διάρκεια δημιουργίας του έργου του με θέμα τους ήρωες της Επανάστασης του 1821, σε τοίχο της Αργυρούπολης, Αθήνα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Μέρος του έργου του graffiti artist “Εύρυτος” με θέμα τους ήρωες της Επανάστασης του 1821, σε τοίχο της Αργυρούπολης, Αθήνα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

 

O graffiti artist “Εύρυτος” κατά τη διάρκεια δημιουργίας του έργου του με θέμα τους ήρωες της Επανάστασης του 1821, σε τοίχο της Αργυρούπολης, Αθήνα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-

https://www.defence-point.gr/news/axia-oso-100-epitropes-gia-to-1821-xanachtypise-quot-o-eyrytos

6 σχόλια:

  1. Μπορεί κάποιος αδερφός να κοινοποιήσει το παρακάτω σύνδεσμο στον ΛΕΒΕΝΤΗ και ΠΑΤΡΙΩΤΗ "Εύρυτο" ;

    https://odysseiatv.blogspot.com/2021/02/erik-ravelo.html?showComment=1614432070658#c4683359779269163806

    Φαντάζομαι τη σκηνή με τον Εσταυρωμένο και το βρέφος σε γκράφιτι...
    Μπορεί να επιλέξει ο αδερφός όποια εκδοχή θέλει...
    Μπορεί και να πρωτοτυπήσει...

    ΥΓ Δεν γνωρίζω πόσο εύκολο θα ήταν να γίνει σε σχετικό ύψος από το έδαφος ώστε και οι ....σατανιασμένοι να μην το κάνουν σαν τα μούτρα τους και να είναι ευδιάκριτο σε όσους περισσότερους γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τον χαίρετε η μανούλα του , με συγκινεί που ένα νέο παιδί έχει ως πρότυπα τους ήρωές μας και βρήκε αυτόν τον τρόπο να το επικοινωνήσει . Είναι παράδειγμα προς μίμηση , εύγε και πάλι ΕΥΓΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ Α Ξ Ι Ο Σ καί ανεκτίμητος!
    Σέ τέτοιους καιρούς!
    ΕΥΓΕ του καί πάλι ΕΥΓΕ του! Νά τόν χαίρονται οι γονείς τους, γιατί καί σέ εκείνους αξίζουν πολλοί έπαινοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΞΙΟΣ ΕΥΡΥΤΕ,ΠΑΝΑΞΙΟΣ.Εύχομαι μόνο να παραμείνουν έτσι τα γκράφιτι σου και να μην τα φτιάξουν τα γνωστά-άγνωστα τσουτσέκια σαν τα μούτρα τους!!Καλό μήνα φίλοι της Οδύσσειας,καλό μήνα Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΥΧΟΜΕΘΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.

      Διαγραφή

  5. Εύγε στον graffiti artist "Εύρυτο" καθώς και στον Δήμο Αργυρουπόλεως Αθηνών για το αξιόλογο έργο τους. Ελπίζω πως οι απάτριδες δεν θα το πειράξουν, τουλάχιστον μέχρι το τέλος των εθνικών εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!