Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

«Χείμαρρος» ο γ.γ. Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου: «Ψ ε ύ δ ε τ α ι ο Ν.Μηταράκης»!!!!!!!

 Αν μπουκάρουν όπως τον Μάρτιο, πού να πάει και ποιόν να προστατέψει ο Ελληνικός Στρατός και 

η Ελληνική Αστυνομία;



Πραγματικός χείμαρρος απέναντι στην εξαγγελία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για τη  δημιουργία νέου, μεγαλύτερου κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης αιτούντων άσυλο και μεταναστών (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο Έβρου, εμφανίστηκε μιλώντας στο δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο και στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου Δημήτρης Δερβεντλής.

 

Σε μια συνέντευξη εκ βαθέων ο κ. Δερβεντλής παρουσίασε τι συμβαίνει από το Δεκέμβρη και μετά στον Έβρο με 450 μετανάστες να έχουν φτάσει από την Ηπειρωτική Ελλάδα, αποκάλυψε πως ο ίδιος ο κ. Μηταράκης συνομιλώντας με τοπικό παράγοντα (τον πρόεδρο της κοινότητας Φυλακίου) παρεκτράπηκε λέγοντας «Αν θέλω μπορώ να σου φέρω και 10.000 κόσμο» ενώ αιτιολόγησε γιατί η νέα δομή εγκυμονεί κινδύνους για την εθνική ασφάλεια.

Καταρρίψαμε τα ακατανόητα επιχειρήματα και τις εμμονές Μηταράκη

Όπως σημείωσε ο κ. Δερβεντλής, δυστυχώς ο υπουργός θέλει να κάνει νέα δομή ή να επεκτείνει την υπάρχουσα τριπλασιάζοντάς την και φτάνοντας τις 1500 θέσεις. «Καταρρίψαμε τα ακατανόητα τα επιχειρήματά του και τις εμμονές του κ. Μηταράκη υποστήριξε ο ίδιος τονίζοντας πως η Ευρώπη δε χρηματοδοτεί κλειστές δομές τύπου ΠΡΟΚΕΚΑ (προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης). «Μόνο οι ανοιχτές δομές χρηματοδοτούνται από την Ευρώπη» σημείωσε, εξηγώντας πως θα διατεθούν 30 εκατομμύρια συγχρηματοδοτούμενα. Το 75% από την  ΕΕ και το 25% από το ελληνικό δημόσιο. Άρα 7,5 εκατομμύρια θα πρέπει να τα βάλει το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος.

Με «εξωδόχαρτο» θα κυκλοφορούν στο νομό - Άμα τους δείτε να γυρίζουν θα τους δούμε κι εμείς...

Η προκήρυξη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλά για κλειστή ελεγχόμενη δομή. Όπως εξηγεί ο κ. Δερβεντλής, αυτό σημαίνει ότι όσοι εισέρχονται μέσα και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και καταγραφής θα μπορούν με «εξωδόχαρτο» να εξέλθουν και να κυκλοφορήσουν στο νομό Έβρου. Θα πηγαίνουν βόλτα στην Ορεστιάδα αλλά …το βράδυ όταν θα πρέπει να επιστρέψουν στη δομή «άμα τους δείτε να γυρίζουν θα τους δούμε κι εμείς» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι όλα αυτά είναι «αρκετά επικίνδυνα».

Αντιμέτωπος με την τοπική κοινωνία ο κ. Μηταράκης

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Δερβεντλής, σε συνομιλία του με τον Πρόεδρο της κοινότητας Φυλακίου, κ. Τυπάκη, ο υπουργός «προφανώς έχασε τη ψυχραιμία του» σε σχέση με τα άτομα που θα φιλοξενεί η δομή λέγοντάς του «αν θέλω μπορώ να σου φέρω και 10.000 κόσμο». «Σε έναν άνθρωπο που αγωνίζεται να κρατήσει το χωριό του, των 300 ατόμων. Αυτά δεν τα ξεστομίζεις ελαφρά τη καρδία. Σε φέρνουν αντιμέτωπο με την τοπική κοινωνία».

Εγκυμονεί κινδύνους για την εθνική ασφάλεια - Και στο σημερινό ΚΥΤ ούτε οι κάμερες δε λειτουργούν

Μία τέτοια μονάδα όταν ευθεία είναι τα σύνορα, εγκυμονεί κινδύνους. «Σκεφθείτε, αν κάποια στιγμή «μπουκάρουν» όπως είχε πει ο Υπουργός - όπως το Μάρτιο, 3.000 στην πύλη των Καστανιών- κι εμείς να προσπαθούμε να τους ανακόψουμε μέσα στην πανδημία. Και να υπάρχει από πίσω μας να φλέγεται μια δομή έστω 1000 ατόμων. Πού να πάει και ποιόν να προστατέψει ο ελληνικός στρατός και η ελληνική αστυνομία; Τα σύνορα ή το εσωτερικό;»

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Δερβεντλή, δε μπορεί κανείς να πιστέψει τον ισχυρισμό του κ. Μηταράκη ότι θα κάνει δομή με μέτρα νατοϊκού τύπου. Δηλαδή περίφραξη κλπ. «Εδώ από το 2012 έχουν κάνει το ΚΥΤ με κάμερες που τις παράτησαν στο έλεος του Θεού. Οι μισές δε δουλεύουν. Δεν υπάρχουν ούτε απλά μηχανήματα (εκτυπωτές και μελανάκια ζητιανεύουμε για να γίνει δουλειά)

Θα μεταφέρουν όλους τους μετανάστες από την Ηπειρωτική χώρα - Ήρθαν για να μείνουν!!!!!!!

  Την πεποίθηση ότι το υπουργείο αποβλέπει στο να μεταφερθούν όλοι οι μετανάστες που υπάρχουν στην ηπειρωτική χώρα και δεν έχουν καταγραφεί,  στο μοναδικό ΚΥΤ που λειτουργεί στην ενδοχώρα (τα άλλα 4 λειτουργούν στα νησιά), εξέφρασε ο κ. Δερβεντλής.  Αποκάλυψε μάλιστα πως ήδη πριν τα Χριστούγεννα ήρθαν οι πρώτοι παράτυποι μετανάστες από μια δομή στις Σέρρες και λίγες μέρες πριν από δομή της Λάρισας. Συνολικά, μεταφέρθηκαν 450 άτομα περίπου έως σήμερα. «Έρχονται για να γίνει καταγραφή και να παραμείνουν στην Ελλάδα» εκτίμησε ο ίδιος.

Απρίλιο, Μάιο, ο φράχτης στον Έβρο θα είναι έτοιμος

Στη μεγάλη αποτρεπτική δύναμη που θα παράσχει ο φράχτης στα νότια του Έβρου μήκους 27χλμ αναφέρθηκε ο κ. Δερβεντλής, αποκαλύπτοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες, Απρίλιο με Μάιο θα έχει ολοκληρωθεί.

Όλη η συνέντευξη στο παρακάτω link:

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/964214_heimarros-o-gg-enosis-synoriakon-fylakon-evroy-pseydetai-o




ΠΠ



2 σχόλια:

  1. Με τέτοιες φασιστικές δηλώσεις από πλευράς Μηταράκη και με την υπονόμευση της Εθνικής ασφάλειας της χώρας,έπρεπε να φάει σφαίρα στο κεφάλι και να πεταχτεί στα σκυλιά για σκυλοτροφή.Μόνο γι αυτό κάνει φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω και πάλι την υποψία ότι και αυτός θα έχει την τύχη του τσαουσέσκου και τις συζήγου του........

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!